8 години по-късно: Оправдаха Гриша Ганчев за аферата "Захар"

Единствен присъда получи Милко Талев
2 мар 2020 13:48, Петя Славова
98
8 години по-късно: Оправдаха Гриша Ганчев за аферата "Захар"
Снимка: БГНЕС

Бизнесменът Гриша Ганчев бе оправдан от Специализирания наказателен съд. Делото срещу него тръгна преди 8 години, а обвинението бе за ръководене на организирана престъпна група за укриване на близо 700 000 лева неплатени данъци от продажба на захар от заводите на "Литекс Комерс" в Бургас и в Девня.

Гриша Ганчев беше оневинен и по още едно обвинение - за това, че е отправял смъртна заплаха на бившия директор на приходната агенция Красимир Стефанов.

Още по темата


Освен бизнесмена, без присъди останаха и сина му Данаил, както и още осем души, като единствено Милко Талев получи тригодишна условна присъда с изпитателен срок за 4 години. Обвинението срещу него бе за укриване на 200 000 лв. данъци.

Присъдата по делото от 2012 г., известно с акцията  "Захар" не е окончателна и може да бъде обжалвана в 14-дневен срок в Апелативния специализиран съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
6
 
! Отговори
5 преди 4 години
Някой вярва ли че този е невинен ? НЕ!
90
2
 
4
 
! Отговори
след още 8 години преди 4 години
ще сме забравили за това какво е КТБ, вече няма нужда да се правдава каквото и да било. Парите ги нема, оправяйте се.Комунисти умора няма, той краде безспирно, започва с експроприация и завършва с присвоявация, целиот процес се извършва с една цел - капиталите да преминат в собствения му джоб, всичките!
89
1
 
8
 
! Отговори
XaXa преди 4 години
Да, купи ЦСКА и си плати, за да бъде оправдан.
88
2
 
17
 
! Отговори
Веселяка преди 4 години
Пълна порнография! Който си плати на падишаха е оправдан, а който като Божков не прекланя до десето коляно в затвора. Не забравяйте, че Господ забавя но не забравя.
87
1
 
8
 
! Отговори
Човек преди 4 години
Гриша,защо се продаде?
86
0
 
7
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Браво,след 8г делото приключи все пак,а като ср замисли човек колко дела се точат в годините и се занимават с миналото и за това каква администрация и пари са,просто нямам думи колко сме напред в еволюцията на съзнанието ни.Земята ли е лудницата на Вселената? -Айнщайн
85
0
 
2
 
! Отговори
факт преди 4 години
До Ако севсе някой ден ще има!
84
1
 
6
 
! Отговори
гост преди 4 години
така имаш ли пари имаш правосъдие ,нямаш пари у затвора ,и после ама защо така ,тия съдий и прокурори не знаят ли че още е жива омертата око за две зъб за чене
83
1
 
6
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
До Мунчовци с Шлемофони 66 Пролетен дъжд за 7О милиарда лева....А посмали малко.Това е почти бюджета на България за година.
82
1
 
8
 
! Отговори
toto преди 4 години
еее, някой помни ли го това дело?Не се ли изчисти всичко корумпирано, не Гешев, ами Господ да слезе, няма да успее да вкара в ред тая държава.
81
1
 
6
 
! Отговори
Да допълня... преди 4 години
До Смех...62 То и Гешев може да свърши тази работа , но трябват доказателства.
80
2
 
12
 
! Отговори
CECO преди 4 години
GECHEV GECHEV SAMO DUMI EDIN GOLIAM BANDIT NA SVOBODA
79
5
 
18
 
! Отговори
Ако се преди 4 години
чудите, защо 1944 е имало ароден съд, сега вече трябва да ви светне!
78
2
 
30
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Явно съдията ,който е гледал делото на Ганчев е чакал да се пенсионира , щом 8 години не е могъл да се произнесе . 8 години са му били нужни да свърши работа за 2 часа !!! и аз искам да работя толкова бързо ! Ако си изпълнявах дневната норма за 8 г. , къде щяхме да сме днес ??? Сигурно щяхме да сме още в първобитно-общинния строй ! Май бяхме вече там по времето на "развития социализъм" !
77
5
 
4
 
! Отговори
Поздрави! преди 4 години
Важното е, че Цска не съществува след 9.9.2016 г. !!!
76
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е, ДА СЕ ОПОВЕСТЯВАТ ИМЕНАТА НА СЪДИИ ,ДАЛИ РЕШЕНИЕ В ПОЛЗА НА ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ
75
1
 
23
 
! Отговори
м...да преди 4 години
Гришата си е платил
74
1
 
7
 
! Отговори
asd преди 4 години
Всички футболни босове вече са облажени....за Ганчев нямаше свежи милиони, но пък го опрвдаха, та и за емблемата няма да му вземат кинти...Тъкмо се чудех как за ЦСКА-то няма някое милионче за ремонт....Важното е да овладеят агитките, футбола е ясно че не става
73
1
 
31
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Никой в България не се е съмнявал , че богаташ ще бъде осъден !!! Няма такова чудо ! Защото нямаме съд !!! Имаме продажна па.сми.на псевдо съдии !
72
10
 
6
 
! Отговори
ресто преди 4 години
Браво. Гриша Ганчев е първия който отказва да си даде част от бизнеса на Бойко и компания. Затова имаше изпълнения от Боко включително арестуваха сина на Гриша Ганчев. Рано или късно ще излезне цялата истина.