Борисов и Ердоган на "четири очи" за бежанците и стабилността в региона

След това двамата лидери ще участват в работна вечеря
281
Борисов и Ердоган на "четири очи" за бежанците и стабилността в региона
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разговарят на четири очи в президентския дворец "Бештепе" в Анкара. Премиерът Борисов беше посрещнат от вицепрезидента Фуат Октай.
 
Българският министър-председател и турският държавен глава ще обсъдят възможните двустранни действия за намаляването на мигрантския натиск, както в района на съвместната ни граница, така и в целия регион.

Още по темата
Борисов и Ердоган ще дискутират мерките в региона, които ще допринесат за установяването на сигурност и стабилност.
 
Разговорът се провежда в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода, съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори.
 
За България Турция е важен партньор на ЕС за справяне с редица предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, икономиката.
 
След срещата на четири очи между премиера Борисов и президента Ердоган, ще се проведе работната вечеря между двамата лидери и водените от тях делегации.

От българска страна участват още министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Вежди Рашидов, а от домакините ще присъстват също вицепрезидентът Фуат Октай, министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу и министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
42
 
! Отговори
Притеснен Българин преди 4 години
Само аз ли имам притеснения, че Бойко може да не се върне физически истински мъж след тази "работна вечеря" ?
40
8
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некеи дребни душички пишат тука, че Ердо ще ни събори с мигранати.Няма да стане. В новите реалности стоим много добре на Балканите. С нас може да се търсят компромиси. Зона на спокойствие и разумност. Не пали по националистически мерси като Гърците, нито имаме мания за Величие като неоосманските Ердоганови. Имаме си дразнещи евроатлантици, остатъци от върли комунисти, и етническа партия и още сме държава. Не е случайно, че ЕС разчита на Бойко за преговори с Ердо. Древни сме и тежим на Балка
39
1
 
47
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
А бе на четири Очи ... Баце ли говори турски или Ердо български?
38
0
 
43
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Сирийски бежанци няма, дошли са в Турция неграмотни мързеливци от Иран, Ирак, Пакистан, Афганистан, Абсурдистан и т.н. В техните държави са като роми дето не работят, подобно на ромите в България, само че в техните държави не ги издържат толкова много, колкото в Европа, затова са хукнали към Европа. Иска им се да отидат в Германия, Италия и другите развити държави в Европа. Умират да отидат там, ако ще и на палаткови лагери да са.
37
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов седи на два стола, а под тях са ердогановия и путиновия.
36
10
 
48
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Злобарите искат Бойко на Шипка да изнася реч като един велик българин и да псува Ердоган. Турция е много много по-силна от нас... може да не ви се иска, но е така. Ердоган ако ни направи този финт, които изигра на Гърция ще ни съсипе.... Това, което прави Бойко е умно.
35
10
 
45
 
! Отговори
Ралица Юспасян преди 4 години
Борисов се оказа много далновиден и прозорлив политик. Направо спаси България от мигрантският поток като не си развали отношенията с Ердоган. А пък гърците да се готвят за новото преселение на народите през тяхна територия.
34
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ердоган си помисли, че НАТО ще хукне да му помага в Сирия след като най-безцеремонно купи С 400 и реализира турски поток, а тя каква стана.
33
3
 
56
 
! Отговори
хахахахахахахахаххха преди 4 години
Бочко там ли ще спи? Че да посрещнат 3 март с Ердо ????
32
11
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За три мандата нито веднъж не се поклони на героите на Шипка, всяка година около трети март е при ердоган. Построи повече джамии от колкото църкви, какво следва, подаръка южна България на неговия приятел Ердоган. Забрани за пръв път в историята да се празнува 3 март. Срам и позор Борисов ефенди
31
2
 
37
 
! Отговори
Едноок СМОК преди 4 години
До Етн. турчинАко ти напиша какво мисля ще ми изтрият коментара.......затова ти си знаеш.
30
0
 
44
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Правилно Бойко, стой там и мажи. Мигранти не искаме.
29
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Британците пак надхитриха дойчовците и напуснаха ЕС преди да ги напълнят с пакистанци.
28
2
 
38
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Честно да ви кажа аз Ердоган по-щастлив не съм го виждал!
27
1
 
42
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Господин Борисов разцъква на лавче с Ердо аркадаш. Неофициално ще пушат наргиле ище ядът кадаиф.Така му е влезнал под кожата, няма ви казвам.
26
0
 
45
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
Гледах видеото качено в профила на Борисов във Фейсбук. Три пъти си чyкнaxa тиквите с Ердоган. Такъв е адета (нрава) в Турция. Приятели при среща си чyкaт главите три пъти.
25
7
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи работна вечеря..? Къде трябва да е бацето на тази дата ? Срамота за българите.
24
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИСТИНАТААз като запознат с историята (черпя информация от Запада и Изтока, не съм ограничен) мога да ти кажа че ние сами си го правим.Наричали са ни западните медии прусаците на Балканите, тоест сме биели наред, обаче за простите и продажни политици е друг въпрос....
23
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
NA 4 OCHI BACE PAK CHE PRAI PYLNA PROGRAMA TOI TURSKI NE ZNAE SAMO S EZIK MOJE
22
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен алкохолик преди 4 години
Има ли блага ракия? Или момето е супени?