Борисов и Ердоган на "четири очи" за бежанците и стабилността в региона

След това двамата лидери ще участват в работна вечеря
281
Борисов и Ердоган на "четири очи" за бежанците и стабилността в региона
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов и президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган разговарят на четири очи в президентския дворец "Бештепе" в Анкара. Премиерът Борисов беше посрещнат от вицепрезидента Фуат Октай.
 
Българският министър-председател и турският държавен глава ще обсъдят възможните двустранни действия за намаляването на мигрантския натиск, както в района на съвместната ни граница, така и в целия регион.

Още по темата
Борисов и Ердоган ще дискутират мерките в региона, които ще допринесат за установяването на сигурност и стабилност.
 
Разговорът се провежда в контекста на българо-турските отношения, основани на принципите на добросъседство, равнопоставеност и взаимна изгода, съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата в Анкара между министър-председателя Бойко Борисов и президента Реджеп Тайип Ердоган е още едно потвърждение за интензивните връзки между двете страни, които освен съседи, са съюзници в НАТО и регионални партньори.
 
За България Турция е важен партньор на ЕС за справяне с редица предизвикателства като миграционния натиск върху Европа, борбата срещу тероризма, енергийните доставки и енергийната сигурност, инфраструктурата, търговията, икономиката.
 
След срещата на четири очи между премиера Борисов и президента Ердоган, ще се проведе работната вечеря между двамата лидери и водените от тях делегации.

От българска страна участват още министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Вежди Рашидов, а от домакините ще присъстват също вицепрезидентът Фуат Октай, министърът на външните работи Мевлют Чавушоглу и министърът на вътрешните работи Сюлейман Сойлу.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
201
1
 
37
 
! Отговори
681 преди 4 години
Нашият ......... кога е станал полиглот ,а я да не знам?
200
0
 
38
 
! Отговори
До 221 преди 4 години
Ако смяташ Путин,Меркел и Макрон които ще се срещнат на 5ти с Ердоган ,за никой,значи имаш меко казано странна представа за ЕС.Мисли като се изказваш,*** невръстен,голобрад!
199
6
 
35
 
! Отговори
Нормален преди 4 години
Вие Нинова ли виждате като алтернатива бе ,,другари"? И Румен Гечев да направи още един икономически бум,като през 1997ма. Това го играхме вече три пъти-не щем пак да сме,, милионери".И вас не ви щем.
198
5
 
36
 
! Отговори
До 220-ДървенПиаР преди 4 години
Нормалният човек ,трябва да седне ,,със себе си"и с фактите и да разсъждава обективно.Не може всичко да отричаш,особенно когато е в интерес на страната ни.А обидите и сляпата ярост показват само липсата на аргументи......И ,,заливащите страната протести" от по 20-30 души показват че огромна част от народа ни има мозък,да отдели зърното от плявата.Не може всичко да отричаш,както и да го въздигаш до небесата. Мисъл,мозък и разум трябва ,,драги другари",с плюване и обиди сте до никъде
197
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не разбра нашия,че никой от ес не иска да се среща и говори с ердоган и затова всички го ползват,като говорител и на останалите.Гледах един клип,как турски войници убиват кюрдски момичета,едни и същи са турците още от едно време,не са се променили.Слушах и изказването на премиера,отново говореше за жени и деца,мноого изтъркан лаф,никой се не хваща вече,те са не повече от 3-4%,време е за твърд отговор на миграцията,жените и децата да се пускат,всичко останало кръгом и наобратно,ако не-стрелба
196
2
 
37
 
! Отговори
ДЪРВЕН ПиаР на мисир преди 4 години
Докато се зъби на всеки, който търси правата си - майки на деца с увреждания, медицински работници, шофьори за тол таксите и пр. протести заливащи страната, угодническата му усмивка не слиза от мутрата му, когато е пред Ердоган.Пълен провал на мутрата в Анкара и очаквайте утре бежанците да започнат да нахлуват в България. Г-жата Меркел да изпрати самолети и да си прибере тези, които покани и им подаряваше плюшени играчки за добре дошли. Както винаги бедните народи като нашия ще плаща сметката
195
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТи къде искара курсовете по простотия,па и отличник си бил
194
5
 
32
 
! Отговори
rusnak преди 4 години
Не мога да ви разбера вас българите, какво толкова сте се прехласнали по Путин
193
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойкоооу,оградата ви на границата с Турция е надупчена като швейцарско сирене,вижте снимката в Афера и филма на Йончева за оградата,жалка ограда и история.
192
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойкооооу,защо сте арестували и сина на Божков???Еваси диктатурата,оставете поне децата и жените им на мира,много сте нагли и брутални!
191
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Верно ли,че Бойко Борисов не е прочел нити една книга,или бил прочел само една?...а и се гордеел с това
190
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарение на Бойко Борисов България е НАЙ-БЕДНА В ЕВРОПА.Пришълците не искат да живеят в бедност,затова ДОРИ И ТЕ НЕ ИСКАТ ДА ОСТАНАТ ТУК,А БЯГАТ!!!
189
1
 
49
 
! Отговори
тиква преди 4 години
разликата в усмивката на боко у нас и сравнено навън е космическа
188
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БОЙКО-ВЕЛИК ПОЛИТИК!и предходните двамаГовориш глупост, с една дума го кажи - предател
187
16
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
С Турция трябва да правим бизнес. Има какво да научим от тях, те също от нас. Всичко останало е бош лаф. Близостта до Истамбул е предимство което трябва да се материализира.
186
19
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да звучи абсурдно, но от силна Турция България може само да печели. Трябва да си голям *** за да играеш по свирката на други играчи и да се конфронтираш с 80 млн. държава съсед. От слаба Турция може да спечели Гърция, но Бг няма никаква полза от това. Не че винаги му се отдава но Бойко прави най-доброто за България в момента.
185
19
 
41
 
! Отговори
Анорак преди 4 години
203.Ти май не си лежал под мостовете на Амстердам или да си висял по автогарите на Испания.1,5 милиона българи са в чужбина,поне половината от тях са преживели съдбата на сегашните в Турция.Как мислиш ако отношението към българските емигранти беше таково,каквото е сега на гръцкото правителство,ти навярно сега нямаше да пишеш,а да ровиш в казаните за храна.
184
2
 
52
 
! Отговори
До 204 преди 4 години
Отново се провали тази вечер !!!
183
26
 
40
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
От създаването на българската държава няма по - голям политик от господин Борисов. Работещ за ползу рода и единственото радващо го е признанието на хората. Голям Човек с голямо сърце.Да ни е жив и здрав!
182
4
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АноракКого плашиш...българите които са свикнали на всичко или мало*мниците които не ти вярват..