Директорът на Александровска: COVID-19 не е особено опасна инфекция

Трябва обаче фанатична лична хигиена, посочи той
Обновена: 9 мар 2020 09:38 | 9 мар 2020 09:20, Красимир Ангелов
89
Директорът на Александровска: COVID-19 не е особено опасна инфекция
Снимка: БГНЕС

Страховете на хората от коронавируса са оправдани, но голяма част от тях са безпочвени, заяви пред bTV директорът на Александровска болница проф. д-р Костадин Ангелов.

Още по темата

Той посочи, че е необходимо да се спазва "фанатична лична хигиена" и постоянно да се мият ръцете на човек.

"Хубавото е, че пациентите с коронавирус в България са в добро състояние и попадат в групата на тези, които нямат нужда от интензивно лечение в болнично заведение", каза той.

Професор Ангелов успокои, че коронавирусът не е особено опасна инфекция и може да бъде контролирана.

"Ако имаме 100 пациенти, от тях около 80-90 ще прекарат заболяването без симптоми. Около 10 ще проявят симптоми и едва четирима ще имат нужда от болнично заведение“, поясни шефът на Александровска болница.

Той увери, че лечебното заведение разполага с достатъчно предпазни облекла, които да обезпечат работата евентуален бум на коронавирус в рамките на около две седмици.

"Благодарение на договорката с Турция нуждите ще бъдат обезпечени за месец-два. След като българската индустрия изработи необходимото количество предпазни средства, ние ще гарантираме за изключително дълъг период безопасността на служителите във всички лечебни заведения в страната", каза още проф. Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи според тоя сеяндурски доктор ако ръцете ви са постоянно под чешмата шанса да те хване кУроната е минимален. А кво да праиме ние у Перник като неаме вода. Май ше фащаме Винкелите че нещо почнаа да фащат ръжда.
38
2
 
11
 
! Отговори
до интересно преди 4 години
Очевидно е - защото вируса не е "не особено опасна инфекция".За "не особхено опасните инфекции" не ти трябва "фанатична хигиена". Те се прекарват леко и имунната система бързо изгражда защита.В случая нещата не са съвсем така...
37
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде поредния безсрамник и психопат, български "лекар", се изказа.Затова ли в Италия вече умряха 400 души в рамките на 2 седмици? Защото не е сериозен? Горете си фалшивите дипломи, професорчета. Бая народ уморихте в бг болниците и ви сърбят ръчичките за още!
36
0
 
16
 
! Отговори
до 37 преди 4 години
Дадох +, но според мен затварянето на границите вече не е достатъчно. Вируса е на наша територия. Нужна е карантина у нас. Да се ограничи пътуването между градовете и в градския транспорт, да се удължи карантината на децата, да се сложат предпазни мерки на служители, които обслужват граждани на живо и т.н.. Това поне 2 седмици.
35
0
 
23
 
! Отговори
интересно преди 4 години
Защо никой не обяснява защо точно при този вирус се вземат такива шокиращи и безпрецедентни мерки?Само този сезон имаше грип А, съвсем скоро тип В, а не се взеха същите мерки за ограничаването им?Кое налага новите тестове и суперзащитни облекла?Ако е безобиден, то тогава ще се разболеят хора, една част ще починат от усложнения, както е било досега, но няма да се затварят театри, кина, спортни прояви и други.Логиката посочва, че не са необходими такива драстични мерки.Тогава защо ги има ????
34
1
 
8
 
! Отговори
до Край преди 4 години
Няма как да има гаранция за това, че вируса ще изчезне със затопляне на времето. Още не са събрали данни за поведението му, защото е нов.Но е напълно възможно да изчезне тоно със затоплянме на времето. Да се надяваме на това. Според мен има пряка връзка между по-студения климат и количествоито заразени, ако може да се вярва н данните в мрежата.
33
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ало пишман управниците затворете границите и спрете полетите както направиха Италианците. Не чакайте да пламнем че нема кой да ни гаси. По добре да се капсулираме отколкото да идват заразени и да сеят смърт. Или вас това не ви засяга офцете да му мислят. А на този пишман доктор ще му кажа че виируса ако беше толкова безобиден нямаше да мр, ът хора като мухи и да затварят цели държави. Кой ти даде дипломата бе. От къде я купи.
32
0
 
8
 
! Отговори
до 33 преди 4 години
До Анонимен Това е напълно логично. Няма как да имаш няколко заразени из България, без да имаш и други. Освен ако заразените не са хванати на летището в момента на връщане, а те не са.А тестовете не знам дали толкова се пестят, колкото на управниците им се ще да дезинформират. За тях е по-добре заразата да отмине без шум, пък колко хора ще си "отминат" и те, не ги е еня.
31
0
 
0
 
! Отговори
Край преди 4 години
Заглавие - Коронавируса няма да изчезне със затоплянето на времето.В статията професор от незнам си къде казва, че няма доказателства че вируса ще изчезне със затоплянето на времето. Ето така се създават истериите.Против финансова институция не можеш да кажеш нищо - даже думичката не можеш да напишеш обаче да шашкаш народа даже ти се плаща.
30
0
 
9
 
! Отговори
няма логика преди 4 години
"Фанатична лична хигиена" биал необходима, заради инфейкция, която "не е особено опасна"?Кого е седнал да гъбарка директора?Всъщност той едва ли е виновен. Казали са му да успокои стадото.И тъй като човека говори с мъгляви понятия, нека бъдем конркетни.СЗО твърди ,че вируса е в пъти по-оасен от грипа. Също, че преболедували го пак могат да се разболеят. Последното - за в случай че чуете поредният рекламен агент на ваксините, които ществат по медиите.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера един академик явно специалист голям,но ме шокира като каза,че вероятно имало доста хора,които вече са изкарали короната. Има много болни явно,но не са хванати,защото се пестят пари и тестове.
28
1
 
4
 
! Отговори
селянин преди 4 години
ами незнам те и властите се объркаха сестрата в Габрово няма никакви признаци па и установиха вируса само преди дни казваха требва да те е хванал вируса и да имаш некви признаци за да работи теста само допълнение такава смъртност имаше испанския грип след първата световна
27
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, изоообщо не е опасна короната. В Италия са карантинирани 16 милиона (16 с шест нули) и рискуват цялата си макроикономика за месеци наред с мащабна блокада, има забрана за прегръдки и ръкостискания ПОД СТРАХ ОТ ЗАТВОР, има 100-тина умрели за последните ден-два, но не. Те италианците го правят, защото са прости. По-прости, видиш ли, от нашите тикви, които нямат ментален и административен капацитет за друго, освен за "усвояване" на европари и тоталитарна пропаганда. Верваме ви!
26
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За българското здравеопазване дори леката настинка е опасна,камо ли короно вируса!
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Медиите ни заливат непрекъснато с противоречива информация. От статии от типа "Шок! Коронавирус!" до "Това не е особено опасно!". Отговорът е някъде по средата, а от нас се иска да четем по-достоверни източници и да се пазим разумно.
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Благодарение на договорката с Турция нуждите ще бъдат обезпечени за месец-два"След месец-два няма да има и помен от вируса. Тогава какво ще ги правите тези предпазни облекла, като и те имат срок на годност.
23
1
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Народ,който след баня си казва ,,ЧЕСТИТО,, не може да бъде унищожен ! Баста !!!
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уау хайде да вземат да се разбера,т че вече започват да стават не само сме.шни, но и опасни. Излиза, че под карантина са тези от безопасниО коронавирус, а другите с опасния дето ни завтаря си щъкат насам, натам
21
6
 
2
 
! Отговори
Байчо преди 4 години
До АнонименТи си верно *** ? Под карантина са, за да не се разпространява е гений... Реално 80% от хората го изкарват на крак... умират хора с други болести и увредени бели дробове...
20
1
 
15
 
! Отговори
gg преди 4 години
Опасен е защото е нов, може да мутира и да стане по-смъртоносен. Няма ваксина още. Затова са тези люти мерки.