Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!

Във Facebook премиерът призова българите да са единни и отговорни
Обновена: 15 мар 2020 07:09 | 14 мар 2020 23:15, Анисия Иванова
632
Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!
Снимка: БГНЕС

Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски! За това призова в своя Facebook профил министър-председателят Бойко Борисов.

Тази вечер в извънредно обръщение от Министерски съвет председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски поиска въвеждането на най-строги мерки във връзка със ситуацията с коронавируса в България.

Той заяви, че идват страшни времена - задава се епидемия с невиждана ярост в човешката история и ще се загубят човешки животи на хората, които обичаме. По негови думи само за ден в страната ни има скок на 30% на заразените с COVID-19.

Още по темата

"Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски! Гледайте го - гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Чуйте упрека му, болката му, гнева му.

Осъзнайте отговорността му - неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти. Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата - това сме ние!

Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес. Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев.

Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби. В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство", пише премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скъпи мои българи! Вие всички сте едни обикновени наивни души, които виждам, че още не сте наясно какво идва към всички нас! Дано все пак природата и Бог се смили над вас и да ви опази! Има нещо хубаво в заблудата ви, а то е че така сте далеч от паниката. Познавам психиката на масата от вас като народ. Повечето се кърбаляте между наивна глупашка заблуда и разрушителна паника. Засега още сте в заблудата на тази кърбалка.
76
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Барба Ганиос Барселински не го мислете, той ще си сложи прашките на мис *** вместо маска и ще се предпази.Народът, народът е в голям риск и това е страшното!
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
73, споко! Няма да е все така. Банките обмислят кредитна ваканция. *** вече го направиха.
74
4
 
4
 
! Отговори
Д-р. Менгеле преди 4 години
Този да се разжалва....оти не обясни на простолюдието...що е вирус.....и мутиращите му.... Свойства...колкото се съпротивляваме толкова по силен става.....таз година ще covid-19,,,догодина covid-20....,вирусите и бактериите тези прости организми са най големият бич за хомосапиънса..
73
0
 
5
 
! Отговори
Лоо преди 4 години
21 хиляди турски граждани се върнаха от Мека като един е бил заразен. Очаква се още 21 хикядо да се върнат. Веднага да се затворят границите
72
8
 
10
 
! Отговори
Мдаа преди 4 години
До 73Сега разбра ли какъв роб си с тия кредити? Простирай се според чергата си за да си свободен. Дано да не е ипотечен за да не пишеш другия месец от пейките на гарата
71
2
 
11
 
! Отговори
DMS преди 4 години
Ами българският национален отбор, който обиколи света с бурни аплодисменти от всички стадиони (защото е най-добрият на света!)?Тях защо не ги затворят в Син Сити с миските и певиците на Пайнера и Ара аудио???Дайте надежда на рок музиката в България !!! ДМС РОК В БЪЛГАРИЯ - оттървете се от чалгата в живота си!
70
3
 
28
 
! Отговори
до 65 преди 4 години
Прав си,аз от няколко дни съм с кръвно и главоболие.Спряха ме от работа,неплатена отпуска за месец.Имам кредит,които няма да мога да изплащам.Нервите ми не издържат още сега.
69
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Апропо, и в Перник вече имало жертва на коронавируса - някакъв кихнал на опашката пред магазина и го пребили с винкели...
68
5
 
16
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
щом не се изказа плефню и иво миндежевза руската заплахаза дългата ръка на кремълима надежда в този святКъде се скриха тези мижитурки плефню и инджевТолкова време си изкарваха хляба с говорене против русияда не ги е тръшнала геррберската чума тези откровени иддиоти
67
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка! Унищожихте народ и държава, безсрамници. Стига сте си показвали наглите мутри денонощно по медиите, омръзнахте на всички.
66
2
 
42
 
! Отговори
T преди 4 години
По цял ден във фейсбук излизат обяви за продажба на спирт на луди цени от един и същ типаж същества - анцузи, къси подстрижки, брадясали физиономии, лош поглед, БМВта, Аудита, питбули и други подобни агресивни породи. Това нормално ли е?! Болните и нормални хора с/без деца нямат спирт за дезинфекция и да се предпазят. А разни безработни далавераджии са изкупили всичко и рекетират. Това ли ви е извънредното положение. Издирвайте ги и конфискувайте всичко. Писва ни вече яко!
65
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хубаво вали навънка, ще има вода за перничани, другото му е би майката!
64
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Налазиха и спекулантите.Днес в Карлово маските се продаваха на 6 лева,а преди две седмици струваха стотинки.Някои са решили да правят пир,по време на чума.
63
4
 
0
 
! Отговори
интересно преди 4 години
До Анонимен 51 какви конспирации ?
62
10
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знам колко хора ще умрат от това, сигурно няма да са малко, но не по-малко от тях през това време ще умрат от инфаркти и инсулти от стреса, който създавате Борисовци и разни други генералчета! И още хиляди след това в следващите години от заболявания, причинени от стреса! Полиците в Европа действат изключително безотговорно!!! Не вършат нищо съществено и ползотворно по въпроса, а само създават стрес и паника в допълнение!!!
61
6
 
14
 
! Отговори
Гражданин 0302 преди 4 години
Шефът на известна куриерска фирма спомена че служителите които не искат да работят са стрхливци и мрънльовци и не заслужават да бъдат част от семейството на фирмата.
60
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нищо няма да спретеако можеше да се спира щеше да спирате грипа всяка годинаи да няма грипни ваканциище мине вируса ще натръшка 4-5 %ноември месец американска фирма ще пусне лекарствотоще спечели много парии ще управлява проостите маситова е целтадотогава живи и здравище видите
59
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бъкахте си с Борисов по дупките половин година, сега народът ви виновен, некадърници!
58
3
 
27
 
! Отговори
един преди 4 години
До Анонимен 53 За някои неща си правНо не е типичен сезонен вирус . Няма нищо типично в него. Не би трябвало да съществува, ама ...Грипът не вкарва 1000 души в болницата едновременно , грипът не прави дробовете на решетка