Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!

Във Facebook премиерът призова българите да са единни и отговорни
Обновена: 15 мар 2020 07:09 | 14 мар 2020 23:15, Анисия Иванова
632
Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!
Снимка: БГНЕС

Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски! За това призова в своя Facebook профил министър-председателят Бойко Борисов.

Тази вечер в извънредно обръщение от Министерски съвет председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски поиска въвеждането на най-строги мерки във връзка със ситуацията с коронавируса в България.

Той заяви, че идват страшни времена - задава се епидемия с невиждана ярост в човешката история и ще се загубят човешки животи на хората, които обичаме. По негови думи само за ден в страната ни има скок на 30% на заразените с COVID-19.

Още по темата

"Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски! Гледайте го - гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Чуйте упрека му, болката му, гнева му.

Осъзнайте отговорността му - неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти. Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата - това сме ние!

Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес. Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев.

Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби. В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство", пише премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А ти защо не чуваш, че от години народът зове да си подадете оставките всички в МС и НС? Или и ушите ви вече затлъстяха?
56
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умишлено бе пуснат този вирус.Дали за да бъде ударен Китай и ЕС,дали за да оправдаят идващата рецесия,дали за да изчистят хора заради пренаселене.Само *** може да мисли,че е тръгнал от някакъв гущер на пазара в Ухан.Обикновените хора винаги са жертвани в тези игри,както е и при война.
55
4
 
19
 
! Отговори
до Паникьор преди 4 години
Ами да застанат като световни лидери и да поискат сметка на САЩ или Китай със всякакви средства, дори военни! Това е война вече! Ако не предоставят формулата на ваксината, защото не може да няма такава, незабавна война на всякакъв фронт! В Китай нещо много бързо овладяха нещата... значи знаят как и с какво! Ама то в тоя ЕС само жени начело - Бабинката ти Меркел, Макарона... Само един Орбан има дето е мъж!
54
3
 
36
 
! Отговори
T преди 4 години
Намирайте начин от понеделник да осигурите по бутилка спирт на домакинство! С купони ли ще, с друга система ли ще, но намирайте! Започна да ни писва вече. Няма спирт за нормална употреба - дезинфекция. Изкупен е от разни безработни хулиганчета, за да си правят спекула и далаверки. Ще ни избият бушоните ей, ще има претрепани! Полицията, не ми гледайте IP-то, ами се задействайте и ги намирайте тези тарикати. Целият квартал сме на едно мнение. Всичко да се конфискува в полза на обществото.
53
13
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спрете вече изявите на тази куха кратуна. Денонощно дрънка, а хората си умират от глад и болести.......
52
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Започнаха от фейса да се изказват, скоро и от бункера а народа ще мре !
51
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко хиляди души в България умират от РАК?Стресът води до рак. От типичен сезонен вирус ви е страх, но не и от рак и грип???? Къде ви е логиката?И защо изкупвате храната по магазините като обезумели , преди седмица киснехте в мола по време на грипна епидемия? Тогава не мислехте,че може да умрете от грип?????
50
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да говори за "най-страшната епидемия в историята", значи този, който е пуснал вируса, им се е обадил и им е обяснил, че ще пусне нещо още по-гадно. На чист руски език.
49
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някои от коментиращите живеят в тъмните векове. Конспирациите виреят най-много у бедните (не само финансово) хора.
48
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полша и тя ограничава движението на хора Затваря границите за чужденциСпира международните полети и влакове Отворени ще бъдат магазини , аптеки , банкиВръща пълния граничен контрол през следващите 10 дни 14 дневна карантина за прибиращи се поляци
47
7
 
21
 
! Отговори
аа преди 4 години
след месец когато хората не си получат заплатите заарди тази простотия , ще стане интересно. В Китай всички политици , персонал полиция ходеха с маски и костюми, защотот там имаше реално нещо. Тука всички *** и политици ходят като на кафе, и клапат глупости за карантина. след един месец няма да има заплати. тогава ще видим това с какво ще ходите в магазините да търпчете количките
46
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета що за овце сме се събрали тука. Хайде военно положение и още 45 години робство...
45
0
 
24
 
! Отговори
Илопю преди 4 години
Бойко затваряй границите с Турция. Днес се върнаха 21 хиляди човека от Мекка. В Турция ще стане като Италия даже по зле
44
2
 
28
 
! Отговори
Паникьор преди 4 години
Тресе ги страх, защото знаят какво предстои да се случи. Това е само началото. Ако хората разберат, системите навсякъде ще рухнат. Ето, генерал Мутафчийски се изпусна и каза "Най-опасният вирус в историята на човечеството". Макрон онзи ден се изпусна и каза, че следващата вълна ще покосява и напълно здрави хора. Проф. Марк Липшиц обяви, че заразените ще бъдат между 40% и 70% от възрастното световно население, както и предстоят милиони загинали. Борис Джонсън също направи подобно изказване.
43
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СТИГА, БЕ!!!!!!!!!Никога не съм харесвал Борисов и не съм гласувал за ГЕРБ. Но сега няма място за политика. Кога ще го разберете най-после?Само обединението ни, независимо кой от коя партия е, може да ни спасиили поне да намали трагедията.
42
25
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само комунистите са тъъъпи и не разбраха какво трябва да се прави.Все някой им е виновен, не им е обяснено с картинка 1, картинка 2...Само Радеф може да ги събере всички на Бузлоджа, да пръднннне върху тях, така ще ги обвие в предпазна бариера и всички ще се спасят.Вървете и хейтете, но поне пазете родителите си и другите.
41
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много се наслушах за короната!Можели Бочко и компания да обеснят как ще седят цял месец под карантина безработно семейство на средна вьзраст с няколко деца!?
40
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В името на живота на народа ,моля Борисов да затвори веднага всички граници и да обяви незабавно всеобща домашна карантина, като създаде подобна на китайската организация за обслужване на населението. Това ще предотврати големи човешки жертви след 2-3 седмици у нас. Да не се съобразява с Еврогеьовете! Моля те, Борисов!
39
4
 
22
 
! Отговори
лол до 36 преди 4 години
като почнат да *** родителите на фризьорките ще им дойде акъла в главата...ама късно.
38
6
 
32
 
! Отговори
Една от многото преди 4 години
Прав е човека, ама няма кой да го слуша! Явно всички хейтъри сте самотни злобари, отгледани без родители! Който има семейство, родители които го обичат, старци които са се грижели за него с любов му пука. Жал ми е за хората, които не са имали такива семейства, но моля не изкарвайте злобата и омразата към вашите родители и към нашите!