Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!

Във Facebook премиерът призова българите да са единни и отговорни
Обновена: 15 мар 2020 07:09 | 14 мар 2020 23:15, Анисия Иванова
632
Борисов зове: Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски!
Снимка: БГНЕС

Чуйте упрека, болката и гнева на генерал Мутафчийски! За това призова в своя Facebook профил министър-председателят Бойко Борисов.

Тази вечер в извънредно обръщение от Министерски съвет председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор професор д-р Венцислав Мутафчийски поиска въвеждането на най-строги мерки във връзка със ситуацията с коронавируса в България.

Той заяви, че идват страшни времена - задава се епидемия с невиждана ярост в човешката история и ще се загубят човешки животи на хората, които обичаме. По негови думи само за ден в страната ни има скок на 30% на заразените с COVID-19.

Още по темата

"Моля, изгледайте брифинга на генерал Мутафчийски! Гледайте го - гледайте с разума, сърцето си и всичките си сетива. Чуйте упрека му, болката му, гнева му.

Осъзнайте отговорността му - неговата и на всички лекари, медицински сестри, санитари, учени, полицаи, щаб, РЗИ, местни власти. Слушайте всяка дума! Сега всичко зависи от нас, защото държавата - това сме ние!

Единни трябва да бъдат и институциите в борбата срещу пандемията, така че българските граждани да имат непоколебимо доверие в държавата в този момент и да са сигурни, че ще тя ще работи изцяло в техен интерес. Това заявих в телефонен разговор с президента Румен Радев.

Човешкият живот трябва да бъде поставян на първо място, независимо от перспективата за икономически загуби. В хода на разговора подчертах, че за да бъде ясна цялата решителност на държавата за справяне със ситуацията с коронавируса, предприеманите мерки трябва да бъдат под формата на законодателство", пише премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


632
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да изгоним всички провинциалисти от София а не да ми пълнят колички с тоалетна хартия и да тичат насам-натам като обезумели.Който няма имот и жителство марш от където се е домъкнал.
36
30
 
5
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
Бойко го съжалявам донякъде: Китай или САЩ пускат нарочно вирус, повече от ясно е!------ Има една единствена държава, която има потенциал да изработва такива вируси и изгода да ги пуска и това е Просия. Животът си тече между Изтока и Запада, а Просия стои в кьошето като аутсайдер и се чуди как да влезе в играта.. Най-лесния начин е да провали играта на другите. Просия трябва да бъде срината и унищожена като държавно образувание.
35
9
 
18
 
! Отговори
Униформен глупак преди 4 години
С безкраен патос и обвинителен тон каза:"Фризьорките и баничкопроизводителите да ***!"...сит на гладен не вярва...
34
2
 
47
 
! Отговори
Речено преди 4 години
Тарикатщината този път не минават... Никой не знае колко ще продължи ситуацията и никой не е застрахован! Смъртта не подбира!Успехът на мерките зависи от съзнанието на всеки; не е време за театралничене, а за отговорност! Животът го изисква! Никой няма да фалира за месец - родителите ни с по 200 лв пенсия изкарват, пък тези с яхтите не могат, така ли?От подкрепа се нуждаят стойностните медици и стойностните мерки
33
10
 
23
 
! Отговори
Боко Суджука преди 4 години
Алоууу матриала! Пари нема, действайте! Кинтите отидоха в Барселона, за тесни манекенски пичета! Оправяйте се!
32
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко Тиквата пусна вируса в България. Запитайте се кой печели от извънредното положение и въвеждането на военна диктатура? Диктаторът Боко тиквата, естествено. Трови ни, както Садам Хюсеин тровеше иракчаните, за да си запази властта.
31
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тез същите чалгари гласуват 10г. за гроб. Толкова години усилия да се изпростачи електората - ето резултата.
30
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
вурусът ще мине и заминено геррберастката крадлива шайка пак ще я изберетеи ще има още геррберска ччума
29
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо складове, магазини и аптеки са празни? Къде ти е икономиката, защо нищо не работи? Хляб и лекарства нямате вече за два дни, а лъжете, че има запаси за 2 години?
28
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И на кого да вярваме: Бойко днес: Няма проблем да се разходите на открито! Годжи: У-а всички били навън, фризьорски салони, как можело! Бойко прави в 12 часа посреднощ пресконференция и обявява извънредно положение, все едно някой ни е нападнал и ще бомбардира! И после - що хората били по магазинити?! Ми създавате паника бе, толкова ли тиквите ви не го разбират? Като създавате паника хората ще са по магазините, това е реакция на масите! В цял свят е така!
27
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов е част от масонските слуги прокарали вируса по цял свят.Ползваха Петък 13 за да наложат карантина до април 13.Борисов имаше влсат да затвори границите но както другите масонски премиери не го направи за да тръгне заразата.
26
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Барба Ганьос е в паника да не изпусне властта.
25
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-голямата зараза е страхът.Изкупихте тоалетната хартия, утре шефът като ви съкрати без работа и доходи яжте тоалетна хартия.
24
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След като всичко отмине тиквата трябва да бъде расфасован така както разфасоваха момчето.П.С. Тоя генерал ли е манекен ли е незнам.За всяка нова униформа с която се появи има най-различно мнение.Тоя трябва да бъде разжалван до редник.
23
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След всяка излагация си мисля, че е стигнал дъното, но на следващия ден ме опровергава и продължава да дълбае.
22
3
 
48
 
! Отговори
ковид преди 4 години
Емиии как няма да се ядосва военният лекар Вирусът не може да оцелее дълго време извън човек . Ако се спазва карантината , намалява възможността да си намира приемници . И така ще си изчезне самичък А и е добре запознат с реалните възможности на болниците в момента , и едва ли може да се приемат и лекуват огромен брой болни с коронавирус Ако в момента в Италия избират между двама или трима , кой да бъде слаган на машини , при нас ще бъде сигурно 1 на всеки 10. А без машините - смърт
21
6
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма държава, къде са ви мерките, къде ви е полицията, къдеса ви предпазните средства и защо чалгарите и ромите си правят каквото си поискат ?! Защо няма бой, затвор и глоби ?!
20
37
 
22
 
! Отговори
100% преди 4 години
Г-н Мутафчийски е в пъти по достоен като човек и като професионалист от фатмaка Радев който се скри в президентството като плъх и говори само по телефона. Страх го тресе него. Но хората ще се стегнат и ще преживеем и тази чума.
19
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко го съжалявам донякъде: Китай или САЩ пускат нарочно вирус, повече от ясно е! Европа спи, не смее да направи нищо, защото нали е много толерантна, как ще затвори граници на щастливите китайски туристи, които ходдят насам натам. Заразата идва в Европа - ама как ще затворим границите, това е ЕС, толерастия! Бойко и той същия - голям герой на свободата! Вирусът идва тук - следва колапс на здравната система и икономиката! Дъно за държавата и Бойко заминава в историята! Това са фактите!
18
32
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирате ли че догодина тоя вирус пак ще е тук?!Който не може да го преодолее ще си отиде.Това е.Няма драма.Живота е безмислен та за какво да му се кахърите не разбирам.Жалки сте.