10 нови случая на COVID-19 у нас - болните вече са 62

Днес е допуснато грубо нарушение на правилата
Обновена: 16 мар 2020 18:13 | 16 мар 2020 17:15, Нели Христова
390
10 нови случая на COVID-19 у нас - болните вече са 62
Снимка: БГНЕС

62-ма души са вече заразените с коронавирус в България, това обяви на извънреден брифинг генерал Венцислав Мутафчийски.

Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни. Те се лекуват в домашни условия. В Националната лаборатория от 154 проби, 6 са положителни. 

Във ВМА се лекуват 10, в Пирогов - 2, в Александровска - 2, в Габрово - 2 и в Плевен - 4. От Белодробната болница всички се лекуват под домашна карантина и носят съдебна отговорност, ако я нарушат.

Мутафчийски обяви, че днес е допуснато грубо натрушение на правилата - болен, който има COVID-19, е изпратен от Лом в Александровска болница. Той не е върнат, но това е грубо нарушение и прокуратурата ще се самосезира.

Премиерът Бойко Борисов и генерал Мутафчийски също са били изследвани за коронавирус. Тестовете и на двамата са отрицателни.

"Както виждате, всички лидери в света, показвайки своята отговорност към нацията, са длъжни да го правят. Не се причислявам аз към тях, говоря за премиера", каза ген. Мутафчийски.

Доктор Ангел Кунчев обяви, че към държавите, от които връщащите се ще бъдат поставени под карантина, ще бъдат добавени Франция, Нидерландия, Германия, Великобритания и Швейцария.

Карантината се осъществява по следния начин - при пристигане, независимо дали по въздух, през сухопътна граница или на порт, екипите, които работят 24 часа там, дават декларация, която се попълва. Тя налага съгласяването със задължителна карантина и носенето на наказателна отговорност, ако тя бъде нарушена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
10
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не мога да разбера какво е това "извънредно положение", хората масово са на работа,на вън е пълно с разхождащи се хора.....за пореден път се правим че правим нещо.Докато не се затворат всички магазини ,или поне такива които са нехранителни така ще бъде,бройката ще нараства всеки ден.
15
3
 
34
 
! Отговори
Маг Алена преди 4 години
Аурата на Борисов го защитава ! Само сте похабили теста !
14
1
 
8
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Това включва ли и 8-те случая във ВМА отпреди плевенския и габровския?
13
20
 
19
 
! Отговори
Професор преди 4 години
Вирусът не може да се залепи за бели дробове пълни с катран и никотинов дим. Да се премахне акциза на цигарите и всеки който не пуши по 10 хиляди Евро глоба. Само цигари и по литър водка всяка вечер с кисели краставички. Така да каже Мутафчиев по телевизора към нацията.
12
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Хайде сега трола, който днес ми обяснява , че са продали 98 уреда за обдишване, аниме сме имали само 50 пациента сега да се изкаже. До седмица ще са 1000 и тези *** ще ги продадат обратно с печалба поне 5000 процента. При условие , че Италия е пламнала , знаеш какво помага и да го продадеш същият месец си е углавно престъпление убийство. Каскета да се заеме а рекламодателя на Била
11
1
 
50
 
! Отговори
Бате Бойко жеуезен преди 4 години
Абе, може ли да хабите тест за бате Бойко. Това е все едно Чък Норис да изследвате. Няма как да стане, сещате ли се.
10
2
 
29
 
! Отговори
емигрант преди 4 години
Десет е добре - дано да го удържите в тези темпове, докато заработи карантината. Сега са най-рисковите 5-6 дни, които ще покажат тенденцията.
9
10
 
48
 
! Отговори
БГ преди 4 години
Бокича е железен бе ! Докато не ни приключи всичките, няма да пукяса току тъй !
8
2
 
24
 
! Отговори
Апел преди 4 години
Апелирам ломския кларинетист да се третира с приоритет. Все пак от здравето на дробовете му зависи хляба на човека. Хванал е бусчето Лом-София загрижен за дробовете си. Не го съдете.
7
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски обяви, че днес е допуснато грубо натТрушение
6
6
 
59
 
! Отговори
Да ви кажа само, че преди 4 години
Има най-малко 1000 души с това нещо в София! И то най-малко!
5
6
 
41
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Един чешит нямаше ли да подмени ей така Бойко пробата с положителна друга.Барем го заключат под карантина :)
4
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Бойко Борисов и генерал Мутафчийски също са били изследвани за коронавирус. Тестовете и на двамата са отрицателни."Сега вече мога да умра спокоен.
3
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ба си само хабите тестовете за Боце
2
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Главният футболист изследваха ли го? Цяла Банкя се моля за него. Митрополита чака да го канонизира ако пукне. Заразени има ама не казват от политиците има ли. Те най много джиткат по Европата!
1
56
 
11
 
! Отговори
Р.Рад преди 4 години
над Шипка лети корона вирус...така ми подшушна Олга Решетникова.