Радев доволен от НС, но настоява: Социални и икономически мерки!

Президентът подчерта, че това е важно за ефективно справяне с кризата
229
Радев доволен от НС, но настоява: Социални и икономически мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова да се заложат законодателно социални и икономически мерки заради извънредната ситуация, в която се намираме.

Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, се посочва в позиция на държавния глава, разпространена от прессекретариата му.

Още по темата
Според президента това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото ни общество.

Той обаче посочва, че истинският дефицит в закона е липсата на убедителен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на най-силно засегнатите в тази ситуация – "малкият и среден бизнес и хората, които ще загубят работа, сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще".

Няма как да се наложи вето върху несъществуващи мерки, затова моят призив към изпълнителната и законодателната власт е, да се фокусират и върху социалната и икономическата ситуация в страната в условия на извънредно положение. Продължавам да настоявам, че ефективното справяне с кризата, породена от коронавируса, изисква наред с неотложните здравни мерки, да се приемат и социални и икономически мерки в подкрепа на най-пострадалите, заявява Радев.

По думите му такива мерки вече бяха обявени не само от икономически мощни държави като Франция и Германия, но и от страни с по-ограничени възможности.

Трябва да преодолеем растящото социалното напрежение с конкретни и ясни мерки, които да дадат на българските граждани спокойствие и увереност в собствената им държава. За България е важно да съхрани своя човешки и икономически потенциал, настоява президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До rabotnikМожеш да и кажеш да се изследва за коронавирус например,а не да се криеш зад компютъра,страхливецо!
108
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понеже и ч.еп за зеле не става от вас, може само да лижете Дто на тиквата за стотинки :)))МИ ТАКА Е ЩЕ ЛИЖЕМ ЗА СТОТИНКИ , ЩОТО ЕДИН НЕ ТОЧНО УМЕН ПРЕЗИДЕНТРАЗРЕШИ СПЕКУЛА ПО ВРЕМЕ НА ПАНДЕМИЯДРУГИ ПЛ Ю НКИ ДА МЕТНЕШ
107
4
 
6
 
! Отговори
rabotnik преди 4 години
Отивам на работа - (в една стая сме около 10 човека) и една от всичките кашли и аз и викам ако не се чувстваш добре - прибери се , а тя , какво значение има ако съм болна куде съм, по - добре да сум на работа! .... Аз мълча и се крия зад компютъра .... и в тих ужас си стоя на работното място!
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 106Борисов и отговорност? За какво - за магистралите ли, за ремонтите ли.Или просто заради Аурата ? То само с една аура , с една гола аура...
105
5
 
12
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 106 АнонименЛипсва цялостен подход на правителството! ГЕРБ работят и винаги са работели на парче!
104
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев,каза това,което ще каже всеки петокласник ! Все трябвало да се вземат мерки,все нетрябвало да се допуска нещо си,все трябвало да се действа адекватно.Кажи как бе!Имаш една дузина съветници.Предложете нещо конкретно и икономически издържано !Само общи приказки и ВЕТА в ущърб на народа! Борисов може да е всякакъв,но се радвам,че е безкомпромисен лидер.Добре,че се падна той на власт през 2008 кризара и сега.Не мисля,че някои би се справил по-добре.Всеки може да плямпа без отговорност
103
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Герберастките *** са мобилизирани. :)) Те и без това си таботят от вкъщи. Не.щастници, вие първи ще *** от глад, когато тиквун срине икономиката. Понеже и ч.еп за зеле не става от вас, може само да лижете Дто на тиквата за стотинки :)))
102
4
 
3
 
! Отговори
Марин Русеборн преди 4 години
Защо тук всички сте анонимни Дpиcъцu?Питам за един приятел!
101
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕВ КРАЙ С МОЯТА ПОДКРЕПА ЗА ТЕБНАВСЯКЪДЕ ЩЕ ПИША ПРОТИВ ТЕБТИ СИ ЖАЛЪК РАДЕФ
100
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
СЛАБИ ПРЕЗИДЕНТИ ЕДИН СЛЕД ДРУГ
99
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората правиха снимки и кадри на спекулата на търговците и поискаха от правителството да се спре тая практика. Тоя шапкар тръгна срещу правителството и народа, сега искат и фалшиви новини да разпространяват.
98
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя е *** като ***. ГЕРБ никога нямаше да пуснат това вето да мине, ако нямаха интерес. Бойко пак изигра БСП: ако утре има спекула ветото ще е виновно. Още отсега ГЕРБ си казаха, че са се съгласили, защото уж било криза и да се приемел закона по-бързо. БСП и пРезидента са прости като тикви.
97
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЕЙ РАДЕВ ПАДНЕШ ЛИ МИ ВЪВ ВЪЗДУШНА БИТКА ЩЕ СПУКАМ
96
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕВ ЗА НИЩО НЕ СТАВАШЗЛЕ СИ КАТО ПЛЕВНЯТА
95
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм против ГЕРН,но ме дразни крайната им арогантност,а също така много ме дразнят нападките им към президента,защото той е президент на всички в България и е представител на нацията и президентската институция,също ме дразни и това,че за тях други хора в България не съществуват,освен герберите!Също ме дразни много,че се подиграват с пенсионерите ,унижават ги,пожелават им смърт,защото по-голямата част пенсионери са фенове на БСП.......,но те са и наши баби,дядовци,майки или бащи! Недопустимо
94
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквоний Банкянски, трибун на Соколий Водоинжинеримус, се чуди как да разпредели народните пари по фирмените обръчи. Върховната интелектуална мощ и плануване с десетиления напред на симеоновския маркуч, ще научи най-накрая магаретата да ядат камъни. Средният и малкият бизнес да го ду.ха.т. *** ще умре от собствената си простащина да търпи такива индивиди във властта. Хак да му е. Бройте стниките, че скоро ще сте на хуманитарни помощи.
93
9
 
14
 
! Отговори
Курти Вълев преди 4 години
Аз съм от 2-та милиона дето гласувахме за Румен Радев. Е това вече преля чашата. От днес избирателите на Радев са 1 999 999.
92
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тук има един тънък момент.Не съм запознат.Тази фиксация би ли спряла спада на цените на горивата ? Тоест фиксирането на печалбата ли е или на цените ?
91
3
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Пенсионерите искайте по високи пенсии!
90
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,някои взеха мерки вече.Нашите лекарствени фирми например - днес лекарството ми за кръвно е с 1 лев по-скъпо от преди месец.Де е кръвно,де е вирус???