Радев доволен от НС, но настоява: Социални и икономически мерки!

Президентът подчерта, че това е важно за ефективно справяне с кризата
229
Радев доволен от НС, но настоява: Социални и икономически мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова да се заложат законодателно социални и икономически мерки заради извънредната ситуация, в която се намираме.

Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, се посочва в позиция на държавния глава, разпространена от прессекретариата му.

Още по темата
Според президента това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото ни общество.

Той обаче посочва, че истинският дефицит в закона е липсата на убедителен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на най-силно засегнатите в тази ситуация – "малкият и среден бизнес и хората, които ще загубят работа, сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще".

Няма как да се наложи вето върху несъществуващи мерки, затова моят призив към изпълнителната и законодателната власт е, да се фокусират и върху социалната и икономическата ситуация в страната в условия на извънредно положение. Продължавам да настоявам, че ефективното справяне с кризата, породена от коронавируса, изисква наред с неотложните здравни мерки, да се приемат и социални и икономически мерки в подкрепа на най-пострадалите, заявява Радев.

По думите му такива мерки вече бяха обявени не само от икономически мощни държави като Франция и Германия, но и от страни с по-ограничени възможности.

Трябва да преодолеем растящото социалното напрежение с конкретни и ясни мерки, които да дадат на българските граждани спокойствие и увереност в собствената им държава. За България е важно да съхрани своя човешки и икономически потенциал, настоява президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
4
 
20
 
! Отговори
Shreck преди 4 години
Кой е тоя Радев?
148
11
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
НИКОГА няма да стана КОМУНИСТ !Затова мразя Ленин Сталин ......БОЙЧО БОРИСОВ И ГЕРП .
147
2
 
10
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До БАНкоАко трябва да избираш между най-великия Президент на всички времена Георги Седефчов (Два последователни мандата),и шофьора на самолет, посочен лично от другаря генерал Решетников да бъде номиниран за Президент, за кого би гласувал комрад?
146
10
 
1
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Комунистите Нинова и Борисов приеха фиксирани цени .
145
6
 
4
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
В статията за 09.05 ли пише или ще гласуваш за Цачева и Цветанов ?
144
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БАНкобански старец, пак са ти спуснали грешна информация от Позитано, и ти кълвеш ли, кълвеш...
143
3
 
15
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До БАНкоДругарю комунист, новината, че През-ден-та на България ще ходи в Масква на 9-ти Май дойде от руските медии!Пита се, на коя държава е президент Женерал Радев - на България или Рассия?Как ще реагират медиите и партиите в една нормална държава, ако научат за планирано посещение на държавния глава в чужда държава не от пресаташето на Президентството, а от чуждестранни медии?Понял товариш?
142
11
 
3
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Да не би да си комунист като Борисов и Нинова ?Тя му предложи фиксирани, Тиквата прие , депутките гласуваха "ЗА".Тогава президента го върна и СЕЛЯНИНА се пеньосва час и половина глуповато !
141
9
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
фатме и българина, в една стая ли сте и не прочетохте статията ?Бълнувате за ПОБЕДАТА и РУСИЯ .
140
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БАНкоя пак си помисли, ако няма фиксирани цени какво ще се случи?
139
1
 
12
 
! Отговори
нн преди 4 години
Държавата гори от вируса. То сега идва. Отърване няма. Огънят и пожара предстои. Отърване няма. Държавата не може да компенсира всики и за всичко. Стига плакане. Всички исмаме да живеем както преди, но няма да стане. Искаме не искаме ще има удар в слабините, нима не го разбираме. Държавата ще помогне, сигурно е, но не може всичко да е както искаме. Вирусът е як удар в зъвите.
138
5
 
19
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Абе другари, да не вземе да стане някоя беля с тоя пусти вирус в Блядостан и да отложат парада на 9-ти Май, че какво ще прави Румен Коремното тогава, не знам.Язък за сухите тренировки как да излиже задните части на кремълското джудже. Че и няма да може да бие чело пред Хаяско. Да не дава Ленин!
137
8
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
фатме или *** можеш ли да кажеш , да напишеш някаква истина за ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ ?С глупости ставаш за смях !
136
21
 
6
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Радев е национален герой! А депупутките на ГЕРБ са национални предатели !
135
12
 
6
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
до УСППМного интересна логика имаш.ГЕРП ще питат тепърва Брюксел за ограничаване на правата и свободата предложени в новия закон на СЕЛЯНИНА и върнати от Президента РАДЕВ . Днес депутките на ТИКВАТА се съгласиха и приеха ветото.ПРЕЗИДЕНТА предпази българите от цена 5 лв. хляба !
134
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До БългаринПозна!
133
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
още месец не е минал и ревете за помощи. Абе, как сте добутвали от заплата до заплата, пак ли помощи???
132
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма държава на балканите и ЕС където да няма помощи за хората ,ни тук си траят политиците ,срам ,даже и за ток вода и газ не искат да помогнат поне за един месец,срам
131
10
 
14
 
! Отговори
упс преди 4 години
благодарение на Радев, хляба ще го купувате скоро за 5+ лева. яйцето по 2 лева... честито, другарки и другари. Сами си го натресохте.
130
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е руски агент, просто е изключителен кариерист, готов е на всичко за подхранване на егото си! Но си е намерил майстора - пълзи под чехъла на жена си.