Радев доволен от НС, но настоява: Социални и икономически мерки!

Президентът подчерта, че това е важно за ефективно справяне с кризата
229
Радев доволен от НС, но настоява: Социални и икономически мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова да се заложат законодателно социални и икономически мерки заради извънредната ситуация, в която се намираме.

Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, се посочва в позиция на държавния глава, разпространена от прессекретариата му.

Още по темата
Според президента това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото ни общество.

Той обаче посочва, че истинският дефицит в закона е липсата на убедителен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на най-силно засегнатите в тази ситуация – "малкият и среден бизнес и хората, които ще загубят работа, сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще".

Няма как да се наложи вето върху несъществуващи мерки, затова моят призив към изпълнителната и законодателната власт е, да се фокусират и върху социалната и икономическата ситуация в страната в условия на извънредно положение. Продължавам да настоявам, че ефективното справяне с кризата, породена от коронавируса, изисква наред с неотложните здравни мерки, да се приемат и социални и икономически мерки в подкрепа на най-пострадалите, заявява Радев.

По думите му такива мерки вече бяха обявени не само от икономически мощни държави като Франция и Германия, но и от страни с по-ограничени възможности.

Трябва да преодолеем растящото социалното напрежение с конкретни и ясни мерки, които да дадат на българските граждани спокойствие и увереност в собствената им държава. За България е важно да съхрани своя човешки и икономически потенциал, настоява президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кралицата ни.... *** голям е!
128
0
 
14
 
! Отговори
о, да ..! преди 4 години
Правителството на Северна Македония реши, че трябва да има рестрикции.Но ние в България също можем да направим същото, като на първо време намалим държавната администрация поне с 49%.Ако това стане, нали разбирате, че тогава ще има пари за здравеопазване, образование, наука ...
127
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече 10 години комунистите се душат като съсли ....скоро ще изчезнат.
126
2
 
13
 
! Отговори
До 23 ЕС се срина преди 4 години
Марш в ЕАИС мушмурок!!!! Марш да ядеш гречка и картофи, руски *** изумен!
125
0
 
0
 
! Отговори
До работник преди 4 години
Не е бита май твоята колежка...,но очевидно е интелигентна
124
8
 
15
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Най-позорноя президент след години ще учат за този руски агент
123
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
женералът ще бъде похвален от генерал Радева
122
5
 
7
 
! Отговори
До 121 преди 4 години
Не ми говори за комунизъм.Този строй е отхвърлен от света ! Това е диктатура ! А и защо не казвате реално за какво можеш да харчиш освен за ядене като всичко друго е било еднотипно,забранено или го е нямало.Ако комунистическият строй беше функционален,нямаше да останат само Куба,Лаос,Виетнам и Китай !
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аАко е запазил малкия бизнес на обикновените хора - браво!
120
1
 
3
 
! Отговори
а преди 4 години
запази бизнеса и то малкия
119
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименГоляма част от населението не използва бензин и не се изчислява по бензина,изчислява се ,колко е покупателната способност на човек за основни стоки и сметки!Сега направи сметка на покупателната способност на хората преди 1986г.,когато плащаха по 4-5 лева за парно на месец и по 2 стотинки за киловатчас ел.енергия и преобладаващата покупателна способност на хората днес - 2020 г.Сметни и цената на жилищата тогава според заплатите и днес!
118
2
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 114 АнонименОнзи ден тази на храните Танева каза че цифрите са верни, а не каза че количествата са верни! Замлъквам!!!
117
4
 
7
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
Дали някога ще напишете поне изречение , което да отговаря на истината за Президента РАДЕВ ? Само глупонтии , както Тикви !Днес депутките на Селянина от Банкя гласуваха за президента , а онзи ден гласуваха за Нинова !ШАШАВА ШАЙКА !!!
116
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕФ Е ЕДНА ГОЛЯМА ГОЛА ВОДА, БЕЗ ИДЕИ , БЕЗ ВИЖДАНИЯ, БЕЗ ИНОВАТИВЕН ПОДХОДЛАЛАДЖИЯ С ДУМАТА "ВЕТО"
115
7
 
2
 
! Отговори
bezmurten преди 4 години
До АнонименСтрахливец си ти - които си стои и в кащи и коментира, не е лие в лице с проблема!
114
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
РАДЕВ НЕ СТАВАША И СИ СЛАБ ПИЛОТ
113
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трудно е човек да се ори с Аурата на Борисов.До момента, в който осъзнае, че е просто един раздут балон.До момента не завиждах на Радев именно поради трудността.Но виждам, че успява да вкара игли в тоя балон.Обаче проблема е , че балонът е пълен с лна и като се спука - трябва да имаш вариант да избягаш, за да не те опръскат. Ей това е вече висш пилотаж.Засега не му се удава
112
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки може да провери в интернет официалната информация колко бензин,хляб,електроенергия може да закупи човек с мин.раб.заплата през годините.Ще ви кажа-1996г мин.раб.заплата 75лв при бензин 2.45лв.Кривата много бавно се променя до управлението на Борисов и конкретно 2020.Е,какво повече да говорим.Категорично и ясно фсктите доказват кой е най-успешния премиер на България в годините на преход.Филисофстванията са излишни !
111
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Липсва цялостен подход на правителството! ГЕРБ работят и винаги са работели на парче!ТО ПА РАДЕВ ИМА ГОЛЯМ ПОДХОД : ВЕТО КАКТО ДОЙДЕ АМА ДА ИМАТЪЙ СТАНАХ ПРЕЦЕДЕНТ ТЪЙ ЩЕ Я КАРАМ ПА КАКТО ДОЙДЕ...
110
5
 
10
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Най-трагичното е, че ГЕРБ не предвиждаха криза! В техните глави това неможеше да се случи! , Като мислеха си че цял живот щяха да си живеят в благоденствие!