Радев доволен от НС, но настоява: Социални и икономически мерки!

Президентът подчерта, че това е важно за ефективно справяне с кризата
229
Радев доволен от НС, но настоява: Социални и икономически мерки!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев призова да се заложат законодателно социални и икономически мерки заради извънредната ситуация, в която се намираме.

Днес българският парламент прояви отговорност, съобразявайки се с наложеното вето върху разпоредби от Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, се посочва в позиция на държавния глава, разпространена от прессекретариата му.

Още по темата
Според президента това дава възможност за ефективното прилагане на мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса, което е в интерес на цялото ни общество.

Той обаче посочва, че истинският дефицит в закона е липсата на убедителен пакет от социални и икономически мерки в подкрепа на най-силно засегнатите в тази ситуация – "малкият и среден бизнес и хората, които ще загубят работа, сигурност, спокойствие и перспектива за своето бъдеще".

Няма как да се наложи вето върху несъществуващи мерки, затова моят призив към изпълнителната и законодателната власт е, да се фокусират и върху социалната и икономическата ситуация в страната в условия на извънредно положение. Продължавам да настоявам, че ефективното справяне с кризата, породена от коронавируса, изисква наред с неотложните здравни мерки, да се приемат и социални и икономически мерки в подкрепа на най-пострадалите, заявява Радев.

По думите му такива мерки вече бяха обявени не само от икономически мощни държави като Франция и Германия, но и от страни с по-ограничени възможности.

Трябва да преодолеем растящото социалното напрежение с конкретни и ясни мерки, които да дадат на българските граждани спокойствие и увереност в собствената им държава. За България е важно да съхрани своя човешки и икономически потенциал, настоява президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
6
 
20
 
! Отговори
69675 преди 4 години
За него да гласуват тези, които сега надуват цените и мародерстват. Бедни, бедни, Радев, сготвиха те и теб - при това не мастер шаф, а обикновени шмекери...
28
11
 
18
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
Не сме имали по-смешен президент. Бойко много добре направи че го назначи (остави да го изберат). Да се забавлява народа
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 24. И гнилият капитализъм уж се срина преди много години, помниш ли?
26
6
 
15
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Нямам спомен президента да е посетил поне веднъж НС да види какво има вътре.Страх ли го е ?Има и ден на отворените врати.Поправете ме , ако греша.
25
2
 
2
 
! Отговори
Герб преди 4 години
Ааа,брат'чет, киното пуска само толкоз.Било, к'вот било,запомни ни с добро!
24
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Личи тук някой са добре заплатени ,аз мога да плюя яко ,само да се плаща Как да се свържа с ГЕРБ
23
10
 
5
 
! Отговори
ЕС се срина преди 4 години
Вместо свободно движение на хора и стоки ЕС ни натрапват диктатури и молби за Дерогация за отнемане правата на човека!
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уйееее скрий се бе резил
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шефа ме прати в неплатен отпуск. Каза че като минело всикчо щял да даде банкет, ама мен туй кво ме грее сега? Какво да правя и на кой да се оплача?
20
8
 
4
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
Ало, ***, защо ме триеш? Този, на снимката, като го гледаш, не ти ли прилича на и..от.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Харчете си парите и си карайте колите!
18
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво бе!!Утре хляба като стане 5лв.?Ама на тебе ти е лесно-пенсийка около 2000лв.,заплатка,представителни,НСО ти пазари и си готов,нали?!АХ ..ВАШТА М.....!!!!!
17
8
 
21
 
! Отговори
гербер преди 4 години
До 10. Аха, значи ние, които не харесваме радеф и го критикуваме, сме платени ***. А вие, които плюете по Боко и защитавате недоразумението радеф, не сте. Е, много елементарно бе, другарю. Ами можем да мразим и безплатно, ако не си разбрал.
16
9
 
17
 
! Отговори
Kal4o преди 4 години
Аааааа не .Дали съм умен или глупав , не знам , но съм образован ( завършил съм медицина) , но по нагъл комунист не съм чувал. Удря в земята по популизъм и Клара Маринова.
15
7
 
22
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Няма как да се наложи вето върху несъществуващи мерки, затова моят призив към изпълнителната и законодателната власт е, да се фокусират и върху СОЦИАЛНАТА и икономическата ситуацияПЪЛЕН НЕАДЕКВАТНИК! НАЛИ ФИКСИРАНЕТО НА ЦЕНИТЕ, КОЕТО ТОЙ ОТМЕНИ, БЕШЕ СОЦИАЛЕН ЛОСТ!Говори но нищо не казва!
14
12
 
10
 
! Отговори
Бай Тошо преди 4 години
Едно кисело мляко гони 1.50, а хляба 2 лева. На ви демокрация.
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Прецеденте свършваме Мангизите а в магазините цените стигнаха до Марс. Днес отидох да купя хляб и попитах управителя защо 650 гр. хляб е повишен до 1,50 лв знаешли нахала какво ми каза. Ами Ден Година храни. От утре ще взема Винкела че нещо гледам чее хванал ръжда та малко да го излъскам. А знаеш ли когато такива като мен станем стотици хиляди Винкели дали можеш да си представиш какво ще се случи.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 7. И това как го разбра?
11
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4Хе-хе туй което каза Бойко е да подхрани рибки като теб, а иначе ще раздава пари на определни фирми, които уж да отидат за заплати.
10
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БАРБА ГАНИОС ПАК ОБЯВИ МОБИЛИЗАЦИЯ НА ПЛАТЕНИТЕ СИ ***