Случаите на коронавирус у нас вече са 201

Щабът предлага всяка болница да има отделения за болни
Обновена: 23 мар 2020 17:27 | 23 мар 2020 17:12, Веселина Йорданова
335
Случаите на коронавирус у нас вече са 201
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 201 са случаите на болни от коронавирус у нас. Двама от тях са в критично състояние, те са в "Пирогов".

Новите случаи днес са 11. В Дупница един пациент, в Пазарджик - двама, които са семейство, в Добрич – още един, контактен, в София - 7, информира шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Още по темата

Общият брой на хоспитализираните пациенти е около 36.

Във връзка с изчерпване на капацитета на ВМА и "Пирогов", Щабът ще предложи на здравния министър всяка болница, независимо от вида на собствеността й, в срок от 3 дни да има обособени отделения, които да работят с болни от коронавирус.

Отделенията трябва да са оборудвани и с реанимационни легла, не само с легла за леко, средно и тежкоболни, уточни Мутафчийски.

Никой не може да лиши български гражданин да се прибере в родината си, коментира той в отговор на въпрос.

Мутафчийски посочи, че във връзка с новата ситуация никой не е забранявал да работят тоалетните на бензиностанциите, но там трябва да се спазва "фанатична" дезинфекция.

200 хил. лв. дарение е направено от Българската банка за развитие днес. Също толкова са дарени на "Александровска болница" от БЕХ.

Все още дата за среща със Светия Синод не е насрочена. На тази среща трябва да бъде обсъдена ситуацията и работата на храмовете в извънредната ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
276
3
 
30
 
! Отговори
мда преди 4 години
Недоумявам, как 36 хоспитализирани, пък капацитета на ВМА и Пирогов (две от най- големите болници в БГ) е изчерпан?!!?? Предполагам, от тези 36, има няколко в други болници, та около 25-30 са в тези 2 болници, и това е! Значи сментайте какво крадене е, и каква е релаността, стотици легла на хартия, пълни отделения, пак само на хартия, за да се точи от касата! Дано ни се размине, защото няма как да разитам на тази система! Блато е!
275
15
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 години
няма приятели - има интереситова е основния ръководен принцип на ЕСкойто се минал да се хване на сладките приказки си е за негова сметка-----ЕС винаги е бил съюз на държави с общи интереси и никога не са афиширали глупостите за "вечна дружба", славянско единство и прочее тьпотии от времето на руското робство.
274
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съобщаваните цифри за общия брой на болните, в случая 201 човека, поставя въпроса дали това не е броят само на тежко болните, които сами са отишли в болница, плюс болните, открити с тестове като контактни лица на заразени или пристигнали от чужбина или доброволно тестирани. В такъв случай общият брой на всички заболели реално може да се окаже по-голям от ежедневно съобщаваната цифра на заболелите. Това трябва да се разясни от Щаба, за да може хората да си създадат реална представа за ситуацията.
273
2
 
23
 
! Отговори
Няма фъндък преди 4 години
В БГ заразените са много повече просто няма достатъчно тестове за да ги обяват
272
3
 
7
 
! Отговори
Палатков преди 4 години
Франция 60 милиона,Китай 1600 милиона .
271
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
солидарност??????????????????той тако чърчил отдавна го е казалняма приятели - има интереситова е основния ръководен принцип на ЕСкойто се минал да се хване на сладките приказки си е за негова сметкатака че саладури на нас ни трябват управници като бае ти тодоратой беше гонтов да се целува със всеки стига да има полза за страната ниама не раздаваше милиарди народни пари
270
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
европейска солидарностдего туй чудо брезатова ли си затворихме 4 блока на аецаи отказахме газопровод дето щеще да ни дава 500 милона от транзити ръснахме на бедна америка 3 милиарда от солидарноста сега ни лук яли ни лук мирисаликитайците спасяват италия руснаците вече 14 самолета пратиха там с хора и оборудванеда не говорим и за изостаналите кубинци- дето спасиха африка от ебола и сега пак помагат - на практика спасяват европа- там е най-силното огнищеа великите кравари къде са
269
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да е лошо таксиджиите да ги хване един коронавирус, нема по-нaгли и нeкaдърни шофьори от тях бате
268
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми става ясно за какво е цялата тая паника за 36 хоспитализирани. Блокира се цялата икономика и последствията ще са серозни. Години ще са нужни за възстановяване на държавата
267
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видяхте ли - Франция - брезентови палатки, 30 легла...Китай - болници от панели Но сгради?!Пребориха се китайците и сега помагат на европейците, които, оказа се, не са цивилизовани, защото хуманността им опира до избор - кой да живее и кой да умре...Срам и позор за тази Европа!
266
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отчуждението... Страхът от другия..Липсата на лек за всички, не е фалшива новина. Италианците се провалиха, заради липсата на болнични легла и адекватно лекарство, заради липсата на лекари и медицински сестри, заради домашното лечение...Егоистична Европа се проваля. Китайците успяха, защото организираха болнично лечение , намериха някакъв лек, който помага на повечето хора...Здравето е благо, а не търговия...Тези, които оцелеят, дано да си научат урока!
265
0
 
7
 
! Отговори
wgw преди 4 години
А защо чак сега се мисли за подготвяне на отделения???????Може би по-добре да се започне от есента , сега е рано.............
264
5
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
и сега...да *** прости Бог,..."пепел ми на езика",но като ходя по улиците виждам нещо ..ама наистина майтапчийско:-Ората до там са наплашени,че ако некой са зададе с/у тех на тротоара,тия трескаво бегат на другия....Ега ти психозата,дето ни я натресоха....Но случаите се увеличават,въпреки че бегат на другия тротоар....голема дивотия настана с тоя "вирус"..Стигна са до там,че фъндъчка ЗАБРАНИ на .."столичани" да посещават ЕДИНСТВЕНОТО място лишено от вируси и фрашкано с кислород-Витоша..
263
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз-ът така е:Това е някаква лудост. Да се срине световната икономика заради един вирус. -----Системата трябва отново да се занули. Така действа всичко.
262
3
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
бре!..Що стана с "БЛОКАДАТА НА ЦЕЛА България" бе?!..Май не фаща много "декиш"?
261
0
 
26
 
! Отговори
фенб преди 4 години
...Във връзка с изчерпване на капацитета на ВМА и "Пирогов"...200 души заразени, НО, от тях 36 души само (за цяла България!) са хоспитализирани, т.е 80% от заразените са си в къщи за домашно лечение... Е как така 36 хоспитализирани претоварват здравната ни система?! Нали уж имаме хиляди легла свободни като капацитет? И най-вероятно на книга легла имаме, оборудване и лекари за тях нямаме...
260
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всички тези изолациикрий се под юргана се вижда, че са безсмислениновите как се зарасяват като всеки се крие от всекискоро ще има умрели от страх, психозавдигнато кръвно,инслултиинфарктиракзаради тези жендърдски простотии
259
3
 
7
 
! Отговори
+++ преди 4 години
201 заразени при 200 хиляди български граждани върнали се в България през последните седмици. Ако се бяха върнали всичките три милиона, колко щяха да са заразените с коронавирусът?
258
4
 
11
 
! Отговори
До276 преди 4 години
Така брат! Напомняш ми за думите на Левски " Сам съм , други няма" Е, това е истинската отговорност. Не ти е виноновен сулю и пулю, ТИ сам си отговорен за твоите действия , и всеки от нас носи своята отговорност . Така че, айде да опитаме да бъдем един народ, една вяра! Нека покажем най-доброто от себе си като хора . Не се иска много, нека го направим за родителите си и за децата си. И за нас.Бъдете здрави
257
0
 
2
 
! Отговори
gost преди 4 години
И зала Арена Армеец, скоро и в другите големи градове със зали