Случаите на коронавирус у нас вече са 201

Щабът предлага всяка болница да има отделения за болни
Обновена: 23 мар 2020 17:27 | 23 мар 2020 17:12, Веселина Йорданова
335
Случаите на коронавирус у нас вече са 201
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 201 са случаите на болни от коронавирус у нас. Двама от тях са в критично състояние, те са в "Пирогов".

Новите случаи днес са 11. В Дупница един пациент, в Пазарджик - двама, които са семейство, в Добрич – още един, контактен, в София - 7, информира шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Още по темата

Общият брой на хоспитализираните пациенти е около 36.

Във връзка с изчерпване на капацитета на ВМА и "Пирогов", Щабът ще предложи на здравния министър всяка болница, независимо от вида на собствеността й, в срок от 3 дни да има обособени отделения, които да работят с болни от коронавирус.

Отделенията трябва да са оборудвани и с реанимационни легла, не само с легла за леко, средно и тежкоболни, уточни Мутафчийски.

Никой не може да лиши български гражданин да се прибере в родината си, коментира той в отговор на въпрос.

Мутафчийски посочи, че във връзка с новата ситуация никой не е забранявал да работят тоалетните на бензиностанциите, но там трябва да се спазва "фанатична" дезинфекция.

200 хил. лв. дарение е направено от Българската банка за развитие днес. Също толкова са дарени на "Александровска болница" от БЕХ.

Все още дата за среща със Светия Синод не е насрочена. На тази среща трябва да бъде обсъдена ситуацията и работата на храмовете в извънредната ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
2
 
5
 
! Отговори
V преди 4 години
Когато беше битката за южен поток се видя че няма разлика между герб и бсп . Има разлика обаче между германските политици и герб и бсп . На нас ни трябват като германските политици които се пребориха за северен поток ,а не като герб и бсп. Или пък бсп ще крадат по малко от герб ??? Нищо подобно .Заявката им е да крадат поне колкото тях. Трябва си други партии които не са получили до сега възможности. Това е като монопол .
215
2
 
14
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 4 години
Ако можете ,намерете интервюто на проф.Олег Хинков по БНТ за вируса ,защото вече го свалиха .И ще разберете защо сме на този халл.Може да потърсите и една нова публикация в руските сайтове "смешния премиер на България ,Бойко Борисов".А от гръцките книжарници може да си купите "Бай Бою Балкански" с една впечатляваща илюстрация.И после пак вярвайте на когото си искате.
214
2
 
10
 
! Отговори
Хмм преди 4 години
Значи 36 случая са хоспитализирани. Т.е. във цялото ВМА имат максимум 30 легла ли, от които не повече от 10 за реанимация (тъй като не всички са във ВМА)???? Това не е възможно. В една частна болница където бях имаше 3 реанимационни кревата, а болницата беше на 1 етаж. Значи за 15 етажа на ВМА в 2 сгради би трябвало да има поне 30 такива!
213
9
 
3
 
! Отговори
Кико преди 4 години
До АнонименДоказа се, че цитирания Хинков е ЛЪЖЕЦ. Починалите от свински грип в България са 401 а не 40 000... ама червените *** не спират да мърморят, лъжат и създават проблеми.
212
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде ги видиш тия маски ,бе !? Маски няма, лекарства няма ,места в болниците няма, частните се правят на ударени а иначе лапат от здр каса . ,тестове няма.
211
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Положението е сериозно, но и много хора упорито се стараят... да твърдят, че не е.Когато обаче се случи на тях или на техни близки, едва тогава ще осъзнаят колко са зле с логиката...
210
9
 
9
 
! Отговори
Официално преди 4 години
15 хил жертви на корона вируса който се вихри вече половин година. 15 хил жертви в целия свят, това прави статистически нула процента месечно! Нула! За половин година. И то повечето над 80 години, болни от други сериозни заболявания. Това е положението, както и да го смятаме.
209
7
 
10
 
! Отговори
SS преди 4 години
Писах преди месец-българи подготвяйте се,идва лошо.Запасете се с храна и гориво.Купете си маски.Ама кой да чуе.След пандемията светът ще бъде различен.
208
4
 
9
 
! Отговори
до 214 преди 4 години
Какъв ЕС ? Те лидерите напуснаха потъващия кораб като плъхове. Няма вече ЕС , не го ли проумяхте?
207
1
 
5
 
! Отговори
до V преди 4 години
Не си прав. Хранилката ще изтърве ГЕРБ, защото те имат болшинство и управляват
206
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не знае какъв сценарий ще се създаде с този вирус...Затова и специалисте по епидемии не дават отговор. Затова и в управлението на страната има страх, но мерките пък са сравнително адекватни.Без ваксина просто ще разчитаме и се надяваме на епидемията да протече плавно. Ограниченията са за това именно.
205
0
 
21
 
! Отговори
SS преди 4 години
И най накрая си мисля,че ще стане по стар бг обичай.Всеки ще се спасява както може!(мое мнение)
204
7
 
10
 
! Отговори
8 преди 4 години
Абе този генерал имао собена симптоматика : нежен глас , приятен тембър ,леко нарцистично поведение , чаровна усмивка .... Понякога не търпи възражения като стара мома ! Какви асоциации събужда у вас всичко това ? Нещо за истанбулската конвенция да кажете !?
203
0
 
19
 
! Отговори
ХА НАЗДРАВЕ преди 4 години
НАБЛИЖАВАМ ПОЛОВИН КИЛО РАКИЯ И ВСИЧКО Е......МАЛКО СЛАНИНКА И ПАСТЪРМИЧКА СОБСТВЕНО ПРОИЗВОДСТВО И СПАЗВАМ СТРИКТНО ПРЕПОРЪКАТА СТОЙТЕ СИ В КЪЩИНИКАКВИ ХАПОВЕ И ВАКСИНИ !!!САМО ЧИСТ БАЛКАНСКИ ВЪЗДУХ :)А НАЗДРАВЕ...ВЕЧЕ МИНАХ ПОЛОВИН КИЛО .....ДОМАШНО
202
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази корона я направиха най-страшната болест... все едно други не същестуват и от друго не се умира...... Я да се скрият вече... или по-добре да излязат и да обеснят тези хора, които сега остават без работа как ще ги подпомогнат? Как те да си платят сметките и да нахранят семействата си?
201
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде са десетките хиляди скъпо платени чиновници от ЕС? А сетих се те усилено работят вече 5 години за документ забраняващ кривите краставици. Кривите краставици са проблем не корона вируса.
200
1
 
17
 
! Отговори
До 208 преди 4 години
Когато идеш да спасяваш хора или когато станеш Бог, тогава си отваряй малката гнусна устичка, защото нито си седял над 10 часа на крак до операционната маса, нито сега даваш 48 часови дежурства, нито пък си превързал един пръст най-малкото!
199
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как ще разберем дали някой е оздравял, като не ни се хабят тестове?
198
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма ли да измитаме мършата вече. Вони не се диша.
197
4
 
5
 
! Отговори
V преди 4 години
Последствията ще са икономически и политически. герб и бсп ще изтърват хранилката .След месец като дойдат малките заплати да се направи социология на политическото статукво .