Случаите на коронавирус у нас вече са 201

Щабът предлага всяка болница да има отделения за болни
Обновена: 23 мар 2020 17:27 | 23 мар 2020 17:12, Веселина Йорданова
335
Случаите на коронавирус у нас вече са 201
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 201 са случаите на болни от коронавирус у нас. Двама от тях са в критично състояние, те са в "Пирогов".

Новите случаи днес са 11. В Дупница един пациент, в Пазарджик - двама, които са семейство, в Добрич – още един, контактен, в София - 7, информира шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Още по темата

Общият брой на хоспитализираните пациенти е около 36.

Във връзка с изчерпване на капацитета на ВМА и "Пирогов", Щабът ще предложи на здравния министър всяка болница, независимо от вида на собствеността й, в срок от 3 дни да има обособени отделения, които да работят с болни от коронавирус.

Отделенията трябва да са оборудвани и с реанимационни легла, не само с легла за леко, средно и тежкоболни, уточни Мутафчийски.

Никой не може да лиши български гражданин да се прибере в родината си, коментира той в отговор на въпрос.

Мутафчийски посочи, че във връзка с новата ситуация никой не е забранявал да работят тоалетните на бензиностанциите, но там трябва да се спазва "фанатична" дезинфекция.

200 хил. лв. дарение е направено от Българската банка за развитие днес. Също толкова са дарени на "Александровска болница" от БЕХ.

Все още дата за среща със Светия Синод не е насрочена. На тази среща трябва да бъде обсъдена ситуацията и работата на храмовете в извънредната ситуация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
196
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проф. Хинков: "4000 човека загинаха за един месец от свински грип в България. За огромно съжаление, те бяха предимно млади хора най-вече родилки и бременни жени. Сега, Слава Богу, не е така, умират старците. Тогава нямаше извънредно положение".
195
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка година само в САЩ по официални данни умират над 250 000 (!) американци само от лекарски грешки, а по неофициални те са 440 000! Сигурно и в Русия и в Германия умират много от лекарска грешка! Това прави по над 1200 души всеки един ден само от лекарски грешки и грешно медикаментозно лечение! Това е третата най-голяма причина за смъртност в САЩ. Медиите казаха ли нещо за това?
194
0
 
16
 
! Отговори
Има изследвания преди 4 години
Показващи пряка връзка между епидемични пикове и стресова обстановка за големи маси хора. ВНИМАВАЙТЕ, КЛАТЯТ НИ.
193
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е виновен ***.Той толкова си може.Виновни са говедата които гласуват за него.Толкова е просто но не е за прости хора като българите.
192
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая е същинска Драма Куин. По цял ден обикаля напред назад да призовава хората да не излизат. От толкова разходки сигурно половината от заразените той ги е заразил. Прави ми впечатление, че най- надъханите за военно положение не спират да се шмиткат безцелно. Фандъкова и тя. Не си стои вкъщи ами обикаля да кара другите да го правят.
191
9
 
4
 
! Отговори
SS преди 4 години
БОГ НАКАЗВА ХОРАТА ЗА ГРЕХОВЕТЕ ИМ И ЗА РУШЕНЕ НА БОЖИЯ РЕД НА ЗЕМЯТА.
190
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, нали ще превръщат арена Армеец в център за болни и умиращи. Не съм предполагал, че може да умра в Арена Армеец ама това е.
189
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да кажа на щаба,че хората ще престанат да ви гледат и слушат. Все едно сте погребална агенция,ниакъв оптимизъм. В началото звучахте по оптимистично- казвахте това е просто грип,спокойно...какво ви стана изведнъж? Накрая аудиторията ви ще бъдат 200 мазохиста. Народа спазва карантината,по мои набюдения,аз също.
188
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЕдва ли скоро ще преборим напълно вируса.А защо не борим другия обикновен грип? Защо крият информацията колко са болни и колко са жертви на сезонния грип? Тази информация е налична, защо я крият? 201 болни от някакъв грип, който повечето хора под 60 години изкарвят без да го усетят - катастрофа, трагедия, военно положение, карантина!
187
0
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
То с тая "ситна" цедка можем и с години да продължим да си броим по няколко заразени на ден. Дори и след като основната част от населението го преболедува, без да разбере.----ще го разбере не се притеснявай. като се събуди един ден безработна, фалирала, и прочие с 2 малки деца и банков кредит - ще го разбере !
186
0
 
3
 
! Отговори
Браво на 195 преди 4 години
Стига да няма карантини и да има истински храни по магазините и сносна здравна система.
185
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Егати смешната държава ! Има 200 заразени от които 37 (!!) са болни и хоспитализирани, а тези ревът че две от най-големите болници в БГ вече били с изчерпан капацитет!? Какво ще правим ако болните които имат нужда от хоспитализация станат СТОТИЦИ дори ХИЛЯДИ.
184
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 174Да, но при соца та вика като Борисов можеше само да разпъват маркуча и нищо повече а сега селяните го направиха Султан на държавата.Така че... кой каквото си надроби да си го сърба сам.
183
2
 
4
 
! Отговори
До Вуйчо преди 4 години
За радост не съм безсмъртен. Представи си да търпиш жената цяла вечност. Но имай пред вид че стреса може да изиграе лоша шега. Наистина.
182
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То с тая "ситна" цедка можем и с години да продължим да си броим по няколко заразени на ден. Дори и след като основната част от населението го преболедува, без да разбере.
181
5
 
15
 
! Отговори
SS преди 4 години
Видях разпада на СССР! Надявам се след пандемията да видя разпада на джендърския ЕС!!!
180
1
 
11
 
! Отговори
чудесно преди 4 години
Явно "генерала" и щаба му, освен да броят по медиите с трагичен патос и черни облекла, друго не могат да предприемат.
179
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тази сводка за войната с вируса я четете а 3 дни веднъж,стига вече сте психясвали народа. Аз се интересувам какво става по света и следя новини,но като пусна,или отворя сайт само за корона вируса. За него всичко е ясно,никъде друго нищо ли не става? Заформясе световна икономическа кирза. Дайте за нея, вируса ще мине,и ще замине като Торс,МЕРС, сарс, и дурги подобни,но последствията от кризата ще останат за дълго.
178
0
 
16
 
! Отговори
ник преди 4 години
36 са лежащо болните. Какъв капацитет, какви 5 лв?
177
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
A при демокрацията има свобода, няма полиция, престъпниците вилнеят, има и богати хора които изхвърлят много храна и пенсионерите ровят свободно в кофите за да се хранят.