Кърджали и Хасково са новите градове с пациенти, случаите 264

Оздравелите са 8, двама военнослужещи са с положителни проби
Обновена: 26 мар 2020 17:23 | 26 мар 2020 17:03, Веселина Йорданова
204
Кърджали и Хасково са новите градове с пациенти, случаите 264
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на коронавирус у нас вече са 264.

Новите от днес са 21, съобщи на редовния брифинг шефът на Щаба ген. Венцислав Мутафчийски. Двата нови града, които се добавят, са Кърджали и Хасково с по един пациент. 14 души са в София, в Смолян двама, в Плевен един, във Велико Търново един и във Варна един.

Още по темата
От новите случаи двама души са в по-тежко състояние.

Изписани като оздравели досега са общо 8 души, утре предстои изписване на още една пациентка.

Двама военнослужещи са с положителни проби. Единият е старши лейтенант евакуиран от Косово, другият е в Румъния и е настанен в Инфекциозна болница там.

В Инфекциозна болница в София също вече има пациент с положителна проба - 33-годишен мъж.

В Пета градска болница до момента са установени 4 пациенти с положителни проби в 4 отделения, които са карантинирани. Това практически е прекратило работата на болницата, освен за пациенти на диализа.

До момента са тествани над 6 хил. души, информира Мутафчийски. За една седмица пътуващи от чужбина са били проверени два пъти от личния си лекар и три пъти от полиция. Значи системата работи, обобщи той.

По-добре да има опашки от коли на КПП-тата, отколкото кервани с военни камиони, изнасящи трупове, каза той в отговор на въпрос за струпвания на превозни средства заради проверките.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


204
Още по темата: заразакоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ще си умрат пред спешното без значение дали са на 16 или 90 години.----то в Бг от поне десетина години хората си умират пред спешни отделения , от разкарвания по болници или от лекари на които им е забранено? да излизат от вратата на бърза помощ така че нищо не се е променило , и с вирус и без вирус все тая .
49
5
 
1
 
! Отговори
Мухах преди 4 години
Ся ако комуната и подгласниците им дяпясято бяха на власт щяха да уморят електората си, хаха...
48
18
 
11
 
! Отговори
Fenasi Kerim преди 4 години
33 годишна медицинска сестра е починала в Турция. Последния и пост в Twitter е:"Не мога да се отърва от тази температура. Чувствам се ужасно като изляза на балкона".Предполага се че се е заразила докато е била на работа в болницата. Уж не убиваше млади..
47
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей, дайте му още две звездички на пагоните и една "Маршалска звезда" пък дано миряса и ни остави на мира.
46
8
 
9
 
! Отговори
THE STAR преди 4 години
Искате ли звезди?
45
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До МхмОт самото начало вируса в БГ го носи евтината бг работна ръка,която изнесохме в ЕС и туристите.
44
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Добре ли сте?
43
5
 
6
 
! Отговори
Невидимия враг преди 4 години
Дребен, но вреденГърбав и повреден
42
15
 
30
 
! Отговори
Мхм преди 4 години
Нагъл дребен тип. Само за трупове ни говори без да има смъртни случаи. Вечер се моли да има някой и друг заразен,за да каже на другия ден,че скоро няма да махне карантината. То този вирус ще се точи още 3 месеца. Що не казваш откъде идват тези нови случаи. Нали си седим вкъщи втора седмица. Как се появяват все нови хора. Къде са се заразили. Да не се окаже,че са от новодошлите си и да си седим заради тях вкъщи. Журналистите защо не задават тези въпроси.
41
7
 
19
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
до ФАКТКъде ще сравняваш многомилионни държави пълни с туристи като Италия и Испания с България ?За Китай да не говорим !Още преди да открият първия заболял тук ви казах, че у нас е невъзможно да се разпространи толкова бързо вируса като в Италия, защото населението ни е разредено.Мерките са си мерки. Не смятам, че са постигнали кой знае какво. Още повече, че у нас се изследват само тези, които са отишли до болницата, защото са се почувствали зле.Агонията обаче така ще е дълга ...
40
2
 
5
 
! Отговори
дебел депутат преди 4 години
зрелища и пасти за народа !
39
4
 
7
 
! Отговори
така като гледам преди 4 години
До ЧУМАТА ГЕРБПълни глупости говориш.
38
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЧУМАТА ГЕРБНе,умнико по-малко население сме от Румъния. Какъв е този зор да имаш хиляди болни като големите и развити,посещавани от много туристи държави?!
37
8
 
9
 
! Отговори
бай Пешо преди 4 години
Ето това ще бъде новият президент на мястото на Еблев!
36
2
 
10
 
! Отговори
Бандит преди 4 години
До Анонимен 3Гаранция,един ден всичките ше бъдем 2 метра под земятаАма айде да не е сега
35
12
 
24
 
! Отговори
ЧУМАТА ГЕРБ преди 4 години
В България се правят по 100-ина теста на ден.В Букуращ се правят по 2 000 на ден.Затова у нас заболелите са малко.При нас ги откриват чак, когато те приритат и отидат до болницата да търсят помощ.Иначе из страната е пълно със заразени и като се има предвид колко е заразен този вирус няма начин някой да остане без да се е заразил.
34
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Унгария има блоирани много бг гастарбайтери,които ще се приберат.Не разбирам защо си идват да товарят държавата в криза,и да донесат вируса?
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При Цура Ризова е Мутафчийски.
32
10
 
17
 
! Отговори
Zlatena преди 4 години
В днес.бг пишат 15 годишни неграмотни безсъвестни безотговорни безмозъчни пикльовци роми които не спазват законите на България ходят по улиците на градовете без да осъзнават ще така заразяват друг човек с болеста коронавирус и му отнемат живота.Заради 15 годишните невъзпитани пикльовци роми с празните глави невъзпитани от родителите си роми страдаме ние нормалните българи
31
4
 
21
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Еййй живна нашто село бе, коминчетата пушат а вътре гражданята през три часа новините слушат.Ама много са се изнежили в тази София бе, то кат ги гледам едни бледички, на жените-младите де, ръцете им кат закачени седят-кльощава работа бе...само джуки и цомби нови си турили ама упътването дето им го написали по ръцете и раменета на китайски бе-как го четат-хич не е ясно...А пък мъжете им уж с мускули големи ама на главата чоко си турили...Какво ша ги правим тука още две недели-направо са чудим