293 са вече болните с COVID-19 у нас, новите случаи - 17

Петима са изписани днес от ВМА и "Пирогов"
Обновена: 27 мар 2020 18:12 | 27 мар 2020 17:08, Красимир Ангелов
259
293 са вече болните с COVID-19 у нас, новите случаи - 17
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

293 са вече случаите на коронавирус у нас, съобщи председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски. Новите случаи на заболели от днес са 17.

Още по темата
От новите случаи в София са 13, във Варна 1, в Пловдив 1, в Сливен 1, като  в Сливен става въпрос за съпруга на първия случай. Един случай има и в Пазарджик.

Един човек е изписан оздравял от "Пирогов" днес, като с това общо излекуването стават 9. От ВМА са изписани 4 лица, които все още не са преборили вируса, но са в добро състояние и ще се лекуват в дома си.

Девет души са интубирани заради проблеми с дишането, като петима от тях лежат в "Пирогов".

Общо 99 души лежат в болница, от които 53 са в софийските болници. Няма деца на лечение.

На младият пациент е 3-годишен, най-възрастният – 81. От медицинския персонал са заразени 13 души, като повечето от тях са се заразили от пътуване.

Има заразени и двама души, които са служители на МВР. Те са в добро състояние и се лекуват в домашни условия, уточни Мутафчийски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
9
 
! Отговори
Rosi преди 4 години
Никой не попита с какво и за колко дни са излекувани приетите пациенти в болниците?!
139
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е тоя изследвал ли е цялото население че да твърди 293 били болните!Хиляди са!
138
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
болни са щом пробара е положителна, но са без симптоми, или с лека форма, трябва да е като испанската статистика. Положителни, хоспитализирани, критични, починали. Иначе се създава грешно впечатление
137
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ей тези журналисти, не се научиха! 293 са с положителен резултат, заразени, не са 293 болни! За какво ходите по тези брифинги като нищо не възприемате какво ви се казва!
136
0
 
9
 
! Отговори
до 130 преди 4 години
Не ти знам средата, но да се изкаже толкова грозно за над 2.7 млн емигранти, не знам колко високо ти е нивото, ни на работата, ни на проектите. И 2 млн. да са нискоквалифицираните, има едни 700 000 , които са образовани (повечето от РБ), търсени, и които много, ама много липсват в България. Ако сме честни и останалите 2 млн. липсват на държавата. Във всеки един отрасъл се забелязва липсата на работоспособно население. Да не говорим за осигуровки, потребление, ддс и т.н
135
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига сте се шашкали. В страните, където се тества засилено се оказва, че смъртността е под 1 процент. Разликата с обикновения грип, който също убива е, че това нещо е много много заразно. Засече ли ви някъде, няма мърдане. Минимално количество вирус е достатъчно, и живее дълго дори извън тялото. При грип докато мине от първия до десетия човек, са се заразили 14-15 човека, при това нещо са се заразили 59 000 човека. Много го карат без симптоми, но ръсят заразата и цъфнаха много критични наведнъж
134
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 130 ти като си обиколил света с големите заплати какво правиш тук направили една фирма плащаш някви пари но защо не си останал при кенгурата да плащаш 5000 долара нагоре заплати всеки труд на човек трябва да се цени дали ще ти чисте тоалетната която ти уринираш и ще ти изчисти офиса и те имат достойнство ясно литие имигрант.
133
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цял свят отложи вноски по кредити и сметки, как само вие не се налапахте не знам! Един месец без работа, с какво да живеем а???
132
2
 
9
 
! Отговори
ИЗМАМНИЦИ ГЕРБЕРАЗИ преди 4 години
ЛЪЖЛИВА ГЕРБЕРАСТИЯ!ЦЕЛТА ИМ Е ДА НЕ РАБОТИМ И СЪВСЕМ ДА ОБЕДНЕЕМ ПЛЮС ДЕНОНОЩНИЯ МИЛИЦИОНЕРСКИ ТОРМОЗ НАД БЪЛГАРИЕТЕ А ЗА ОНЕЗИ ДА НЕ ВАЖИ!НИКАКВИ МЕРКИ НЕ ПРАВИТЕ ИЗМАМНИЦИ!
131
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тези по испания и италия може да са 90% работяги. срамна работа няма. ако имат някакво достойнство работят честно, плащат данъци и осигуровки и като си загубят работата имат право на обезщетение. повечето такива хора още са си там и едва ли са се разбъръали за порковската мизерия. в германия, бенелюкс, англия съотношението на работягите към другите е сигурно 50/50 като това включва и всички мингишци. в швейцария няма толкова много като бройка но почтни няма работяги щото до преди година не можеш
130
4
 
27
 
! Отговори
ИЗМАМНИЦИ ГЕРБЕРАЗИ преди 4 години
Странна работа!Или този коронавирус е една огромна измама или тиквениците са едни големи измамници!Мерките им са никакви освен денонощната демагогия и празни приказки по всички телевизии и медии!Имам предвид за скитащите постоянно насам натам орди завърнали се от чужбина индийци без никой да ги спира!Живея в село където вече почти 90% са индийци и почти всичките бяха по чужбина!Десетки пъти съм се обаждал на МВР че разнасят заразата но реакция НИКАКВА!
129
4
 
5
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
До 130,Трудно ми е да си представя как 2 милиона българи работят нискоквалифициран труд по целия свят. Много хора с професии избягаха от тук, защото бяха недооценени. Дано да не си прав... :)
128
2
 
6
 
! Отговори
Ъъъ преди 4 години
Нискоквалифициран труд в България или нискоквалифициран труд в чужбина. Изберете сами!
127
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътДобре ли сте?
126
2
 
24
 
! Отговори
Питам: преди 4 години
Нали уж има извънредно положение, може да работят само магазини за хранителни стоки, аптеки, банки, дрогерии, бензиностанции, сергии с плодове и зеленчуци и Епей??? Да, ама не. На пазар Красна поляна, днес 27.03. не работеха само скарите за бързо хранен Но, работеха: сергии с дрехи, ***, книги; магазини едно левче, железарии, детски играчки, бельо, тапети, пердета, цветарници...с две думи всички. Групи от 3-4 човека си говореха??? А, нямаме право да посещаваме паркове и да пътуваме по вилите???
125
13
 
15
 
! Отговори
до 128 преди 4 години
Какво мислиш работи един българин в чужбина?! 95% нискоквалифициран труд. Това са прости слуги, които се прибраха, защото ги изритаха от работа, поради простата причина, че са ненужни никому. Останат ли без работа, те нямат пари да живеят и 2 седмици там, защото са тотални ***. Това го казвам, като човек работил и живял в САЩ, Австралия, Германия по технологични проекти в известни компании. Масовката на един емигрант е изключително *** човек без никаква квалификация. Има и читави хора- да.
124
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да спират това извънредно положение.Болните идват от чужбинаЕдно затваряне на границите ще спаси БГ от вируса.
123
4
 
10
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
прилепите - ще пляскате ли тая вечер пак по терасите?
122
3
 
20
 
! Отговори
gf hf mf :> преди 4 години
Защо стотици хиляди българи се прибраха? Какво са работели и дали е било на светло? Кажете и по етнос кои са... И нали здравеопазването на Запад е по-добро? Много въпросителни, а малко отговори се дават. :)
121
3
 
8
 
! Отговори
Край преди 4 години
Каза - да носят маски само заразените за да не сеят зараза.Каза - ние не знаем кои са заразените - нямат симптоми дълго време.Добър хирург сигурно е. И патоанатом сигурно.