Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"

313 са общо заразените в страната
Обновена: 28 мар 2020 08:56 | 28 мар 2020 08:04, Елка Василева
365
Коронавирусът взе още една жертва - мъж почина в "Пирогов"
Снимка: архив, Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Коронавирусът взе още една жертва в България. Мъж, настанен в "Пирогов", болен от COVID-19, е починал в "Пирогов". Той е бил в тежко състояние.

Това беше съобщено на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

37 са новите случаи на болни от COVID-19 в страната. Така общият брой на заразените в страната стана 313.

Най-възрастният пациент е на 86 години, а най-младият е 3-годишен.

Броят на заразените в София е 200, за нощта 11 са новите случаи, информира Мутафчийски. Четирима са от УМБАЛ "Св.Анна", една лекарка от Пета градска болница, мъж от "Токуда", мъж от Медицинския институт на МВР и четирима са амбулаторни пациенти.

Във Варна има един нов случай, два - в Пловдив в УМБАЛ "Св.Георги" /мъж и жена/, в Бургас са четирима - семейство с две деца. Те са под домашна карантина.

В Кърджали новите случаи са два.

"Тревожно е състоянието на пациентите от по-високата възрастова група, включително и на 86-годишната жена, която се намира във ВМА. Тя е пред интубация и с изключително тежка клинична картина, която се развива много бързо. За четири дни от състояние без оплаквания до изключително сериозно състояние", обясни председателят на щаба проф. Венцислав Мутафчийски.

Още по темата

Според него антибиотиците не влияят на вирусна инфекция, а само на усложненията.

От началото на епидемията у нас починалият днес мъж е четвъртата жертва. Първите двама починали бяха семейство – на 66 г. и на 74 г. Третата жертва беше възрастна, над 80-годишна жена с инсулт.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


365
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
0
 
1
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Само да напомня,че в двете най-заразени провинции на Италия,общо с население колкото България...умряха 10 000 души.Ако смятате,че смъртта на 10 000 човека за 3 седмици е нормално,значи нещо ви хлопа дъската!
283
3
 
2
 
! Отговори
Доктора преди 4 години
Трагедия. Настава мор. И Бойко с тази кашлица не ми харесва. Дано ги не изтръшка целия министерски съвет че замина държавата в ръцете на крадливите комунисти.
282
2
 
4
 
! Отговори
Съгласен преди 4 години
До Прос СелендурАма те не искат да смятат. Ако искат, щяха да видят статистиката за смъртността в БГ през последните години. Тя е между 105 000 и 108 000 годишно. За ден това прави 287-290 души, от които в София около 60 дневно. БЕЗ КОРОНА ВИРУС! Тъй че смъртността изобщо не е увеличена, освен ако истерията не помогне.
281
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги при всеки починал се пояснява възрастта му и е почти ясно, че е възрастен. Това не го прави животно, все пак е човек и все пак животът му е ценен за някого------Да.Но все пак не значи, че е починал от коронавирус. В случая е починала от инсулт на 86 години - какъв коронавирус, кви пет лева? А може да е имала и други вируси. За всички вируси ли я тествахте?
280
0
 
5
 
! Отговори
ех преди 4 години
Много мръкач,много нещо..Няма угода ,ей... Все нещо не им харесва...Точно като в любимото детско стихотворение-,, Все за нещо ще намери, да се начумери .Ту му млякото горещо,ту пък-друго нещо." Явно малкият мрънкар е станал -голям мърмор
279
1
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 4 години
Аз още не мога да променя защо разхождането е противопоказно. Търсих е нет-а и на английски, няма нищо. Ако си вървя сам, с маска, на 2-3 метра от другите, то и без това улиците са пусти, защо това да е опасно за мен или другите? Идеи?
278
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какви са тия мрънкачи, които под всяка статия не забравят да отбележат, че починалите били възрастни. Защо въобще има хора, които твърдят, че това не се споменавало. ГЛУПОСТИ! Винаги при всеки починал се пояснява възрастта му и е почти ясно, че е възрастен. Това не го прави животно, все пак е човек и все пак животът му е ценен за някого. Защо въобще трябва да пишете тия излишни всезнайковски коментари въобще не схващам.ДА, УМИРАТ ОСНОВНО ВЪЗРАСТНИ С ПРИДРУЖАВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ! Доволни ли сте?
277
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Според него антибиотиците не влияят на вирусна инфекция, а само на усложненията." Това не е само според него, а според всеки човек с каквото и да е медицинско образование или капка мозък. Антибиотиците са създадени да лекуват бактериални инфекции. Антибиотик срещу вируси няма. Цялата идея е, че вирусът значително отслабва имунната система, което увеличава шансовете от хващане на бактериална инфекция, която вече се третира с антибиотик. Що пишете глупости като "Според тоз, според оня"?
276
1
 
4
 
! Отговори
Прос Селендур преди 4 години
Норматива за обявяване на грипна епидемия е над 280 заболели на 10 000 души иначе не искат да обявяват грипна ваканция точно тия дето са сега в щаба...започвайте да смятате за 7 000 000 мил. народ колко заболели трябва да има за да се обяви национална грипна епидемия....!?
275
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Внимание лъжат виCOVID-19 не е грип.
274
4
 
18
 
! Отговори
Внимание лъжат ви преди 4 години
"Коронавирусът взе още една жертва" поредната лъжлива новинаГрипът не убива, вдига температурата и предизвиква кашлица.. Може да последват усложнения и толкова. Умират масово възрастни хора от студ и глад. Всеки ден в РБ умират 300-350 души. Всеки ден има 10 опита за самоубийство, половината успешни. Както наскоро майка се хвърли под влак с двете си деца. Истерията се раздухва от ГЕРБаджиите, защото знаят какво ги чака. Както каза Караянчева - Народен съд и то много по-справедлив от предишиния.
273
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В софия хаоса е пълен,в люлин просто тълпи от хора в била, лидл, пред технополис поне 100човека някакви стоят какво искат не е ясно, пратете някой да снима това нещо. Магазините просто плюят на всички мерки и на правителството
272
2
 
9
 
! Отговори
Не разбирам защо преди 4 години
не се обяснява или уточнява,че починалите от коронавируса у нас,Бог да ги прости,са предимно стари,възрастни и болни хора,повечето с хронични,предшестващи,продължителни и сериозни заболявания,които коронавируса е усложнил и довел до летален изход???Значи,в повечето случаи,за които съм гледал,слушал,видял,чул или разбрал са такива-човек с диабет,високо кръвно и други такива белодробни или дихателни проблеми,при едно влошаване на състоянието си отива хей така,бадева и на часа и без коронавируса!!!
271
2
 
13
 
! Отговори
баи преди 4 години
на някои прави ли му впечетление че всички починали са в пирогов - тея там са по страшни и от короната маи
270
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мили ми хора - Децата Ви ви желаят смАрта - Това е Положението !Огледайте се и вижте младото поколение - Нищо ! Явно им хареса ,че старите ще измрът ,та да им продават и онаследяват имотите - Грозно ,но Факт !
269
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подрисов се уплаши че двойникът на Годжи го измести от националния ефир и медиите и взе незабавни мерки.
268
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Навлизаме във втори сезон на сериала . Гледаемостта е малка , актьорите същите и все по-скучни, сценария еднообразен. Време е продуцентите да им спрат финансирането.
267
4
 
11
 
! Отговори
11 преди 4 години
Не мога да разбера каква е тази масова кампания против прилагането на антибиотици от години. Антибиотиците лекували само усложненията - е нали пневмонията е точно следствие и усложнение - защо да не се лекува с антибиотици?????
266
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какъв е смисъла от това мънкащо човече с вид и поведение на погребален агент, два пъти дневно да чете някакви цифри, които освен всичко друго са и фалшиви.Или може би това е новият избраник на Боко Тиквата, новата Цецка Цачева ...
265
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До сметкаджиятаАаа, нещо ти трепна май, като споменах близките? Много бързо нещо се засегна? Заради жалкия си "бизнес" ще ми се правиш на счетоводител.