Към НАП: Защо не се удължи срокът за декларациите от физическите лица?

Обзор на постъпили сигнали в платформата Helpbook
29 мар 2020 10:20, Анисия Иванова
62
Към НАП: Защо не се удължи срокът за декларациите от физическите лица?
Снимка: БГНЕС

В днешния обзор на постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info ще ви запознаем с подробно предложение, което наш потребител ни е изпратил по повод ситуацията в страната: "Изразявам благодарност за работата в сложни условия! Нищо не е както преди! Предлагам да се обърне внимание на две предложения:

1. Срокът за подаване на данъчните декларации от физическите лица остана без промяна. Срокът на подаване на данъчна декларация не е свързан директно със срока на плащане на данъчните задължения. Предлагам да се помисли дали не е подходящо да се удължи до 30.06.2020 както на всички останали самоосигуряващи се лица. Основание е възможно струпване в НАП на възрастни хора, деклариращи доходи от отдаване на жилища под наем в най-големия пик на разпространението на Covid 19 и самоосигуряващи се лица.

2. Т.нар "маргинали" биха могли да са високо квалифицирани специалисти, работещи по граждански договори. В случай на нарастваща безработица, такива лица остават без подкрепа на държавата. Нито могат да отидат на борсата като безработни в случай на прекратяване на гражданския им договор, нито могат да излязат в платен или неплатен отпуск, за да бъдат подкрепени работодателите с 60% от размера на заплатата. (консултанти, финансисти, инженери, юристи, стоматолози и персонал към стоматологични клиники, брокери и т.н.)“

Продължаваме със сигнал, в който наш потребител ни е изпратил клип, на който нагледно се вижда служителка от чистотата, която извършва некачествено почистване на обществени площи. Боклуците от пътя се замитат в близката шахта, която ще се задръсти и прелее при първия по-силен дъжд, според автора, а молбата е за извършване на проверка и предприемане на санкции.

Молба за санкции е отправена и към район Витоша, където е заснето нагло паркиране на съсед, който твърди, че е в правото си да спира пред гаража си. Неприятното е, че по този начин блокира половината паркинг пред кооперацията и ограничава придвижването на коли и пешеходци в общите части на имота, твърди потърпевшият.

Завършваме днешния обзор с поредната молба към район "Младост" за извършване на ремонт на пейка в градинка, която по всяка вероятност е била обект на вандалски прояви.

Това са само малка част от получените сигнали през седмицата. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
0
 
6
 
! Отговори
Въпрос преди 2 месеца
На всяко тримесечие в Държавен Фонд Земеделие (ДФЗ) се раздават ДМС-та (Допълнително материално стимулиране) за "добре свършена работа".
Сега приключва март 2020 година.
А сега Ръководството на ДФЗ какво ще предприеме?
Дали и сега те ще получат ДМС, при условие, че тази година работата при тях драстично е намаляла?
Предвиждат ли се икономии ?
Какви?
В какви размери?
Дали тези служители са с нещо повече от другите служители в Държавата?
А заплатите им?
Дали всички са с конкурс?
51
0
 
9
 
! Отговори
Държавен чиновник преди 2 месеца
От както започна въпросната криза свързана с вируса през нашата Служба драстично намаля потока от хора!
Всеки се страхува, почни никои не идва.
Ако има нещо, хората се обаждат по телефона.
Никои вече не желае да подава документи и да участва по Европейски проекти.
На всички им писна това, че тези които кандидатстват за луди пари, при тях всичко минава през проблем, а при другите?
Смятам, че на този етап трябва да се предвиди съкращение на държавните чиновници, в зависимост от дадената сфера.
50
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Защо не се удължи срокът за декларациите от физическите лица?

Защото някой чиновник така е решил чоплейки си носа.
49
1
 
12
 
! Отговори
ЩО НЕ ПРАТЯТ преди 2 месеца
Най-успешният Премиер на всички времена (името му е известно на всички българи) да оправи испанците, та да не мрат така като мухи. ТОЙ МОЖЕ ! ТОЙ МОЖЕ ВСИЧКО !
Хем ще понагледа къщата в БАРЦЕЛОНАТА
48
4
 
4
 
! Отговори
До Хемус преди 2 месеца
Да оставим БАН без учЕни ли? Та да отворят път на младите?!
Къде се намираш ти бе, та даваш такива диверсионни предложения?
Нали вече ни се обясни, че академиците имат право да останат на работа докато искат, т.е. докато могат да си влачат краката, за да отиват веднъж месечно на някое заседание?
По институтите пък вече държат на работа "професорите" до 70 г., а доцентите
до 66-68 г., но те се борят и на тях да се разреши да дремят там до 70 г.
По закон още на 65 г. трябва да са в пенсия всички
47
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пълна поредна простотия е че не удължиха срока за физическите лица!!!
46
0
 
13
 
! Отговори
сара преди 2 месеца
Пиша, за да държа темата активна - променете срока за физическите лица или чакайте вместо тях на опашките.
45
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Моля ви, много спешно да се извърши ремонта на пейката в Младост, че нарушителите на карантината няма къде да седнат!
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Адвокат и безвъзмездна работа не могат да се съчетават, получава се противоречие в определението, contradictio in adjecto.
43
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сега е момента всички младопенсионирани некадърни генетично увредени потомствени рушветчийстващи колибари от министерството на великите рушветчии, да бъдат съкратени. Не да лежат на бюро в някоя катакомба и в същото време да вземат заплата и пенсия, а реално не са свършили работа за пет пари по време на цялото си съществуване.
42
0
 
9
 
! Отговори
До кмета на "Мл преди 2 месеца
Молбите към софийската община "Младост" не са една и две. Освен за пейка, има за "забравени" от години коли, които заемат паркоместа, непочистени улички и какво ли още не. Общинските служители не само, че не предприемат нищо, а и не отговарят на писмените сигнали. Интересно за какво са назначени и за какво получават заплати от нашите данъци? И няма ли наказания за тях?
41
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 39

И на мен са ми опрощавали сметка лекари, и познавам такива, които го правят за хора, които не могат да си го позволят. Сигурна съм, че има и такива юристи.
40
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Предишни години ни даваха бележките януари, сега са ги дали на 10 март, когато бях в отпуска. От следващия понеделник ни разпуснаха. Как да я взема тази бележка и да си подам декларацията?
39
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 42 До36

Хей ***, кой юрист , хеле пък адвокат, работи БЕЗВЪЗМЕЗДНО?
Или пък лекар?
Къде е този лекар, дето приема безплатно?
Или от 50 до 100лв за теб не са пари?
38
3
 
16
 
! Отговори
Хемус преди 2 месеца
И аз съм на мнение на този етап пенсионерите да бъдат освободени от държавни и общински предприятия!Като им се работи,Ок няма лошо,свободният пазар на труда е отворен за тях!
37
3
 
12
 
! Отговори
42 До36 преди 2 месеца
Ей, слабомислещ, юристите и лекарите или поне част от тях отдаваме и голяма част от работата си безвъзмездно от състрадание и желание за помощ към хора в тежко и трудно положение. За това ти как ме компенсираш или държавата? Недей писа, защото един ден и ти може да опреш до същото положение.
36
12
 
4
 
! Отговори
ИЗПЛУВАХА преди 2 месеца
всевъзможни шмекери, които иначе с чувство на превъзходство
винаги заявяваха, че са СВОБОДНИ ПРОФЕСИИ. И бързат да се прилепят към реално постадалите. Но за данъци, никога не бързат.
Помощи само за редовно осигурявалите се.
Имаше стара българска приказка - бели пари за черни дни.
Сега за черни дни останаха над 55 милиарда дългове, от тях около 20 са до 1г.
за стоки, почивки, телефончета и подобни. ще плащаме ли за кефа на някои?
35
1
 
17
 
! Отговори
о, да ..! преди 2 месеца
... от понеделник до петък през нашата Служба са минали ... 7 човека; хората бяха с маски„ не виждам смисъла да сме по двама служители, при условие, че няма кой да обслужваме ..
В службата, в цялата страна имаме и 7 човека които отдавна са навършили пенсионна възраст, но си идват на работа; преди уж много им се искаше да бъдат на пенсия, но сега е друго; хем пенсия, хем държавна заплата, хем бонуси ...
Смятам, че това кранче трябва най-после да спре !
34
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
аз също съм работила по трудов договор ,но в друга държава и искам да го декларирам както правя всяка година така ,че ми тежи невъзможността за превода на документа и представянето му лично ,защото онлайн не става-не плащането на данъка,не опростачвайте нещата.
33
0
 
14
 
! Отговори
ДО ГИНКА преди 2 месеца
И аз работя на Трудов Договор , виждам си партидата в НОИ , последното плащане на дохода ми е преди 5 дни - за Месец Февруари 2020 , как така вашето последно плащане е за месец Декември 2019 ?

Спонсорирани публикации