Студенти внасят по 100 млн. лева у нас след бригада в САЩ

Всеки студент се връща средно с до $8000 от гурбет
2 апр 2020 11:36, Ния Христова
113
Студенти внасят по 100 млн. лева у нас след бригада в САЩ
Снимка: Pixabay
6000 студенти се готвят да пътуват за бригада до САЩ. След завръщането си през септември и октомври, те вкарват в българската икономика около 100 млн. лв. Това отчете Светлан Данев от Асоциацията на агенциите за международен културен обмен пред bTV.
 
Студентите се завръщат в България средно със 7000-8000 долара, които са успели да заработят в Щатите. От тях трябва да върнат само около 1500 долара, които са заели за заминаването до Америка. Това е цената, в която влизат самолетният билет и таксата по програмата, посочи Данев. 
 
"Точно тези средства ще се необходими за страдащия малък и среден бизнес, защото студентите са ползватели на кафенета, фитнеси, фризьорски салони. Тези пари ще отидат там, където има нужда от тях", добави той. 
 
Данев успокои студентите, че няма да имат проблем да заминат въпреки усложнената обстановка в САЩ заради коронавируса. Голяма част от студентите изпаднаха в паника, след като председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски каза да не се готвят да заминават.
 
"Програмата не е отменена. Просто е отложен нейният старт с 13 дни, което прави възможно тяхното пътуване от 14 май", уточни Донев. ПРограмата се регулира от ържавния департамент - правителството на Съединените щати.
 
"Ние нямаме притеснения, защото оттам няма отказ - допълни той. - Всички проучвания показват, че пикът на вируса ще премине в края на април и началото на май. По тази причина очакваме един много силен и успешен сезон", заяви представителят на Асоциацията на агенциите за международен културен обмен.
 
Работодателите от другата страна на океана също с нетърпание очаквали студентите "Ние сме в непрекъснат контакт с тях и те казват, че няма проблем със сезона за момента", допълни Донев.
 
Процедурата по заминаването също е приключила. Студентите са получили вече необходимите документи за кандидатстване за виза. Голяма част от студентите дори вече са получили и своите визи, закупили са самолетните билети. Донев обясни, че авиокомпаниите поддържат полетите си и самолетните билети се издавали нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колко внасят от русия, това е по-важно ?
17
0
 
12
 
! Отговори
:) преди 4 години
....кафенета, фитнеси, фризьорски салони....Висят на празни приказки у кафенета,правят се на "батки" у фитнеса и лепят екстеншъни по главата си и правят ФаФли на косата си-и изглаждат мозъци.
16
2
 
17
 
! Отговори
Възмутен преди 4 години
Бригади няма да има , ще сеят картофи и лук тука с нас ..ако ни разрешат да излизаме де
15
3
 
22
 
! Отговори
смешки преди 4 години
пълни глупости, дори тези които са там постоянно не изкарват такива пари за 2 месеца, всъщност и повечето американци не са виждали 8к накуп
14
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво море какъв туризъм?Тази година за храна, няма да си изкарат!Света се промени ударно. Лятото в селското стопанство може и да има някаква работа. И ще дойде време който не работи няма да яде.Колкото по бързо се разделят с илюзиите, толкоз по бързо ще се подготвят за преживяване на кризата. А тя изглежда да е мащабна.
13
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внасят и ги прахосват по кафенета и пълнят гащите и сутиените на чалгарките по чалготеките.Е те това ни е малкия "бизнес".
12
0
 
12
 
! Отговори
Румен преди 4 години
6000 х 8000 = 48 000 000
11
5
 
19
 
! Отговори
аа преди 4 години
трябва да бъдат забранени тази годиан бригадите, какво пускате платени статии, либерализма умря
10
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Внасяли са. Сега там няма да пускат в следващите 3 месеца а и след това при безработицата която ще имат няма да им е до чужденци...
9
3
 
33
 
! Отговори
............ преди 4 години
Пак ли бе? Нали вчера пуснахте същата статия? Какво им промивате мозъците на децата? Кой ще им даде тези пари това лято? Алчни душици, върнете им парите и не ги лъжете, че ще има работа за тях отвъд океана. При толкова стотици хиляди, които са останали без работа там и затворени хотели, ресторанти и увеселителни паркове дали ще има работа за български студенти? Рискувате им здравето за 1% комисионна, мъpши!!!
8
3
 
17
 
! Отговори
aa преди 4 години
търи *** да не се минеш, тъмън в щатите ще се окаже най-голяма смъртността, ама *** ***. И там няма кой да ви спаси, онази система е тотално колабирала
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече няма да внасят.
6
3
 
17
 
! Отговори
Дес преди 4 години
Значи ние тука затворени ,съкратени в най добрия случай в отпуск който също има край. Пък те ще ходят на бригада щото той вируса в щатите не толкова опасен колкото в България. Тези не се ли усещат на къде вървят нещата че продължават да настройват хората срещу така наречената власт
5
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая година няма!Ше работят на слънчака!Който работил, работил!Кепенците затвориха, мандаолото хлопна!
4
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
айде ще ги преживеем тези 100 мил.
3
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а колко от вируса ще внесат тази година?
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е ПО 100 милиона,а ДО 100 милиона общо.Само че сега,живота на студентите ни е по-важен от печалбата.
1
6
 
33
 
! Отговори
Gorskio преди 4 години
Връщат се с дръжки. Работят за по 6,50-8.50 долара на час и като си платят пътя и забавленията си връщат заема към родителите.