Бизнесът недоволен от мярката 60/40, иска промяна

Аргументът: Не работела, едва 1% щели да се възползват
Обновена: 4 апр 2020 23:13 | 4 апр 2020 20:57, Веселина Йорданова
174
Бизнесът недоволен от мярката 60/40, иска промяна
Снимка: Dnes.bg

Според бизнеса, мярката 60/40 не работи, не запазва работните места и дори ги натоварва с допълнителни разходи.

Затова Асоциацията на работодателите иска да се промени Законът за извънредното положение.

Още по темата
Предложението за промяна вече е внесено при председателя на парламента Цвета Караянчева.

От мярката са поискали да се възползват само малко над 200 предприятия, което е едва един процент.

От Асоциацията пледлагат НОИ да превежда на работника обезщетение в размер на 60% от осигурителния доход за януари.

Така ще отпадне задължението работодателят да изплаща 40 на сто от заплатата на работника.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вземи си и едно прасе че ако ги пипне причият грип тези пилета ще си останеш на едни голи домати
109
1
 
6
 
! Отговори
село преди 4 години
аз отивамк ан село, ако остана без работа, ще гледам пилета и домати
108
5
 
5
 
! Отговори
Чукундур преди 4 години
Спете бре кавали!Кво сте заревали като вдовици?Бизнеса,та бизнеса.Тук е ***,който не му изнася,път широк,свят голям.Кой ви задържа тука?Замисля ли сте се бре аланкоолу що вашите бащи цял живот са работили и пак са си останали проста рая? На една мизерна пенсия сега едвам преживяват?И с вас ще е така?А кажете ага не си прав.*** винаги е била бедна страна с айдуци управници.Него ли разбрахте бре? Що стоите тука?
107
4
 
3
 
! Отговори
Болшевик преди 4 години
Другари, не мислете за работа и заплати, така или иначе ще ги загубите ако не този месец то другия. Мислете как да оцелявате, сега храната е лесна, всеки е бил студент и е карал на гол хляб с компот или там каквото намери, аз съм карал с 1 филия хляб и захар от захарницата, защото само това беше останало, по важното е тока, защото без ток няма да има интернет, а без интернет хората ще се хванат за пистолетите, затова мислете за тока и интернета, нойко да го дотира него, да забрави за тез 60%
106
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остави, че тая гавра 60/40 е напълно неработеща и безсмислена " мярка", ами НОИ масово връща, отказва и отлага обезщетения на безработни. За какво години наред ни удържат фонд " безработица", къде са парите!? На хората им приемат документите в бюрата по труда и после НОИ под различни причини или връщат или отлагат разпорежданията. Нека, ако има журналисти, а не ***, да изискат информация колко са подадените молби и колко - спрените разпореждания.
105
4
 
5
 
! Отговори
? преди 4 години
какво стана със свободата ви граждани? нали бяхте свободни? какво се оказа обаче, оказа се, че сте едни най-обикновени роби - пазачи, шофьори, чистачи, пеячи, гълтачи, ***. Това се оказа, че е народонаселението, което се тупа в гърдите и вика "***, ***".
104
2
 
4
 
! Отговори
тото преди 4 години
Вече виждам фирми с достатъчно финансови средства да се възползват от мярка 60/40, докато малки и средни фирми, не могат да платят тези 40% и се оказва, че помоща е неефективна.
103
2
 
2
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
До Работник 100: Те там с отворени обятия ще те чакат :)
102
2
 
13
 
! Отговори
Solar Power преди 4 години
Държавта първо да резне 10% от администрацията после и другите мерки 80/0 например !
101
2
 
18
 
! Отговори
Пушилки преди 4 години
Т.н. "бизнес" и без корона вирус си е дондуркан от ГЕРБ. Сега играят театро от което единствено алчните чорбаджии ще спечелят, а работниците ще получат поздрав до лакътя. Срещи с псевдосиндикатите в псевдотристранка, ала-бала, Киро заразата пръв център нападател и 10 милиарда потъват с разписка "в помощ на бизнеса".
100
6
 
4
 
! Отговори
Бизнесмен преди 4 години
До АнонименОоо, бъди спокоен, би релаксд, ще те видим като остнеш без работа и нямаш доходи да си плащаш сметките и като ти пратят съдия изпълнителя, бъди спокоен, недей да се кълчиш, може да отидеш да работиш на чуждестрени бизнесмени в Чужбина, те ще те поканягт, нали това ще направиш, а?
99
1
 
0
 
! Отговори
25 преди 4 години
А и тук по-долу прочетох това: "Изнудват ги да ги съкратят по взаимно съгласие, за да не плащат 1 заплата обезщетение. Ака не си съгласен отиваш в неплатен отпуск за 1 месец. Така гориш на борсата - вместо 10 месеца, ще взимаш 4 месеца." Та за това се замислих, защо гориш с 4 месеца при неплатен отпуск?
98
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
като няма пари как за няма 2 седмици държавата изхарчи над 5 милиарда лева??? в коя банкова сметка отидоха? колко прбра дилян пеевски и другите бабаити?!?!?? и на мен да ми дадат 1 милиард и аз ще даря 3 милиона за болниците и да ме хвалят всеки ден по новините!! продажните държанки от новините, зашо никой не пита къде са парите??
97
0
 
1
 
! Отговори
До 105 преди 4 години
Благодаря за отговора. Интересуваше ме да не би срока да е по-малък, да речем 4 месеца, вместо 12. А иначе, доколкото прочетох в нет-а, се смята дохода за последните 24 месеца.
96
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25Държавата е във фалит че всички искат а няма пари. Ако бизнеса не плати някой лев оставаш без пари. Сега е по-зле от 1992 г. защото тогава всичко беше държавно, а сега е вече приватизирано и разграбено. Държавата няма пари даже за МВР и армията, а пък остави за НОИ за пенсиите.
95
0
 
5
 
! Отговори
До 103 преди 4 години
С неплатен отпуск ако излезе на борсата след месец, ще получава по-малко кинти, щото последният му месец е 0, а се взема някакъв период назад.
94
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бизнеса да го дух..
93
2
 
1
 
! Отговори
25 преди 4 години
Аз да попитам, ако си подал "доброволно" молба за един месец неплатена отпуска /30 календарни дни, например от 01,04,2020 до 31,04,2020 /, и след това се наложи да те уволнят, да речем чрез съкращение, колко месеца право на обезщетение ще имаш? Трудовия стаж е над 25 години. Какво губи работника, ако не е уволнен веднага, а след тази отпуска?
92
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никакви 60 % а само 200 лева за хляб колкото ще преживеят. Държавата няма пари и ще се загроби със заеми че някой искал 60 %.
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Успокой се, ще разтегнеш нещо.Това и правим, не ни мисли.Ела и ти, прави бизнес, изкарвай тройно.О, чакай, нещо бг бизнеса не вирее в чужбина, за разлика от бг работягите.СлОченост? Империалистически заговор? ИлЙОминати?

Спонсорирани публикации