МЕС спира работа, изпълнил мисията си

Официална заповед от премиера засега няма
Обновена: 4 апр 2020 18:32 | 4 апр 2020 18:31, Веселина Йорданова
189
МЕС спира работа, изпълнил мисията си
Снимка: БГНЕС

Медицинският експертен съвет към Министерския съвет прекратява дейност. Това заяви по-рано днес председателят на органа проф. Коста Костов. Информацията потвърждават за bTV и други членове на съвета.

Той беше създаден преди две седмици, за да помага на медиците ни в лечението на пациенти с COVID-19. За това време те изготвиха комплексен документ, който да служи за наръчник.

Още по темата
Причината да спре дейността на съвета от експерти е, че ангажиментите им вече са приключили.

На първата пресконференция обаче проф. Костов заяви, че такива ще има два пъти седмично, презентира и портал, който трябваше да информира широката общественост.

Мнението на доц. Атанас Мангъров за маските и тестовете, който е член на Медицинския експертен съвет, предизвика спорове с Националния оперативен щаб.

Вчера премиерът Бойко Борисов призова доц. Мангъров да спре да говори за облекчаване на мерките.

На този етап обаче министър-председателят не е разписвал заповед за разпускането на органа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
1
 
8
 
! Отговори
изгори за да светиш преди 4 години
Никой не иска да изгори като бушон.
123
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Благодарности на целия екип, със сигурност ако се ползва трудът им, който нека дебело подчертаем - те дават БЕЗВЪЗМЕЗДНО, товае много важно, защото някои коментират, че едва ли не са се продали, ще бъдат спасени човешки животи. Поклон и адмирации!
122
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Точно така, Докторе! Свършихте огромна работа, помогнахте на колегите си лекари, дадохте съвети на щаба, които не се приеха, нямате работа повече там. Отговорността е изцяло на ББ.
121
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ВанкатаДа, "велики специалисти": един зъбар - виновен за смъртта на младо момче, един психар, един хирург....въобще все разбирачи и специалисти по пандемии, вируси, дезинфекция и карантина????? Егати плъховете.
120
3
 
12
 
! Отговори
До 123 преди 4 години
Абсолютно! Доктор Дечев публично разкри как се краде законно от грберастката пасмина и достойно се оттегли.
119
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този съвет имаше две твърдения: първото, че са необходими милиони бързи тестове за ограничаване разпространението на заразата, и второ - ковид19 е обикновен грип и не трябва да ползваме маски и ръкавици. След като се уточни, че бързите тестове са неверни, а вносителя и техния спонсор няма да спечели милиарди....съвета се саморазпусна. Вероятно спонсора вече не им плаща за дърдорене по телевизията.... А, уж милеели за България и българския народ???
118
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Читав медик в тази *** подмазваческа среда трудно се задържа! Пример др Дечев, още един достоен човек!!
117
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да, то това му бе идеята на ББ-да противопостави двата съвета а той да излезе сух и с крилца!! Ама не му мина номера!!
116
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Проесор Костов, можеше да стане герой, ако оня ден, по време на брифинга, се беше изрепчил на простака Борисов, но го достраша. Доц. Мангъров, поне до края си отстоява позицията и дори не седна на масата с микрофоните заедно с Тиквата.
115
13
 
18
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Това беше пародия на експерти, тотална излагация и срам за останалите медици. Може да са били експерти преди време, сега се показаха като изкуфели, многословни и нарцистични старчета. То не бяха ермитажи, виенски кифли, хоризонтална и вертикална хубост... - който им е гледал презентацията на брифинга вчера, ще разбере - пълни перушани!
114
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение, важно е Бойко да се махне! :)
113
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Та вие не сте започнали.Та карантинатасе брои в начална фаза.Та вие бяхте загодини напред съветници.И ...направихте един ялов доклад и край.Няма решение,хоризонти,икономическиефекти и какво правим.Кажете,защо не се курдисахте.Костов, що се напиня.На Годжи мима, ли ви бутна,или мисирената снаха.
112
18
 
12
 
! Отговори
до коментиращите преди 4 години
Eй дърдорковци Я прочетете колко Смърт и Отчаяние има в Италия,Испания,Франция,Англия - Целия свят !а вие тук "гладни" кифли "разкривате конспирацията" - искате в чалготеката - Е,Нема да ходите ! и Глоби ще има и шамари !
111
21
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дайте повече власт на Мангъра. Той е идеал на този глупав, неук, *** народ, мислещ се за "безсмъртен" виждайки какво се случва по света. Българина - цар на конспирациите. Мангъра обединител на нацията, която няма търпение да се юрне на улицата защото кризата е измислена. Айде да валят минуси...
110
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фашизъм.Неудобните се отстраняват незабавно.
109
1
 
4
 
! Отговори
EE преди 4 години
ВСИЧКО ЗА ВОЙНАТА МЕЖДУ РУСЕ И СТАРА ЗАГОРААЗ СЪМ ИСТИНСКИЯТ ЕВЛОГИ ДИНЧЕВИСТИНАТА САМО ТУКruseonline.info/smf/general-talk/moeto-etae-met-a-ee-kak-aa-'oata'/
108
0
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 4 години
Странна идилия първо бизнеса после тия после третите човек на кого да вярва а след това утре другите да се смееш ли или да плачеш
107
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ясно е, че кризата ще се решава по милиционерски и по военному и затова катастрофата е повече от сигурна!Нормалният свят не се управлява от милицонери и военни.
106
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са хора с биографии,достойнство и чест.Не като шефа на пътната агенция.А пропо, той още ли ходи по мегданите да вика?
105
3
 
9
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Кой иска да е патерица на барселонския любовник.Некадърни са да управляват. Но то кой е кадърен.Чакаме баба Ванга ама и тя я няма вече