Здравното приложение срещу COVID-19 ViruSafe вече работи

Може да се сваля безплатно от Apple Store и Google Play от днес
7 апр 2020 17:56, Анисия Иванова
20
Здравното приложение срещу COVID-19 ViruSafe вече работи
Снимка:

Здравното приложение за борбата срещу COVID-19 ViruSafe вече работи от днес, съобщиха от компанията, разработила продукта.

В подкрепа при борбата с пандемията COVID-19 българската технологична компания Scalefocus разработи специализирано мобилно приложение. ViruSafe дава възможност на всички пребиваващи на територията на Република България да се включат и помогнат в този труден момент, въвеждайки ежедневно своите здравни показатели и симптоми.

ViruSafe приема данните от потребителите, с които данни генерира карта с горещи точки, където има граждани с проявени симптоми на COVID-19. Целта на приложението е да осигури по-добра видимост върху разпространението на заразата. Това от своя страна може допълнително да помогне на здравните институции за по-добро планиране и идентифициране на локации с потенциално заразени хора.

Всеки потребител ще може да получи обратна връзка за здравния си статус на база данните от приложението от личния си лекар, съвети и добри практики, които следва да спазва, за да се предпази от заразата, както и новини относно COVID-19 и достъп до подробна информация за пандемията.

"Преди две седмици си поставихме нелеката задача да създадем мобилно приложение, което да помогне в борбата с COVID-19. Подобни приложения се появиха в много други страни по света и се радвам, че България, като технологичен лидер в региона се справи с предизвикателството за собствена разработка в много кратък срок.

Благодарение на усилията и денонощната работа на екипа, успяхме да разработим ViruSafe. Само за 14 дни изградихме приложение от нулата, което ще бъде съществена част от Националната система за борба с COVID-19, разработена в колаборация с още четири ИТ компании (Софтуер Груп, Информационно Обслужване, САС, ЕСРИ). Искам да благодаря на всички колеги, които неуморно работеха за разработването и тестването на ViruSafe“, заяви Пламен Цеков, съосновател и изпълнителен директор на Scalefocus.

ScaleFocus предоставя на държавата мобилните апликации ViruSafe на стойността на 1 лев.

Приложението може да се сваля безплатно от Apple Store и Google Play от днес. То ще бъде предоставено за теглене в цял свят до седмица.

 


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Жеков преди 1 месец
ViruSafe-Големо крадене на пари от хазната за едно...НИЩО.
17
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вирусът не се преборва с приложения, но доброволното предоставяне на лични данни ще е от голяма полза за други цели. Защо не направиха електронната здравна карта, вместо това проследяващо приложение?
16
0
 
6
 
! Отговори
От село преди 1 месец
Само за дииаарията ще е достоверно като симптом...
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те с тестове не могат да установят дали си заразен, сега с това приложение всеки може да въведе някакви симптоми и всички тези данни някой ще ги анализира? и ще вземе някакво решение на базата на това? Пародия
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приложението е пълна смешка с полезност близка до 0
13
1
 
9
 
! Отговори
Опа преди 1 месец
Има го в Гугъл плей, но въпросите са повече от отговорите. Защо трябва да му давам достъп до USB storage, мрежата, другите си устройства, блутут, че и до приспиването на телефона? Личните лекари трябва да могат да се избират по техния номер, иначе как ще знаят, че съм се регистрирал. Първата работа на приложението е да регистрира всички джипита с данните от МЗ. Много работа е свършена, но не е отчетен етнопсихологическият фактор, т.е. матряла.
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Децата ще си поиграят с това приложение.
11
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нямам смартфон, ще ми купите ли да си инсталирам приложението.
10
2
 
6
 
! Отговори
Автоимунен преди 1 месец
А приложението сигурно ли е срещу вируси? И ако данните са анонимни, как ще ме познае личният лекар?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приложението изследва ли за китайския вирус, и ако не - каква е файдата от него?
На прима виста мога да ви изброя двайсетина диагнози, които ПРИЛИЧАТ и са подобни по симптоми с китайския грип, ама НЕ СА ковид-19!
8
1
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 1 месец
А, и само да допълня, че това нещо няма как да работи без изградена единна дигитална инфраструктура между различните институции, а такова нещо все още няма. Така, че да излязат тия разработчици и да обяснят каква точно е целта на цялото това нещо!
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Достатъчно ни следят милиционерите на Боко и без това приложение, айде без да ги улесняваме допълнително
6
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
В Play Store на Google излиза едно голямо НИЩО.
5
1
 
22
 
! Отговори
За нищо на света преди 1 месец
Това са разни тарикати предлагащи Ир термометри за смартфон. Айде в канавката.
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Безмислено, дори и да дават левче
3
0
 
5
 
! Отговори
бай Лазо преди 1 месец
Има го, ама някой друг път...
2
1
 
21
 
! Отговори
Чичо преди 1 месец
То, че работи - работи. Ма никаква работа не върши...
1
3
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 1 месец
Това ще генерира куп безполезни данни, защото за да се потвърди вирусна инфекция са необходими поне 2 теста, а не въпросник.. Защото аз мога да имам тези симптоми по милион различни причини..

Спонсорирани публикации