Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август

Имало надежда пандемията да отмине скоро при спазване на мерките
Обновена: 8 апр 2020 11:57 | 8 апр 2020 11:51, Камелия Цветанова
164
Д-р Кунчев съветва: Не отменяйте почивките за юли и август
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

При спазване на ограничителните мерки смятам, че пандемията скоро ще отмине, за това не си отменяйте резервациите за морето за юли и август. За това призова в Пловдив главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Той горещо препоръча на българите да устискат за празниците Цветница и Великден и да не се струпват, защото тогава всички мерки от месец насам ще се окажат безполезни.

Още по темата

"Хората са много дисциплинирани, извънредните мерки се спазват и трябва да устискаме още 2-3 седмици, докато спре да се покачва броят на заразените. Да не стане така, като власите, да се изподавим накрая на Дунава", призова д-р Кунчев.

В Пловдив той посети Четвъртък пазара, за да види при какви условия работи. 

"Всичко се спазва, търговците трябва да работят", посочи инспекторът.

Той припомни, че в такъв тип тържища като Четвъртък пазара е необходимо клиентите да влизат с маски, а продавачите на сергиите също да носят такива.

Доц. Кунчев коментира, че в България навреме са предприети необходимите мерки и затова има по-малко заразени, отколкото на Балканите и в другите държави в ЕС.

"Стараехме се да наложим хем достатъчно ефективни мерки, хем балансирани, за да не доведат до тоталното спиране на живота", каза главният инспектор. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
4
 
19
 
! Отговори
Smurf преди 4 години
Защо да не си отменям почивката .... ти ли ще ми я платиш... ако въобще сте отменили до тогава извънредното положение, щото като ви гледам май ви се услажда това положение
91
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докторе , от Вашите уста в Божиите уши ! Само да питам - в морската вода при много къпещи се колко време се задържа вируса ?
90
1
 
24
 
! Отговори
а дано! преди 4 години
Предполагам, че извънредното положение ще приключи на 13 май! След като народните избраници останаха без заплати, едва ли ще продължи още дълго.....Но дано епидемията да затихне и без техните мъдри решения и закони!
89
0
 
7
 
! Отговори
Митю Пищовя преди 4 години
Тва го казва щото му обещах да го водя на Каваците Август, да го помпим със Киро дъ рок в палатката.
88
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя само като го видя и ми става смешно.Като започне да ми се пули насреща и да търси думите,с които да ни забавлява,премествам канала.
87
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Сащ признахаЗадължителната противоТБК ваксинация е въведена в Царство България през 1928 год. БЦЖ ваксинацията като вариант на ТБК ваксинацията е въведена през 1955 година.
86
1
 
6
 
! Отговори
Докс преди 4 години
До АнонименНе е тридесет, а над двадесет градуса, както при всички сезонни вирусни инфекции, и при относителна влажност на въздуха под 25-30%. Както всяка година, просто тази година щама КОВИД 19 беше по-агресивен към белите дробове, т.е. Пулмотропен, съответно с повече усложнения, но не и по-опасен от грипния, особено тип А.
85
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви почивки бе господа богопомазани. Фалирахте фирмите, хората нямат доходи - само до почивки им е сега. Изкуствено спряхте икономиката. Не се наяде и оня търтей от Банкя и приближените му.
84
1
 
25
 
! Отговори
Ivan преди 4 години
И с коя отпуска по-точно ?
83
3
 
12
 
! Отговори
До 72 преди 4 години
Колега...много философсли гледаш на нещата.Аз ти предложих един оо реалистичен вариант и възможност да защитиш позицията си.Щом е просто вирус..вземи родителите си, баби и дядовци...и точно в момента ги заведи на екскурзия в Бергамо или Милано, Барселона.Съгласен съм с позицията ти...хайде отивайте. Без маски, предпазни средства...мини и през някоя болница да им споделиш теорията си.Искаш ли да те спонсорирам? Плащам ви..отивайте.
82
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изкуствено създадена икономическа криза.
81
3
 
20
 
! Отговори
Пук преди 4 години
Ще помагаме пак на Гърция. Насила ни изгониха от нашето море. Ако съборят поне половината бетонни чудовища и възстановят заграбената природа, може и да се върнем.
80
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На море без пари. Ще си плащате със стихчета и песни, герберундели смешни.
79
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НЕ ЛЪЖЕТЕ ХОРАТА !!Море тази година НЯМА ДА ИМА !!Как си представяте че ще работят ресторанти и хотели???Луди ли сте ???????Отменете си резервациите СЕГА докато е извънредното положение и имате право да си получите парите 100% щото после ще ви врътнат.Тоя пишман-доктор са го подкупили мутрите-хотелиери.
78
5
 
27
 
! Отговори
Иван Иванов преди 4 години
Бавно и полека ще запеят песента на Радев.. Няма по страшна епидемия от мизерията и глада! А за почивка юли и август.. на кой му останат парички.. ли банките да раздадат поп хилядарка и за почивка, тъкмо ще подпомогнем родният туризъм.. аз съм за..;)
77
0
 
25
 
! Отговори
вдедр преди 4 години
Обърнаха палачинката....Влезна закон на 14 май КОРОНАТА ДА ИЗЧЕЗНЕ ЗА ВИНАГИ...Короната изпълнява?????
76
4
 
14
 
! Отговори
Св преди 4 години
Е нормално е да пуснат хората на море юли-август. Нали все пак една от прогнозите беше че ще има пик (или втори) около септември. Все пак трябва да познае някой, а пък ако Кунчев играе на вързано, нормално е да каже това. А сега сериозно - ако се каже от утре ЙОК всичко приключи излизайте, нищо няма да е постарому. Икономиките световните сериозно крашнаха и нищо не зависи от нас, дори и да си произвеждаме вързани сме с големите. Няма кой да купува. Поне 4-5 години преди да се върнем на ниво 2019
75
0
 
13
 
! Отговори
Бобо преди 4 години
Мангърчето си разбира от работата.
74
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как я мислят тази работа, не знам. Като свалят мерките и отворят летищата пак ще дойдат болни и пак ще има ззаразени. Това не му ли минава през акъла на другаря Кунчев? Проблемите с вируса ще отшумят едва тогава, когато се открие ефикасно лекарство срещу него. Всички други приказки са ей така във въздуха.
73
4
 
26
 
! Отговори
Буфон преди 4 години
Тоя здраво се е нашмъркал да говори такива глупости. За какво море говорим...?