Танева категорична: Веригите ще предлагат местна продукция!

Имаме всичко за трапезата за Великден и то е българско производство
263
Танева категорична: Веригите ще предлагат местна продукция!
Снимка: БГНЕС

Земеделският министър Десислава Танева заяви категорично, че ще бъде въведено задължение веригите да предлагат местна регионална продукция на потребителя.

Срещу проектодокумента, който предвижда това да става на поне 50% от търговската площ, вчера излязоха от Сдружението за модерна търговия.

Още по темата
"В това няма вмешателство в досегашните им канали за доставки, това е минималното, което сме длъжни да направим като държавници за народа", каза Танева на брифинга в МС, наричайки становището манипулация.

"В тези условия на криза може пенсионер с 240 лв. да ги дари, за да подкрепи крайно нуждаещ се, а не може търговски оператор да направи минималното усилие дребният производител да може да продава в обекта му", заяви Танева. По текста се работи в момента редакционно, информира тя.

Министърът увери, че имаме всичко за Великденската трапеза - българско производство.

Има производство на агнешко, което е достатъчно да задоволи националното ни потребление, взели сме всички мерки до пазара да стигне прясно месо, каза Танева. 64 са кланиците у нас, подкрепата е 7 лв. на агне, информира министърът.

Ще бъдат предоставени списъци кои от тях ще предлагат месо.

Танева апелира земеделските произодители да бъдат активни и да заявяват в Бюрата по труда необходимия им персонал. Тя информира и за конкретни мерки в подкрепа на земеделието.

ДФЗ е осигурил с решение 30 млн. лв., 5 млн. за нисколихвени заеми, бенефициенти на които са производители на плодове и зеленчуци. Ще се удължи срокът на договорите за помощта за инвестиции в растениевъдство и животновъдство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това ми напомня на един стар виц.Питали Айшето от махалата, ти девствена ли си, тя помислила малко и отговорила, а дано, ама надали.
189
1
 
2
 
! Отговори
Пенсионер преди 4 години
Похвално.
188
2
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-212,*** пак не ме разбра,аз ти пиша,че в България цените са високи.
187
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1И "пак" да пишеш, нищо не променяш. Ако ти си купуваш "Гауда" дето няма нищо общо с читава Гауда, за 5 евро буцата и си викаш колко ти е "по-евтино" тва е защото не си си купул истинска Гауда, на която нито цената, нито вкуса и е като на гумата дето си купуваш. Пък ти си обяснявай колко е по-евтино. Дколкото си спомням твърдението ти беше, че нямало такива цени. Това не е вярно, оттам нататък е самоуспокоението, че пазаруваш "изгодно". И в България има "кашкавал" по 7 лева.
186
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"без инглишки ПРОНАУНС"ХАХАХАХАИскаше да кажеш пронаунсиейшън ли, .... ***? Отивай да търсиш ПРОМОЦИЯТА в Билла! Май и тоя другия е такъв, като гледам, как обяснява че "ДОРИ" в турските магазини нямало такива цени, като се има предвид, че в турските магазини в Германия генерално е по-евтино за специализирани меса и колбаси. Няма да споменавам, че той пита къде В ГЕРМАНИЯ има такива цени. Магазините които е изброил са НАЙ-ЕВТИНИТЕ там. Карщад/Кауфхоф/Био имат къде по-скъпи неща
185
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-205,пак ще пиша,че си ***,струват,пак по евтино ,от България.
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АААА разбрах, жената на пламенчо е на длъжност която сега си губи заплатата. Мале мале какъв синдика
183
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси нахалството. Защо милеете за тези които съсипват България бе така самонарекли се синдикати. Не ви ли е срам бе
182
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Колко струва "кашкавала" Ементалер, ама истински Ементал, а не някоя имитация? М? А колко струва читавия Тилситър? Пармезанчето?Аз знам, че пармезанчето на парче е 23 евро килото в Германия. Ти колко знаеш че е? Колко струва Салчича-та? М? даже най-евтините скапани "вурстове" като нашите кремвирши или дебърцини са 6-7 евро за килограм. Колко е Хамона? 25? Повече? Пармата? Тя майй към 30-35 или?Ако не знаеш с кой говориш е по-добре да си налягаш Каселските парцали.
181
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-202,щом не ми разбираш въпроса,говори лошо за теб ,и умствения ти багаж,при мен в Касел,нито в една верига от големите ,като ,Лидъл ,Билла, Кауфланд,Пени,няма такива цени,даже и в турските магазини,няма такава скъпотия,това ми беше въпроса.
180
3
 
5
 
! Отговори
Мхм преди 4 години
Силно се съмнявам,че унищоженото ни вече земеделие може да произведе толкова голяма реколта поне за тази година която да покрие нуждите на пазара. Сега ще се внасят гръцки домати за левче и разни тарикати ще ги продават като български за 2 лв. Хубава е идеята,но както винаги така сме се забатачили,че е неизпълнима. А за кашкавала и сиренето- то нашите тарикати отдавна ни продават българско палмово сирене,тъй че ако то ще замени немското ще стане по-лошо.
179
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1,къде в Германия има краве кашкавал за 16евро,за килограм,или телешки суджук за 25 евро за килограм.Не че ти разбирам въпроса, но в Германия а и нявсякъде има огромно разнообразие от цени и стоки, включително и "краве кашкавал" за 16 евро и "телешки суджук за 25 евро килограм". Има и за повече има и за по-малко, тъй че кажи какво те интересува, да видим дали "***" може да помогне с отговора.
178
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 201Аз не бера грижа за вас, не съм купувал млечни продукти, месо или колбаси от магазин от 15 години ако ме разбираш какво искам да ти кажа. Пък вие си се пънете, щото сте големи разбирачи. Забавни сте.
177
0
 
2
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-183,да за марките съм съгласен с теб ***,но за цените им защо не пишеш,къде в Германия има краве кашкавал за 16евро,за килограм,или телешки суджук за 25 евро за килограм.
176
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 4 години
Права си др. министър,имаме всичко,за трапезата,обаче нямаме пари ,за да го купим ,както го казахте имаме всичко, и още нещо тези които произвеждат българска стока,искат майка си и баща си,къде в ЕС ,се предлагат колбаси на цената на едно прасе или теле за килограм,затова яжте си българското,аз ще ям вносното,ето краставицците и доматите,надминаха 6 лева,за това ли да купуваме българското,и да пълним ,джоба на алчния ***.
175
0
 
5
 
! Отговори
Батко Асен преди 4 години
Един колега по надолу е написал как в турция и Македония се справят без субсидии от ЕС.Ами справят се защото имат субсидии от държавата.И за семена,и за препарати и на декар!!
174
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво Танева.Не съм очаквал че човек от правителство на ББ ще намали малко правата на Едрия Глобален бизнес,в полза на дребния български производител.Евала Танева,дано това да не ти коства длъжността.И моля контролирайте качеството на всичко което се продава и ще се продава.Проверки и крути глоби за нередности и несъответствия.Моите уважения
173
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"но там не се търси"Търси се, не познаваш германците :) Това което някои от вас не могат да разберат, че тва всъщност е едно добро базово ниво и си мислят, че все ги цакат с топла бира. Вместо да се загледате в хранителните си навици, ревете за домати с пестициди. Ами, индустриално произведените храни са такива по дизайн. Даже и бабата на пазара ползва същите семена и хвърля изкуствен тор. Разликата е, че евентуално нейните растат под истинско слънце а не в изкуствена среда.
172
3
 
3
 
! Отговори
Българин 1 преди 4 години
А дано,ама надали!!!
171
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До да"ще клекнеш"Аз не съм въобще в тоя бизнес, моето момче, тъй че :) Аз сега да ти кажа, че тия регулации само ще доведат до поскъпване на стоките без да се промени съществено качеството, защото играчите които са замесени са едни и същи, само дето сега те имат извинение да движат цените, тъй че ти ще клекнеш пред ценообразуването. Все пак това е донякъде добре, защото де факто ти ще финансираш оцеляването И на българските производители ... ако не почнеш да купуваш пак "5то качество