Как да вземете участие в пробното преброяване този месец?

Преброяването ще става с личен документ и изцяло онлайн
10 апр 2020 12:39, Павел Гълъбов
7
Как да вземете участие в пробното преброяване този месец?
Снимка: Pixabay

Поради епидемиологичната обстановка в страната Централната комисия по преброяването реши пробното преброяване на населението и жилищния фонд да се проведе само чрез електронна преброителна карта, съобщават преброителите.

Още по темата
 

Електронното пробно преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април и ще бъде достъпно за цялата страна. Всеки български или чужд гражданин, пребиваващ обичайно на територията на страната, може да се регистрира в приложението за попълване на електронната преброителна карта и да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство. Регистрацията се извършва с ЕГН, номер и дата на издаване на валиден български документ за самоличност.

Попълването на преброителната карта ще е възможно само от територията на страната както чрез компютър, така и чрез преносими мобилни устройства по всяко време на денонощието в периода 20 - 30 април 2020 година.

На случаен принцип ще бъдат определени и домакинства, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за извадковите изследвания за репродуктивните нагласи и миграционното поведение на населението.

Образци на преброителните карти са достъпни и в момента на сайта на Преброяване 2021.

Целта на предстоящото пробно електронно преброяване е да се тества приложението за събиране на данни и да се прецени дали въпросите са разбираеми и правилно конструирани. След успешното попълване на електронната преброителна карта на потребителите ще бъде осигурена възможност за бележки, коментари и препоръки по отношение на дизайна, бързодействието и потребителската насоченост на приложението. Това ще спомогне да бъде подобрен инструментариумът за провеждането на същинското преброяване.

Националното преброяване на населението и жилищния фонд на територията на цялата страна ще се проведе през януари 2021 година.


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Хитър Петър преди 1 месец
Па и хитро било НСИ-то. Някой прибрал парите за софтуера , а сега айде населението да го тества щото ние сме много заети . В цяла България на хората им се реве че остават без работа а тези наглеци на държавна хранилка ще ги карат да им вършат работата .
6
1
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Полковникът от Партийна сигурност Старофит няма ли да въйступае с цитат на 1 Лет. 21:1-7?
5
1
 
9
 
! Отговори
Ъхъ... преди 1 месец
Тц... Ни щъ да ма броят!
4
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да това беше следващата стъпка след ''епидемията ''! Да видим кой е останал жив след тъпашките ограни4ения
3
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
еее хора ще се броиме на есен не хабете излишно пари
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
S hartieno pismo po bg post na post bg adres.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Probni elektronni izbori...kef :-)

Спонсорирани публикации