Ще има ли бум на престъпленията от глад?

Безработицата и отчаянието създават реална опасност
12 апр 2020 13:45, Александър Попов
169
Ще има ли бум на престъпленията от глад?
Снимка: БГНЕС

Увеличаващата се с всеки ден безработица и отчаянието на хората създават реална опасност от неконтролируемо увеличение на битовата престъпност, смята Калина Милославова, председател на Адвокатска колегия във Варна.

"Обществото вече е уморено и обезверено от непрестанното коментиране на ситуацията около разпространението на COVID-19. Скоро ще вземе връх недоволството от ограничителните мерки, липсата на работа, задлъжнялостта и фалитите. Очакваме бум на престъпленията, провокирани от глад", посочи Милославова пред "Труд".

Според нея извънредното положение е довело до срив в икономическата, социалната, образователната, културна и всяка сфера на живота ни.

По думите й, ограниченията скоро ще доведат и до масово преустановяване на адвокатска дейност. За разлика от съдиите, прокурорите, разследващите и държавните служители на бюджетна издръжка, защитниците не получават сигурни възнаграждения.

Тя заяви, че адвокатите са зависими от клиентите си, които обаче са изпаднали са в неплатежоспособност или са останали безработни.

"Наред с това са налице редица задължения за плащане на наеми на кантори, осигуровки, данъци и др. Социалната изолация, неразглеждането на около 90% от делата в съдилищата, ограничаването на работата на частните съдебни изпълнители и нотариуси допълнително блокират адвокатската дейност", допълни Калина Милославова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 62Това по член сиктирнайсти, алинея шментакапела от Закона за абсолютните глупости ли е?
58
6
 
22
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
Българинът вече 11 години гладува при управлението на ГЕРБ!
57
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая всява паникаЗащо фармацевтката си го получи,а тази к.икимор.а ни тормози сега?
56
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Българина е сръчен, и находчив. Има силно изразено чувство за справедливост. Няма да прибегне до престъпления. Ще се нагоди, дори и да се наложи да хване мотика, няма да гладува"Какви глупости приказваш, бе? Аз съм 4-тонооколе ие в града вече. Имам 400 кв/м двор, а на село къщата е съсобственост на 28 души. Каква земя ще работя. И ако почна да копаят днес, ще има ли храна след ... Ммм 2 седмици? Айде стига с простотии ....
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая депутатка от Максуда ли ще става?
54
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Престъпление от крайна необходимост е ненаказуемо, единствено остава задължението за отстраняване на вредите.
53
5
 
2
 
! Отговори
На адвокатите преди 4 години
Правителството спешно да гласува по 1200 лева месечна помощ. Те 80% от тях никога не са виждали толкова много пари, та ще са доволни.
52
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Същите на типа, мачкат всичко под тях с минимални тройни цени, огромни такси и прочие. Ти не можеш да поискаш 100 лева. Можеш да поискаш 300 лева или да работиш з без пари, а от тея 300 лева, я видиш 50-60, я не. Другото е, че уж е свободна професия, сина противоконституционниограничения, з Атова какво може да прави и да не прави един адвокат, уж с цел да с еореотврати корупция, но истинатата е, че тези отгоре искат да контролират гилдията.
51
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Към гладните и озверелите - кръгом на село ! там Работа има ! Селата пустеят , а те се тупнали в София и искат пари Наготово ! Край с тоя содом и гомор - чалгарии, сексклубове, плийметки - Хващайте мотиката !
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
наглости
49
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българите трябва да пазаруват оръжия.Даже ще е добре хранителните вериги да продават и оръжия.Пенсионерите по селата може да станат жертви особено в деня когато вземат пенсията и ако ги връхлети група от гладни хора. Но явно тези хора няма кой да ги защити.
48
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А дали ми пука за адвокатите
47
4
 
21
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
Ако това положение продължи още малко и ще има "бум" на много неща!!!! "Задлъжнялостта" ще предизвика "игрите на глада над страха"!!!!Но някои "лица" въобще не осъзнават същността на проблема а по цял ден "създават" "псевдо" "неефективни" "стратегий" и "резултатите" няма да закъснеят!!!!!
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То това си е ясно че ще стане. А престъплението на държавата към точно тези хора как ще се накаже? Винаги истината излиза наяве. В случая обаче печели тоя с властта и парите.
45
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хората са гладни и озверели.
44
3
 
4
 
! Отговори
България над всичко преди 4 години
ти си гледай труповете от коронавирус в Австралия, пък за България не се грижи
43
7
 
10
 
! Отговори
Честен Шофьор преди 4 години
Ега някой гладник се опита ме изпали и да извърши прстъпление от глад, па като го запукам с мачетето, бързо ше се засити.
42
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всичко ще е споко,само политиците да не подстрекават!
41
5
 
17
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Заможен адвокат до сега не съм виждал освен 10ната, където ги дават по телевизията и са окупирали всички важни дела и клиенти, другите са работещи на минимума и носещи евтини костюмчета.
40
8
 
7
 
! Отговори
факт преди 4 години
много филми гледате май.. леко с киното и революциите да не счупите някой маникюр