Българите в социална изолация: Едни щастливи у дома, други – отчаяни

13% от хората признават: Стоенето вкъщи ни влияе много зле на психиката
14 апр 2020 20:10, Красимир Ангелов
193
Българите в социална изолация: Едни щастливи у дома, други – отчаяни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От един месец България е в извънредно положение заради разпространението на COVID-19. Пандемията наложи безпрецедентни мерки във всички европейски страни и удари сериозно икономиката по целия свят.

Наред с икономическите проблеми, най-голямото предизвикателство за мнозина е социалната изолация и фактът, че хората трябва да си стоят почти постоянно вкъщи. А според психолози това оказва негативно влияние на психиката на човек.

Още по темата
Как ви се отразява социалната изолация? С този въпрос редакцията на Dnes.bg се обърна към своите читатели в традиционната ни анкета, в която участие взеха 5009 души.

Всеки трети анкетиран (35%) посочва, че стоенето вкъщи и социалната изолация далеч не е най-приятното нещо, но заради здравето на хората ще трябва да се изтърпи. За цели 13% от българите обаче мерките влияят изключително зле на психиката, като 6% признават, че се чувстват ужасно вкъщи поради липсата на спорт и социални контакти, а други 7% дори признават, че усещат психиката си силно разклатена.

На фона на тях всеки пети (20%) се чувства щастлив, че може да остане по-дълго време в дома си с най-близките хора.

12% от анкетираните посочват, че поради факта, че не могат да работят от вкъщи и ходят редовно на работа, ежедневието им не се е променило много. За 3% от хората "спасението" от социалната изолация са домашните любимци, които трябва да се разхождат, а още толкова българи признават, че заради ситуацията са избягали от столицата и големите областни градове и временно са се преместили да живеят в села и малки градове, където ситуацията е по-спокойна и мерките не са толкова строги.

Цели 13% от българите пък категорично не одобряват социалната изолация като средство за борбата с коронавируса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мен ми е ок. Ходя си на работа и там си се социализираме с колегите, когато е хубаво времето си карам колелото из града. През няколко дни се виждам с приятели (ходим си на гости по 1-2-3 на по чай или бира). Дразни ме единствено, висенето по КПП та ежедневно на излизане и влизане в града, че явно ще трябва да се носят маски навън, уви и че няма концерти, кина и театри, ОБАЧЕ и с това се свиква.
117
0
 
3
 
! Отговори
Alex2 преди 4 години
Цял месец ще съм на 60/40 кеф !И защо не 40 години съм плащал осигуровки !
116
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нивото падна - лека нощ
115
5
 
5
 
! Отговори
БатБулгар преди 4 години
Тия дето стоят в къщи и се оплакват, просто не могат да комуникират с блиските си. От там идва проблема. Иначе е много добре, че се случи това, че да се промени начина на живот на хората. И без друго, имахме нужда от промяна. Всяко зло е за добро. Колкото по-голямо зло - за по-голямо добро е. Това казва Библията. За това не ги е страх от църквата, защото когато има трудности, има най-голям разтеж.
114
1
 
4
 
! Отговори
орлине къде си ? преди 4 години
екстра темичка спретна тук ! - за живота на обикновените хора стига бойко,радев , маски шмаски пари
113
2
 
5
 
! Отговори
бб преди 4 години
До до орлинНяма да е само Орлин. Като падне коронавируса най-големия бум ще е не на отворените заведения а на разводите и безразборния секс... В ежедневието не само сега, не по комунизма, не 1 и 2 свв не по каменната ера, мъжа никога не е бил заключен толкова дълго с жена си че да изперква от това колко тъпотия може да има на тоя свят...
112
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до орлинГоспожо в нета има теми 'жена ми не иска да правим секс" - описани са техники с ръка за се изпразни и кротне малко тюлена..:)
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 145Господине, това лято като пуснат морето . Ако засечеш едно единствено нощно къпане на мъж с жена си, подчертавам жена , не гадже.Моля ти се прати една статия тук - да знам да пускам тото и новите билетчета на късмета:)
110
0
 
4
 
! Отговори
до орлин преди 4 години
има и друг вариант - години едно и също , толкова е скучно ,та чак противно -тъкмо съм се изкъпала и иска да ме цапа , лежи ,яде ,паарди ,гледа по цял ден стари мачове и пак пссува , брадлива муцуна , поопотен и поомазнен
109
2
 
2
 
! Отговори
orlin преди 4 години
Господа покажете ми българин на който жената да не му писнала. Миналото лято да сте видели българин да носи кафе или сладолед на жена си на морето с усмивка , или да я погледне за повече от 2 секунди.Тук да не бг.мама - с мъжът ми секса е невероятен вече десет години, а никой не пита мъжа колко му е невероятно:))
108
1
 
7
 
! Отговори
до орлин преди 4 години
олеле орлине ,дожаля ми за теб , ако верно така виждаш жена си -развейждай се
107
10
 
8
 
! Отговори
orlin преди 4 години
Какво е усещането да правиш секс с жена която си я минавал над сто пъти, тя да обикаля по чехли, да ходи до тоелтна на час да си мие ръцете постоянно , да гледа тъпотии по телевизията , да говори тъпоти по телефона, да ходи с скучаеща физиономия по коридора, да прави график за чиниите и почистването.Как се получава ерекция от това, получава ли се въобще..
106
2
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
до 153 Лъжа:):):)Научихте се от тази Корнелия да лъжете като ........:):):):)
105
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес гледам във Фантастико промоция бира Корона на половин цена, хаха
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма Шампионска лига, ква бира бе, тва вашто си е битов алкохолизъм
103
0
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До дедо ТашункоЕваларката дедо:):):)Така нема те застигне Короната:):):):)
102
2
 
14
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Пия вино, пия газ,пет пари не давам аз!Кютя си в апартамента, пия бира, пия ментаи щасливТ съм за момента, влизам в тезидвадесет процента!
101
6
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До АНТИЗдрасти, как е в бюрото за безработни?
100
4
 
9
 
! Отговори
Бираджия преди 4 години
Пия Бира без да спирам,в нея радост аз намирам.
99
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 145 Да бе...бира? И колко бира? Аз сутрин като стана и пия едно малко шуменско 330 мл за закуска и за утоляване на жаждата...към 11 часа вече съм на вино. Ако тръгна да я докарвам главата от бира, то трябва 10 бири хайнекен да изпия че да ме хване. Че то трябва да се налива. И що? Що като мога да изпукам 2 кила вино и да съм направил главата и без да съм си надул корема като булка в 9-я месец?