Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете

"Да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки"
Обновена: 12 апр 2020 14:01 | 12 апр 2020 09:05, Красимир Ангелов
165
Лекари призоваха: Останете си вкъщи, ще ни помогнете
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Случаите на коронавирус у нас вече са 669, а починалите – 28 души, стана ясно от традиционния брифинг председателят на оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Новите случаи от последното денонощие са 21, от тях 10 са на лечение в болница.

Още по темата
По време на брифинга водещи лекари за пореден път призоваха хората да си останат по своите домове, за да се предотврати разпространението на заразата. Те помолиха да се спазват ограничителните мерки и хората да си останат вкъщи по празниците и да се молят от дома си, а не от храмовете.

"Изключително сме притеснени от това какво се случва, имаме голям потенциал за нови пациенти с оглед разходките, които в момента се извършват", обяви директорът на "Пирогов"  проф. Асен Балтов. Той отново посочи, че следващите 2 седмици ще бъдат критични, а в спешната болница почти всички пациенти са в тежко състояние.

"Това, че няма да сме в храмовете, само ще помогне на нас", посочи директорът на "Пирогов".

Д-р Асен Меджидиев също призова от името на Българския лекарски съюз хората да си останат вкъщи, въпреки празниците и хубавото време. Според него мерките в България са най-добрите, но трябва още дисциплина.

"Призовавам хората, да не се удавим накрая, след всички тези прекрасни мерки", заяви той и предупреди, че ако хората не спазват добра дисциплина, както в началото, ще стане особено тежко.

"Обръщам се към всички сънародници - Господ е винаги с нас. Той ни пази и е милосърден. Не са 5 дни в годината, в които да му обърнем внимание. В момента милосърдието е да си останем вкъщи. С тези две седмици се решава бъдещето на нашето поколение и държава. Опазихме я дотук, нека положим още две седмици усилия", призова Меджидиев.

"Тревогите на моите колеги и на щаба не произтичат от това, което сме видели в храмовете, а това, което се случва извън тях", уточни ген. Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


165
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Айде няма нужда.Колкото вие помагате на хората, толкова и те на вас.
128
0
 
3
 
! Отговори
Пламен преди 4 години
Пълни смешници са всички !!! Връщат хора на 90%, ако не са с ковид. Болниците са празни, ОБАЧЕздравната система щяла да се претовари ?!?За 30 души в интензивни цялата страна е парализирана !
127
0
 
4
 
! Отговори
Onzi преди 4 години
Най-интересното е ,че същата тази власт,която ги вика тези лекари да плашат гражданите (предполагам ,че са ги извикали може и да греша) преди време с участието на Цветан Цветанов (ако помните от трибуните на народното събрание нарече лекарите в Горна Оряховица убийци)доста добре ги очерни. Какви ли не глупости не се говореха за лекарите и изобщо за това съсловие,но сега...сега вече е друго. Не казвам нищо просто така спомени ме навяват.... :)
126
0
 
4
 
! Отговори
Ха преди 4 години
Най-празноглавите, са тези двамата на снимката! За нищо не ги бива, освен да се подчиняват, за това са и на тази работа ! А в тяхната професия , за такива като тях винаги ще има място ! :(
125
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
съгласен съм с мерките но нека след това да има справедливост нека хилядите безработни и на тях да се даде шанс да ровят по кофите а не само някои други така е честно
124
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що събират дарения за болниците, а пък обществените поръчки за милиони за спортни зали и други глупости стоят?
123
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А някой от полицията ,съд ,прокуратура попита ли къде са парите на болниците по евро програми, кредити за заплати , апаратура и така нататък? Щом болниците немогат да работят и ни казват да се лекуваме сами ,тогава къде са ни парите от осигуровки ?Медицината е фалирала, няма ги парите. И пак да си ги изберете тези хубавци който ви обраха и заключиха
122
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Я кажете сега за хининчето от 100 лева. Как ще се пласира - с рецепта от РЗИ, без рецепта или със заповед на Ананиев? Вероятно ще ги проиграем и трите варианта, според наличните количества - какво да се прави, учим се в движение..
121
3
 
19
 
! Отговори
Striker преди 4 години
С мерките съм напълно съгласен, НО с ЕДНО условие - голяма грешка беше да се затварят цели планини, язовири, да се забранява отдих на открито! При спазване на безопасно разстояние, шансът да се заразиш на планина или навън от някой е в ПЪТИ по-малък от това, да се заразиш във Фантастико или Била! Това беше най-голямата глупост, заради която сега пиша всеки уикенд някаква проформа декларация, за да мога да си отида на вилата или да се кача на планина сам или със семейството.
120
3
 
25
 
! Отговори
НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ???хо преди 4 години
Четова е измама и целта е срутване на икономиките и производствата и да се намали населението, а така и по-лесно да се въведе Нов Световен Ред. А да ви видя като си поседите още няколко месеца и ви се натрупат сметки за ток, кредиттите ви набъбнат, а бизнесите ви фалират, какво ще правите Бе Балъци!!!
119
3
 
21
 
! Отговори
ИСТИНСКИ ЛЕКАР преди 4 години
Видях ги по телевизията тия лекари-директори на Болници, дето взимат по десетки хилядарки и хал хабер си нямат от работата на нас- истинските лекари, без маски, без предпазно облекло и без никаква информация за този вирус. Кабинетни плъхове и послушковци, а на нас заплати по 1000 лв и лъжи от министъра за други 1000, които ще видим на куково лято и ако се платят, то ще е с голямо закъснение и то на малка част, колкото да има караници и скандали - ***. Добре, че ВИРУСЪТ е ФЕЙК, та останахме.
118
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лекарите: вкъщи се лекувате по-добре, отколкото в болниците.Министъра на образованието: вкъщи учите по-добре, отколкото в училищеМинистъра на труда: вкъщи работите по-добре, отколкото на работното мястоСинода: вкъщи се молете на иконитеЩабът: вкъщи си направете маски, щото нямаКак после да плащаш данъци, осигуровки, и да имаш вяра?
117
5
 
4
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
Някоя- си,здраво разлайваш кучетата,ако си това за което се представяш нямаше да драскотиш тук,ясно ми е че се гъбаркаш,успех!
116
1
 
4
 
! Отговори
до 133 преди 4 години
Недей така сега, жената спазва карантина.
115
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До някоя_сиХайде да си избиваш комплексите на друго място.Ако обичаш.
114
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** кво да измъцка след такваз пледоайрия?
113
4
 
15
 
! Отговори
Койчо преди 4 години
Това били прекрасни мерки.Колко пари ви обеща боко тиквата а
112
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А на мен кой да помогне като си стоя в къщи и се разболея?: /
111
7
 
9
 
! Отговори
Z преди 4 години
До АнонименТрябва да се направи списък на безотговорници като теб и да нямате право на лечение когато се разболеете. Може да ви се въведе и нов данък, за да компенсирате причинените вреди на хората, които ще заразите с безхаберието си, макар че парите не могат да върнат отнетите с ваша помощ човешките животи. Ако имахте малко съвест, щяхте да се чувствате като убийци. Ум не се продава, така че най-вероятно ще сторите злините, за които сега сте слепи.
110
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До +50 милиона жертви или повече както с испанския грип.

Спонсорирани публикации