Живко Тодоров е новият директор на ББР

Той има дългогодишна практика в българската банкова система
15 апр 2020 11:26,
30
Живко Тодоров е новият директор на ББР
Снимка: Българска банка за развитие

Българската банка за развитие има нов член на ръководството. Това е Живко Тодоров, който заема поста изпълнителен директор и член на Управителния съвет на институцията. Финансист и професионален банкер, той има дългогодишна практика в българската банкова система, съобщиха от банката.

Още по темата

Живко Тодоров притежава магистърска степен по Счетоводство и контрол от УНСС в София, както и Executive MBA от Hult International Business School в Лондон.

Професионалната му кариера започва през 1997 г. в ING Bank – клон София, където до 2012 г. заема последователно длъжностите оперативен счетоводител, финансов контролер, главен финансов директор и член на Управителния съвет за България.

В периода 2012-2014 г. е назначен за главен финансов директор и член на УС на Алфа Банк – клон България.

От юни 2014 до март 2020 г. е главен финансов директор и член на Управителния съвет на Първа инвестиционна банка, където отговаря за ресорите Финанси, Счетоводство, Връзки с инвеститорите, Трежъри и Финансови институции, Кореспондентски отношения. Под негово ръководство се разработва и внедрява вътрешна политика за трансферно ценообразуване на средства и модел за разпределение на разходите, както и модел за изчисляване на рентабилност на ниво бизнес линия, продукти и клиенти, допринася за надграждане на рейтинга на банката в периода 2014-2017, като й създава и звено за финансов и бизнес анализ.

През 2018 г. получава награда за финансов директор на годината от списание Forbes и EY България в категорията „Стратегия за развитие на финансовата функция“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
От Анонимен преди 4 години
До АнонименНещо си се объркал обаче. Тия пари 75 милиона, за които говориш ще отидат за лошите кредити на Пощенска и на Общинска банка.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калинка. От оперативен счетоводител става за нула време директор.
20
2
 
4
 
! Отговори
Boko bo преди 4 години
Няма шанс, човек които е професионалист успял в своето поприще и преди всичко с морал да позволи името му да бъде свързано с Тиквата по-какъвто и да е начин. Това е долно клеймо. И то завинаги. Стига вече. Виждам ги кадрите на ГЕРБ вече 10г що за стока са. И Държавата е на тоя хал щото става нещо от тях.
19
2
 
6
 
! Отговори
Асен преди 4 години
Тоя в предишната банка никакъв сериозен фактор не е бил и сега иска да се издигне в ббр. Май правят опити да му пиарстват от ббр в началото, че да покажат колко ценен кадър са привлекли.
18
0
 
2
 
! Отговори
Таню преди 4 години
Затова чета и коментарите, а не се доверявам само на журналистическо венцеславене или LI...
17
1
 
7
 
! Отговори
Седларов преди 4 години
И този е милиционер. А къде са роднините. Нали се разбрахме: на масата за баницата редим: роднина, милиционер, роднина, милиционер. Лошо
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези пари ще ги лапне пеевски.Кой издъни КОЙ,за онези колекторски-те.Никой не пита.Всеки се спасява,щотобез работа...Там други да се пишат ербапи.Е няма други да се пишат ербапиЕрбапът е един в бегето.
15
0
 
10
 
! Отговори
Мартин преди 4 години
До Анонимен:Онези 75 000 000 лева ги дадоха от ББР, за да изкупят лошите кредити на две други банки - Пощенска банка и Общинска банка! За това заминаха тези милиони! Явно и двете банки имат нужда от подпомагане!
14
0
 
10
 
! Отговори
Депее преди 4 години
Няма страшно и този е наш
13
1
 
14
 
! Отговори
Здравей Плужек преди 4 години
Ако прякора ти е Плужека едва ли е от завидни професионални качества. Сполай, Живче.
12
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според мен всички на такива позиции и в парламента си ползват сценичните имена както в театъра и фестивалите.. За да не ги тормозят после хората като свършат "работата"
11
1
 
11
 
! Отговори
L. преди 4 години
До 3 - цитирайте правилно - Генерален секретар на Централния комитет на БКП!
10
2
 
22
 
! Отговори
ДРУГАРЯТ Е ГЕРБАДЖИЯ преди 4 години
То е ясно
9
5
 
30
 
! Отговори
Няма такава държава преди 4 години
Личния банкер на Цветелина Бориславова вече е директор на ББР ,където са държавните пари.Т.е. нашите пари вече са в ръцете на Цветелина , "онази Цветелина"дето и викаха Боковица."-Ох криза , ох кефцялата баница-голям кеф."
8
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е Делянчо?
7
4
 
35
 
! Отговори
СГ груп бе преди 4 години
Какъв е смисъла след като ББ подари 75 милиона лева на една варненска мутра(бушон) занимаващ се с терор и изнудване!?
6
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** - П.И.Б.
5
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, как какво стана с онези 75 милиона, фирмата вероятно ще ги преведе на ***, защото от нея е взела кредит, за да й изкупи лошите кредити. Т.е. държавата плаща на ***, а след това назначава нейно шефче в ББР
4
1
 
22
 
! Отговори
До 4 преди 4 години
Е, ти пък ся ко станало с ония 75 млн. на колекторската фирма.Важното е, че сменихме директоРЪТ.А на оня другия ще му намерим друго местенце, ама не където трябва да е.
3
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А какво стана с ония 75 млн.лв., дадени на колекторска фирма?