Синдикалист: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора!

Димитър Манолов предупреди, че не може да се живее за един търбух
92
Синдикалист: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора!
Снимка: БГНЕС

Президентът на КТ ''Подкрепа" Димитър Манолов отправи от студиото на БНТ призив към всички: "Каквито и пари да имаш, ако ги няма хората с двете ръце, сте за никъде. Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора. Внимавайте с хората! Дано да си научим урока от тази ситуация. Целият свят трябва да си научи урока от това, което се случва, че не можем да живеем така. Не може да се живее за един търбух и за неговите околности".
Димитър Манолов коментира и как пандемията е повлияла върху някои сектори.

Още по темата

Според него специално сектор земеделие се нуждае от преосмисляне на механизма по разпределение на евросредствата: "Производителите трябва да помислят как да си помогнат сами в бъдеще, т.е. да си помагат взаимно. Механизмът на взаимопомощта е този, който крепи земеделието. Организирайте се бе хора, направете си свестни организации, за да може да участвате там, където се обсъждат мерките".

За формулата 60/40, с която да се изплаща пълният размер на заплатата на работника Манолов обясни, че забележката на синдиката е била, че тези 60% не се дават директно на работниците, а минават през работодателите и могат да се използват за друго.

Според него като цяло мярката дава не лоши резултати.

„Не малко хора, които се регистрират са българи, които са били в чужбина. Изцяло се затвориха цели сектори туризъм, ресторантьорство. Хубавото е, че тези сектори бързо могат да се възстановят", посочи той.

За мярката за излизане от кризата с теглене на кредит Манолов коментира: "Тази идея за подпомагане на калпак, изглежда на пръв поглед добре. От друга страна, познавайки деликатния нрав на българина, имам достатъчно причини да не я харесвам. Ние имаме това изкушение като част от народопсихологията си да прецакаме държавата. Само че така не се прецаква държавата, драги прецаквачи, а прецакваме останалите, които плащат за тази работа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
6
 
! Отговори
Румен преди 3 години
Тоя синдикалист нищо не разбира от съвремения частен земеделец. Над 20 години си движа земеделието. И най големия ми враг са червените роби на болшивизма. Те ме крадът не капиталистите от Запада.
33
7
 
19
 
! Отговори
Помнещ преди 3 години
Скъпи д-р и другари! Честит празник на труда 1 май! През социализма работехте за държавата и себе си! А днес 30 г по късно,работите за Иван,Драган и Петкан " От кръга на така наречените " бизнесмени капиталисти"! Днес няма манифестации! Днес има пандемия и безработица! Честит ви 30 г капитализъм!
32
1
 
23
 
! Отговори
акъл преди 3 години
Какъв капитализъм, тук фирмите седят на опашки за евро средства и програми. Къде е капитализма в това ? Поливината лапачи щяха да ви издухат от пазара ако бяхме в капитализъм.
31
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия синдикати ..са едно нищо,по добре да си дават оставките!!!
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синдикалист НЕалкохолик има ли?
29
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Синдикалистите - най-безполезните хора в България.
28
3
 
32
 
! Отговори
селска пръчка преди 3 години
Тия ги помня като идваха във фирмата,и директно при шефа!В цеховете изобщо не влизаха!Шефа ги водеше на ресторант,после по една тънка пачка в джоба,и по живо по здраво!Така и не съм виждал от близо жив синдикалист!
27
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И тоя яко го хапе ракията!
26
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ахахахаха. Този гнусен корумпиран тип тръгнал да дава съвети.
25
3
 
21
 
! Отговори
Заглавие преди 3 години
"Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора!"Господинът предлага капиталистите да ядат хора? Приема се!
24
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ей сети се този човек каква му е работата, малко е позакъснял де
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте балон на капиталистите. Друго не им трябва. Те ще си намерят сами работници от Африка и Азия. Всички капиталисти ще надуят балона едновременно, защото те копират като маймуни надуването на балона от колегите си.След спукването на балона пак ще започнат да се оплакват, че няма бизнес и че фалират.Държавата трябва да събира достатъчни данъци и осигуровки по време на надуването на балона от капиталистите, за да понесе последствията от спукването на балона от капиталистите.
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф , Митьо , Митьо , несменяем "лидер " на Подкрепа , както гурото ти ,дето те направи такъв от нев..з ра..ч..но инженерче...първо ни обясни този "феномен на демокрацията " пък после се заеми с "капиталистите"- такива в БГ няма , има к.ра..д..ли..ви ко..му..ни..сти , пребоядисани на от партията -майка на "бизнесмени"-видяхме ги сега при кризата :хотели ,ресторанти дюнерджийници , складове за от..в.ра тителна храна , игрални зали -икономика ,йок , добре че са парите на емигрантите
21
2
 
21
 
! Отговори
Тоя па преди 3 години
Хора точно не им трябват, защото хората по принцип обичат да мислят и като започна да мислят стига до едни неприятни изводи. Това дето им трябва са ро.би. Такива с чипове в телата, на които им следят чувствата и мислите.
20
1
 
19
 
! Отговори
Гербавите некадърниц преди 3 години
Градинка не са способни да затворят. Но за компенсация затвориха всичко що работеше. Съсипаха и малкото, което криво-ляво креташе работейки.
19
1
 
25
 
! Отговори
Опааа преди 3 години
Манолче,точно обратното е.Държавата и твоите шефове,работодателите имат навика да прецакват работника,който уж синдикатите трябва да защитавате,А ние работниците сме изградили умения просто да оцеляваме въпреки гнета на държава,работодатели,синдикати.
18
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тоя се сетил да обяснява на *** че евросубсидиите не се дават за джипове аудита пригодени да газят хора и почивки всеки месец а за производство и заплати на персонала
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На капиталистите не им трябват хора, трябват им ***, за да могат да си правят каквото си искат необезпокоявани от никого.
16
1
 
32
 
! Отговори
Всички питат преди 3 години
Защо синдикатите не поставят въпроса защо само частният бизнес и обикновените хора страдат? а хиляди чиновници и държавни служители търтей не се съкращават и не им се намаляват заплати и привилегии?!
15
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
''Синдикалист: Скъпи капиталисти, не може да ядете пари, трябват ви хора!''Не съм опитвал хора.Човешкото става ли за ядене?Досега само животни ям,явно съм пропуснал деликатес!