Борисов: ЕС ще мобилизира бързо 3.3 млрд. евро за Западните Балкани

Премиерът обяви, че детските градини и яслите няма да бъдат отворени
Обновена: 6 май 2020 21:25 | 6 май 2020 21:00, Веселина Йорданова
141
Борисов: ЕС ще мобилизира бързо 3.3 млрд. евро за Западните Балкани
Снимка: Правителствена пресслужба

ЕС мобилизира много бързо пакет от 3.3 млрд. евро в подкрепа на здравните системи на Западните Балкани. Това каза премиерът Бойко Борисов след участието си в Срещата на върха ЕС-Западни Балкани.

Тя се проведе с видеоконферентна връзка с фокус върху подкрепата на ЕС за Западните Балкани за справяне със здравните и икономически последици от COVID-19.

Още по темата
В приетата декларация е записано още, че мащабът на кризата изисква единство и солидарност.

За нуждите на социално-икономическо възстановяване пакетът е от макрофинансова помощ в размер 730 млн. евро и 1,7 млрд. евро помощ от Европейската инвестиционна банка за проекти.

Много път имат да извървят, но радостната новина е, че с колегите се съгласихме и им дадохме път, каза той по повод пътя към ЕС на Северна Македония и Албания.

Борисов посочи, че ЕС напълно подкрепя добросъседството с осезаеми резултати и прочете, че това е също точка в декларацията.

Имаше недопустими за нас изказвания, особено ме заболя за това, че България е фашистка държава, не е спасила македонските, а само българските евреи, това е гавра, подчерта премиерът.

Борисов призова в Северна Македония да си водят предизборната кампания, но не за наша сметка.

По отношение на кризата с коронавируса, той заяви, че пандемията не е приключила и подчерта, че няма мярка, която да не е направена от страната ни.

Това, което в другите държави наричат разхлабване, вие си бяхте разхлабени от първия ден, коментира Борисов.

Той беше категоричен, че детските градини и яслите няма да бъдат отворени и така са препоръчали от Щаба.

Премиерът заяви, че е ядосан на сезонните работници, които стана ясно, че са отпътували за Франция и сега се жалват, че имат проблем с френските власти.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
18
 
! Отговори
Винету преди 4 години
Три милиарда за западните балкани и три милиона за българите в България. Не знам дали знаете, но прословутите грантове от 173 милиона, които бяха предназначени за малките фирми се оказаха, че не са за малките фирми. За да получиш грант от 3 до 10 хиляди лева, трябва фирмата ти да има повече от 30 хиляди лева оборот за 2019 година.
18
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чисто психологически не задавайте неудобни въпроси, ако не затваряне и блкиране.
17
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тоя па, с неговите западни балкани!!!Като латерна повтаря ли повтаря тоя тъпизъц, който са му набили в главата "началниците"Ние тука сме цъфнали и вързали, та основна грижа вече ще ни е вкарването на Косово и Албания в Европа?
16
4
 
14
 
! Отговори
123 преди 4 години
А БТВ - си дава турските сериали. Луди хора. Луда държава. Една с брифинг на Борисов а друга турски сериал. Срамота.....
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Жени Калканджиява и Бат Боко разчитат на един и същи дилър. "Поздравиха ме от Македония, Гърция, Унгария, Румъния и целия атлас." За кое? Че премахваш мерките, докато има най-много заразени ли
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов медал, че си върши работата ли ощаква?
13
5
 
23
 
! Отговори
истина е преди 4 години
България се управлява от много ,много луд човек !!
12
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пуска си днеска телевизора към обед и гледам тоя говори, и вика днеска имаме рекорд по починали от вируса в европа, 30 хиляди умрели, викам си бххх мааааму, отварям уордметър и гледам ми нема и 2 хиляди :) успокоих се Боце пак се е надрусал :))) ама веднага възникна друг въпрос, абе ние главен прукорор имам ли, и ако имаме, на тоя що не му е повдигнато обвинение за разпространение на лъжи в качеството му на длъжностно лице ?
11
3
 
28
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Има ли психиатри в екипа му ?!Този човек наистина се побърка.Може ли на Гергьовден да прекъсваш всички предавания, за да правиш извънреден брифинг за това, че ЕС поканил Албания и Македония в съюза ?Наистина се притеснявам за психичното здраве на премиера. Не се шегувам !
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Беновска и Ива Николова - кога ще спрат да задават едни и същи въпроси и Борисов едни и същи отговори. С тази пандемия умориха хората от - папагалските си въпроси и отговори. Умните хора запомниха и въпросите и отговорите. Не искаме да ги давате. Искаме си филмите
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Тц - нас ще ни 'похвалят' - едно Конграчулейшън ни стига нали?
8
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснах Бат Боко. Първите 6 минути не знаеше какво говори, абсолютно неадекватен, нищо не му се рабзира. След което започна да сглобява изречения от 3 различни теми, от които и хал хабер си няма. И за връх, преди да го премахна от телевизора си, каза, че в целия свят дистанцията била 1.5 метра, само в България е 2 метра. Нямам думи.
7
4
 
23
 
! Отговори
(-_-) преди 4 години
.. Това, което в другите държави наричат разхлабване, вие си бяхте разхлабени от първия ден..??Що за нагляр просто неам думи!
6
1
 
10
 
! Отговори
уплашен преди 4 години
До ТцАко знаеш какво е определено за нас от господарите,с глас ще заплачеш.
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ей мутрочервена, половин милион безработни имаш в твоята страна, на които им предлагаш да теглят кредити, какво си се замислил за западните балкани бе ЦИРКАДЖИЯ НАГЪЛ
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***- комунист от Банкя, готви се като съпартийците си Г.Димиров, Т. Живков и Й,Б. Тито да предаде българските национални интереси в Македония.
3
1
 
28
 
! Отговори
Тц преди 4 години
Това нас кво ни грее. Не разбрах за нас колко ще отделят.
2
15
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
Браво Бойче!
1
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***.....