54 нови случая на коронавирус, няма починал през денонощието

Излекувани са вече 401 души
Обновена: 8 май 2020 10:18 | 8 май 2020 08:06, Елка Василева
180
 54 нови случая на коронавирус, няма починал през денонощието
Димо Димов. Снимка: архив, БГНЕС

54 са регистрираните нови случаи на коронавирус за последното денонощие в страната. От тях 20 са в болница. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Общо заразените в страната са 1865.

Още по темата

Новите случаи са в 10 области. Те са разпределени, както следва: София - 28, 10 приети в столични лечебни заведения и 18 амбулаторни, Ямбол - 9, Плевен - 4, Пазарджик и Благоевград - 3, Варна и Сливен - по два, Пловдив, Силистра и Стара Загора - по един.

5 са новите случаи на заразени деца. Те са на възраст 7 – 18 години и са в Плевен - 2, София - един, Благоевград и Пазарджик - също по един.

Нови заразени има и сред медицинския персонал. Те са 9, като 8 са в софийски болници, а 1 в Ямбол.

Излекувани са нови 17 пациенти и така общият брой е 401.

За денощието са изследвани 1397 проби за COVID-19. Достигнатият брой на тестуванията е 54 328 - 7 761 изследвани лица на 1 милион от населението.

За последните 24 часа няма констатиран смъртен случай на човек с потвърдена коронавирусна инфекция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не връщат извънредното положение и КПП, от оня ден всяко денонощие има по над 100 заразени, от обяд, сутринта и на същия ден резултатите се събират над 100
13
2
 
14
 
! Отговори
Най-после яснота преди 4 години
Почти два месеца не успяха да прокарат ясна разлика между взети проби и брой на използвани тестове. Не че сега казват колко тестове са използвали, но поне е ясен броят на тестваните с PCR лица.
12
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудя се кога ли Тулупа ще реши пак да затвори хората вкъщи? Той е главния вирусолог, както знаем, и лесно може да натамани пробите да излезат над 100 за ден. Някой дем като не е на кеф точно това ще стане
11
8
 
30
 
! Отговори
Без преди 4 години
До 1Влошава се да не кажа какво. Баси промитите мозъци манипулирани. Айде гледайте малко бройката на направените тестове по дни и ще видите защо има покачвания и спадове. Проблем има, да. Но проблема е в начина на представяне на данните и плашенето на хората. " Новозаразените " всъщност са само новооткрити такива. По официални данни на МЗ общея брой тестове направени в България до момента е около 60 000. За какви пикове и статистика въобще може да говорим. Нелепо е, използвайте си главите.
10
1
 
24
 
! Отговори
да,да ама не преди 4 години
Вчера един от коментиращите предсказа, че днес заразените ще са 55 - е сгреши с един!?Един анонимен коментатор позна, а Тренд=Галъп не познават изборни резултати от години, а си взимат едни парички нали! Обаче са на ти с рейтингите и одобрението на НОЩ!
9
16
 
38
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Напълно нормален вирус.Вирус като всички останали, с които сме се сблъсквали досега. Вирус като онези, заради които имаше епидемии през предишни години.За последните два месеца в България са починали около 18 000 души. Само 80 от тях уж от коронавирус.Е, питам тогава - струваше ли си да си затворим държавата, да си съсипем бизнеса, да нарушим учебния процес и лечението на стотици хиляди и милиони други хора в държавата ?Ще понесе ли някой отговорност за тази глупост ?Съсипаха държавата !
8
41
 
10
 
! Отговори
Безотговорни преди 4 години
Връщайте КПП тата, пак пламна държавата
7
40
 
14
 
! Отговори
Ганьо Балкански преди 4 години
Излизат агнешкото и ракията на бай ***! И сега бай *** пак е хукнал като полудял, вчера АМ Тракия беше уникално пълна с бай *** бързащи да ходят да ядат и да пият!Слагай КПП!!!!!!!
6
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как да върнат КПП? Днес е петък, навън е лято, западното платно на Цариградско ще гъмжи
5
3
 
4
 
! Отговори
SS преди 4 години
Съвет:Станете препъри за да оцелеете.
4
36
 
14
 
! Отговори
Ужасена преди 4 години
Всеки ден по-зле, ужас! Хора, защо не носите маски, защо се отпуснахте?
3
2
 
5
 
! Отговори
МедикоФолк преди 4 години
Който яде змийски кеак,той за мене е бунак!Който яде прилеп стар,той за мене е психар!Хей човече разбери,китайците избягвай ти!Пуш гриби!!!
2
46
 
9
 
! Отговори
Мале мила преди 4 години
Пак пламнахме, върнете КПП тата и маските, какво чакате, да станем Италия ли?
1
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само някой наивник би отрекъл, че проблем има. В София се беше стигнало до дни с по 2-3 случая, а от няколко дена положението се влошава нон-стоп. Важното е, че свалят мерките и навън грее слънце. Значи всичко е ток, преборихме вируса.