54 нови случая на коронавирус, няма починал през денонощието

Излекувани са вече 401 души
Обновена: 8 май 2020 10:18 | 8 май 2020 08:06, Елка Василева
180
 54 нови случая на коронавирус, няма починал през денонощието
Димо Димов. Снимка: архив, БГНЕС

54 са регистрираните нови случаи на коронавирус за последното денонощие в страната. От тях 20 са в болница. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Общо заразените в страната са 1865.

Още по темата

Новите случаи са в 10 области. Те са разпределени, както следва: София - 28, 10 приети в столични лечебни заведения и 18 амбулаторни, Ямбол - 9, Плевен - 4, Пазарджик и Благоевград - 3, Варна и Сливен - по два, Пловдив, Силистра и Стара Загора - по един.

5 са новите случаи на заразени деца. Те са на възраст 7 – 18 години и са в Плевен - 2, София - един, Благоевград и Пазарджик - също по един.

Нови заразени има и сред медицинския персонал. Те са 9, като 8 са в софийски болници, а 1 в Ямбол.

Излекувани са нови 17 пациенти и така общият брой е 401.

За денощието са изследвани 1397 проби за COVID-19. Достигнатият брой на тестуванията е 54 328 - 7 761 изследвани лица на 1 милион от населението.

За последните 24 часа няма констатиран смъртен случай на човек с потвърдена коронавирусна инфекция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почнете да тествате и домашните любимци.
73
3
 
4
 
! Отговори
националист преди 4 години
България върви на добре и затова са толкова притеснени 'бoклуцитe, пътуват на там дето им е мястото. Вирусът ще помогне да ви отсеем.
72
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До: 74И за пръв път няма починали. Това не е ли добра новина?Прави впечатление, че по цял свят бройките на заразени, болни и починали намалява.Дори в САЩ, където май положението е най-ужасяващо.Но наистина трябва всички да си имаме едно наум, че още нищо не е приключило.
71
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи ако направим 5000 теста трябва да затворим държавата.Така ли е бре !!?!/@
70
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече такива хора (доносници) трябва да има...Полицията няма достатъчно ресурси за да санкционира ***...Само с граждански контрол ще се оправи държавата ни...Ха-ха-ха! Да раздвижим пр'остите ***...
69
19
 
6
 
! Отговори
българин преди 4 години
До: БАНко (номер 60)Ааа, генералът не иска докторска престилка. Явно не се вижда в такава светлина.Генералът иска да носи пижама. Поне такъв му беше отговора на въпрос на журналисти защо непрекъснато излиза с генералската си униформа: "Какво да облека? Пижама ли?"Пижама да, но не и докторска престилка. Той изобщо смята ли себе си за доктор?
68
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При условие че за денонощие са направени 1397 проби то бройката 54 не е голяма.
67
2
 
2
 
! Отговори
Обря спряти са преди 4 години
Стига хортувайти бря Наш премиер знай ко трябва са напрай за светли бъднини.Днеска одиу край магазиню Сите с маски тугива Ко искати.
66
5
 
10
 
! Отговори
Златена преди 4 години
Нека убийците в България алчните бизнесмени и неуките много отворени роми всички те които мислят и смятат че короновируса е обикновен грип да отидат санитари в всичките болници на цяла България за да се заразят с коварната болест коронавирус да я изкарат много тежко пък дано след това им дойде акъла в празните им дебелокожи кухи глави
65
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тия дето не искат КПП -та са най- обикновени простовати хора с ниско IQ и неграмотност! Това са хора с разни бусчета, камиончета и др. щъкащи по магистралата и вършещи някакъв частен нелегален бизнес! Тези КПП -та им изядоха работата и сега са във форумите и ръсят пропаганда!Това са също хора превозващи други хора пак нелегално и разнасят заразата Covid 19Бъдете сигурни за това което пиша!Затова са нужни КПП-та и радикални мерки!
64
2
 
4
 
! Отговори
до 52 преди 4 години
Не знаех,че Левски е пиел толкова бира като теб, та трябвало да го обе.сятАко знаех, нямаше да пусна СМС.Мислих,че като се шматкаш заразяваш българския народ и го излагаш на с.м.ъртна опасност, ама ти си бил на мисия
63
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да стигнем Швеция с нейните 3000 мъртви и 24 000 заразени...Колкото и да му се иска на Мангъров...
62
3
 
7
 
! Отговори
УжасЕн Гербер преди 4 години
Американският специалист Андрю Куомо каза, че проучване показва, че шокиращи две трети от пациентите, наскоро хоспитализирани за коронавирус в САЩ, са се заразили, въпреки че в голяма степен остават вкъщи. Болниците бяха помолени да документират къде са пребивавали последните им пациенти с COVID-19 преди приемането им, каза Куомо, а 66% са дошли от собствените си домове.Ами сега????
61
2
 
6
 
! Отговори
Златена преди 4 години
Алчните бизнесмени и неуките много отворени роми всички те са убийци в България които се интересуват само от собствения си живот и от своя бизнес за другите Българи въобще не им пука заради такива хора с това мислене България никога няма да се оправи като държава.Ако убийците алчните бизнесмени и неуките роми изчезнат завинаги от България тогава нашата страна България ще се оправи като държава
60
2
 
6
 
! Отговори
пенсионер преди 4 години
В цитатите на някои *** се споменава САЩ, факт - само вчера там са починали 2129 човека. Когато величините се направят сравними, например за 1 млн население, за много от хвалените чужди мерки - крайните резултати са ужасяващи.Срещу какво плюeтe, срещу вятъра?
59
5
 
8
 
! Отговори
ГЕРБ преди 4 години
До БаткоПовече такива хора трябва да има... Полицията няма достатъчно ресурси за да санкционира ***... Само с граждански контрол ще се оправи държавата ни...
58
1
 
4
 
! Отговори
Юрист преди 4 години
Че си купиш нова нова на държавна служба си имаш пари бол
57
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Набутаха тоя човек да чете черната хроника, за да пазят образа на гологлавия чист до президентските избори. Колко са явни гербаджийските амеби.
56
4
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 4 години
до......пенсионер"ГЕНЕРАЛЧИТО " ДА СМЕНИ ЧЕРНИТЕ ЛАМПАЗИ С ДОКТОРСКА ПРЕСТИЛКА !!!СВЕТА И БЪЛГАРИЯ ИМАТ ЗДРАВЕН ПРОБЛЕМ , НЕ НИ БОМБАРДИРАТ МАКЕДОНСКИ САМОЛЕТИ !
55
2
 
2
 
! Отговори
българин преди 4 години
До: номер 31 (фалшивия адвокат)Адвокате, аз нямам възможност да пускам sms-и, защото SIM картата ми е служебна, на общинска фирма, а не знам кой, другарката Фандъкова или шефовете на фирмите са издали заповед с която забраняват всякакви SMS-и от служебните телефони с изключение на текстовите, които са безплатни.Пробвал съм сто пъти да платя паркиране - връща ми отговор че не може.Пробвал съм да гласувам за участник - "Гласът на България" и прочие - пак същата работа! Ко пайм тогава?