54 нови случая на коронавирус, няма починал през денонощието

Излекувани са вече 401 души
Обновена: 8 май 2020 10:18 | 8 май 2020 08:06, Елка Василева
180
 54 нови случая на коронавирус, няма починал през денонощието
Димо Димов. Снимка: архив, БГНЕС

54 са регистрираните нови случаи на коронавирус за последното денонощие в страната. От тях 20 са в болница. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Общо заразените в страната са 1865.

Още по темата

Новите случаи са в 10 области. Те са разпределени, както следва: София - 28, 10 приети в столични лечебни заведения и 18 амбулаторни, Ямбол - 9, Плевен - 4, Пазарджик и Благоевград - 3, Варна и Сливен - по два, Пловдив, Силистра и Стара Загора - по един.

5 са новите случаи на заразени деца. Те са на възраст 7 – 18 години и са в Плевен - 2, София - един, Благоевград и Пазарджик - също по един.

Нови заразени има и сред медицинския персонал. Те са 9, като 8 са в софийски болници, а 1 в Ямбол.

Излекувани са нови 17 пациенти и така общият брой е 401.

За денощието са изследвани 1397 проби за COVID-19. Достигнатият брой на тестуванията е 54 328 - 7 761 изследвани лица на 1 милион от населението.

За последните 24 часа няма констатиран смъртен случай на човек с потвърдена коронавирусна инфекция.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


180
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СТРАНДЖАТАТи си далеч от безпристрастното разсъждаване. Всеки, който ти е чел писанията знае, че си на хонорар от Тиквич и ордата му тиквунчета. 80% рейтинг? Ти изби рибата напправо с този виц
113
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 107"Както натъкмиха и скоротечно издъхналите лекарки, че са с коронавирус"Срама нямате. Хората си рискуват живота ежедневно, вие тук конспирации и изгода търсите.
112
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Батко - "с 30 лева",До година ще разбереш, сега тренирай гъвкавост за да се ухапеш тогава от зад!
111
5
 
4
 
! Отговори
Да живее преди 4 години
Тръмп
110
6
 
8
 
! Отговори
Само преди 4 години
*** драскат тука!!!!
109
2
 
13
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
.....като на световно първенство! Пари се разпределят на наши хора а каквото остане моментално като някакъв флуид се изпаряват в овшорки по света и европа.В старанието си да подсигурят десет поколения напред нашите хубостници дето ни управляват мислят денонощно за това ,защото за друга мисловна дейност нямат нито знания нито капацитет.Но времето неумолимо се мени и върви напред и с него и средата и хората се менят! Нищо не остава на едно място за епохи- просто природен закон.
108
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
е днес ги хванах че лъжат, във Варна е един случая на завърнсл се моряк самокарантинирал се.
107
6
 
2
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Тоз гувурител по ни му дразни от предния.
106
18
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Ако разсъждаваме безпристрастно, а не тенденциозно... - в смисъл се опрем на фактите... - рейтингът на преЦедента е спаднал двойно и е около 29 процента, Kyрнела е под 10 процента, а Борисов гони 80-те процента... - Мутафчийски - 70... - без коментар...
105
6
 
11
 
! Отговори
Батко преди 4 години
30 лева дава ГЕРБ на човек на ден да ходи да протестира срещу президента! Ама едвам събира клика от десетина души!!!
104
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Няма как да стигнем Швеция с нейните 3000 мъртви и 24 000 заразени...Колкото и да му се иска на Мангъров..."-------------- Няма какво да стигаме. Общата смъртност в България от началото на годината е с 9 % ПО-ВИСОКА от тази в Швеция /които са почти два пъти повече като население/. Това е - умрелите в БГ са много повече, отколкото в Швеция. От тук насетне - заразени-незаразени, носители на вируса, умрели от, с, покрай коронавирус - въпрос на представяне на цифрите.
103
5
 
11
 
! Отговори
ШМАТКА преди 4 години
Ей, ако не беше тоя вирус от два месеца телевизиите и сайтовете не знам с какво щяха да си пълнят новините? Облъчването с лъжи и глупави обяснения е ДЕНОНОЩНО!Вместо да се вземат мерки за бедните ,безработните, бездомните за емигриралите по принуда от глад млади българи , за икономиката и селското стопанство да се създадат адекватни закони насочени за обслужването на обществения интерес и развитието и възстановяването на държавата се работи в точно обратна посока! Краде и се руши като на световн
102
3
 
6
 
! Отговори
107, преди 4 години
Не знам дали ще им дадат дори за запорожец, че както гледам - едва за хляб и бира ще им стигне на горките протестъри.
101
4
 
3
 
! Отговори
супер! преди 4 години
Браво, че няма починали. Дали се дължи на новия протокол с кръвна плазма?
100
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все по-голямата бройка заразени медици от София намирисва на желание за дълъг отпуск.Както натъкмиха и скоротечно издъхналите лекарки, че са с коронавирус, в техни ръце е да натъкмят и други сведения.
99
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
О, тия взели, че сменили главният циркаджия за последните два месеца?Какво е станало? Да не би да му е порасла коса и вече да не се вписва?На този му кажете да се обръсне и да си пусне само една конска опашка, да е по-атрактивен.
98
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Глей другата седмицаПовече от 137 заразени няма, как да има другата седмица...Всичко е изчислено от *** на Чалгаря и Джуджето Сидеров...
97
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Първо всички се бяха стреснали, после с течение на времето се доказа, че човек има ли пари - коронавирусът не е страшен.Тоест повечето заможни хора биха се справили.. за разлика от останалите.Затова сега разхлабват мерките, заразените се увеличават, жертвите също, болниците са пълни - необходимо е да се спасяваме сами.Който оцелее - оцелее, който не - кучета го яли.Отново всичко е пари, евросубсидии и политика.
96
6
 
4
 
! Отговори
Златена преди 4 години
Пожелавам на убийците алчните бизнесмени и неуките много отворени роми всички те да се заразят с коварната болест коронавирус да я изкарат много тежко пък дано след това да им дойде акъла в празните им дебелокожи кухи глави
95
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нощ и правителството се провалиха в опазването на медицинския персонал. Изключително висок процент заразени в България. Един лекар си го каза по телвизията- това екипировка ли е? Това е някакъв камуфлаж. Беше облечен с хартиено шлиферче.( Не помня от кой град беше)