Още 2 жертви на коронавируса у нас, случаите са 1872

През днешния ден са доказани още 7 нови случая
Обновена: 8 май 2020 18:15 | 8 май 2020 17:44, Красимир Ангелов
117
Още 2 жертви на коронавируса у нас, случаите са 1872
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общо 1872 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб към 17 часа на 8 май.

Още по темата
През днешния ден са доказани още 7 нови случая - в областите 1 в Пловдив, 1 в Кърджали, 1 в Кюстендил, 1 в Разград и 3 в София. Лабораториите продължават да работят.

379 са лицата с потвърден COVID-19, настанени в лечебни заведения. От тях 49 са в интензивни отделения и клиники.

201 са медицинските служители, при които е потвърдена коронавирусна инфекция, или 11 % от всички установени случаи на COVID-19.

По отношение на общата картина: 914 от регистрираните у нас случаи на COVID-19 са на мъже и 958 на жени. Средната възраст на лицата, при които е доказана коронавирусна инфекция, е 48 г.

Починалите лица, при които е установен COVID-19, са общо 86.

В УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ е починал 84-годишен мъж. Пациентът е страдал от мозъчно-съдова болест и артериална хипертония, прекарал е и инсулт. В областната болница в Ямбол е починала 52-годишна жена, която е била със стенокардия и артериална хипертония.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
15
 
7
 
! Отговори
До 43 преди 4 години
Какъв протест бре?? Държавата пред фалит той протест ще прави! Да не мислиш че на Борисов сега много му се стои? Ако подаде оставка знаеш ли какво мазало ще стане?! В момента всички трябва да крепим държавата а да я дестабилизираме!
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нямам нищо против това да е началото на края, но надали.Малкото бройки показват че са обхванали огнищата от последните дни. Но поради специфики на вируса, едни 3-4 хил. носители се връщат към активен социален живот, а народа намалява бдителността и дисциплината. И с приказките за обикновено вирусче, ще се самолекува. До момента в който не се появят отново от тези, дето директно ги обдишват още на входа на болницата. И зад тях вече няма да има проследима линия на заразяване.
45
8
 
8
 
! Отговори
до 45 преди 4 години
не се вълнувай толкова, нервен ми се виждаш. Кухата лейка си ти. Като ти е обикновен респираторен вирус, *** в някое огнище и виж дали е така - лично. Запази си простотиите за себе си.
44
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За незапознатия 37, голям умник си също Тиква. В големите градове в Китай въздуха е силно замърсен, но с едри прахови частици.За това ходят с маски, не заради коронавируса, който е микрон и маската е едно нищо за него.Само професионална маска спасява от този вирус.В Болниците като са с професионални предпазни средства,защо се заразяват.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 42Бре, че опасен вирус. Голям тарикат,закрепва се,стеснява се и като се промуши си пътник.
42
0
 
4
 
! Отговори
хм преди 4 години
а новото огнище с 10 заразени в село в община Сатовча към коя бройка е? Щото сутринта не казаха да има там....
41
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да заключват *** Балкански до края на юли у дома иначе няма оправия
40
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са пълни глупости. Никой не е умирал. Тези хора ни съсипват животите с техните глупости! На протест утре в 13:00 пред парламента да сложим край на цялата тази малоущина!
39
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 38Умират от инсулт и инфаркт, защото вируса навлизайки в белите дробове се захващат за алвеолите по този начин стесняват кръвоносните системи на белия дроб и така се повишава кръвното до откат и край!
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До а такааУмират чушки. Болниците в Германия празни,преди няколко дена затвориха Nightingale Hospital в Лондон.Отвориха я за 4000 ковид пациенти, нито един не се наложи да лекуват там и скоропостижно в затвориха. Четете новините, бе хора!
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДО "как разбраха ,че е коронавирус?"Ако имаш четири от пет основни за дадено заболяване симптоми е ясно,че не е заушка,нали?Ако ти люти докато пикаеш,е не е корона и не е необходим гений да се сети!
36
7
 
5
 
! Отговори
Търбухов преди 4 години
Излизат великденските пътувания на бай ***, излизат агнешкото, ракията и салатата!
35
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Артериална хипертония е основната причина за инфаркт или инсулт. Така и не се споменава от какво са загинали. Сърцето им е било много повече натоварено от заболяванията им. Как е възможно само на базата на полужителна проба, която доказва само и единствено наличието на вируса в нас, да се преписва смъртност? Забравяме всичко за медицината и разчитаме само на проба!? Лудост! Ако е така, то този вирус е майката и бащата на всички вируси, бактерии и болести. Нестава така.
34
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами да връщат маските! В Китай има желязна дисциплина и се отърваха а тук бай *** няма никой на горния етаж и за него само сопата!
33
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значение има дали са имали "придружаващи заболявания". Значи ако някой е имал инсулт, но почине в следствие автомобилна катастрофа, инсулта ли ще е причината за смъртта. Вируса очевидно е смъртоносен в много случаи, а тези, които не вярват в него могат да ни освободят от присъствието си тук. Някой да ви кара да четете новините за вируса? Аман от мрънкачи.
32
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АлчняриА, цените са си нормални. Лошото е, че с тия разредени маси човек не може да намери място да седне.
31
1
 
9
 
! Отговори
курона преди 4 години
оня ден в танзания бяха позитивно тествани коза и папая...папаята щели да я включват на респиратор, щото била много эле ;)та така, stay home
30
0
 
6
 
! Отговори
Сериозно преди 4 години
То вече има ли човек без кръвно??
29
6
 
9
 
! Отговори
а такаа преди 4 години
До Измама на столетиетоАми о лиг офре ни са тези, които разсъждават като теб. Като се изпусне положението и нещата станат като по Италия, Англия и т.н. и умират по над 100 души на ден, а в България със здравна система едвам кретаща и без това няма да е трудно достижимо по-доволен ли ще си? Ама тогава пак ще се намери някоя друга конспирация. Всяка бяла държава има статистика на починалите предни години и ако знаеш чужди езици може лесно да се информираш освен ако и те не са част от измамата:)
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Май се оказва, че няма смисъл да плащаме осигуровки за пенсия, защото ще изкарат Ковид -20, 21, 22 и бай, бай , чао, чао