Ангелкова: Почивка в Гърция или Турция - и после карантина!

Министърът припомни, че ситуацията с коронавируса е динамична
Обновена: 11 май 2020 22:05 | 11 май 2020 22:03, Веселина Йорданова
223
Ангелкова: Почивка в Гърция или Турция - и после карантина!
Снимка: Dnes.bg

Българите, които изберат да почиват в Гърция или Турция, след завръщането си в страната ще трябва да останат в 14-дневна карантина. Това предупреди министърът на туризма Николина Ангелкова, която присъства на обсъжданията в парламентарната правна комисия на промените в Закона за здравето.

Ангелкова припомни, че ситуацията е изключително динамична и все още се очакват указанията на Европейската комисия за въвеждането на единни здравни стандарти.

Още по темата
"Най-важното в момента е проследяването на разпространението на коронавируса, за да се прецени как ще се отворят границите за туристите", каза министърът и призова българите да изберат родните курорти.

Ангелкова разговаря и с представители на Обединение "Бъдеще за туризма" и ги запозна с предложените от Министерството на туризма законодателни промени за подкрепа на бранша.

Сред тях е предложението да се удължи до 12 месеца срокът за възстановяване от туроператори на суми на туристите заради неосъществени при кризата ваканции и почивки. Идеята бе подкрепена от представителите на обединението, в което участват туроператори, туристически агенти, собственици на места за настаняване и изхранване, екскурзоводи и превозвачи.

По-рано премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на ресторантьорския и хотелиерския бранш у нас. По време на разговора са били обсъдени прилагащите се противоепидемични мерки в сектора във връзка с разпространението на COVID-19.
 
Представителите на ресторантьорите и хотелиерите са изложили своите виждания и предложения за функционирането на заведенията в условията на пандемия. По време на срещата са били дискутирани и допълнителни мерки в подкрепа на сектора у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
0
 
1
 
! Отговори
Ангелко Николинков преди 3 години
Дано останеш самичка по българките курорти. Камило проклет.
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе вие луди ли сте каква карантина сле почивка в Гърция или Турция аиде ХАСМО КАРИДИС
175
0
 
4
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
На това му се вика изплащане на грехове
174
1
 
7
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
И накрая на нашите хотелиери им желая и едно цунами за лека нощ
173
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора, сега е моментът да бойкотираме правителството, ЕС и мерките и теглилките им като си самоорганизираме почивката на планина, на море при приятели или познати, на село (може и на нивата) и т.н.Нека покажем на мутрите в тази държава, че ние можем без техните скъпи хотели и ресторанти с некачествени услуги.Нека хората, които могат да не работят в хотелите и ресторантите им също не ходят да работят за тях!Знам, че на някои ще им е адски трудно да оцеляват при такъв бойкот (ако в близост няма къде другаде да се работи), но поне да опитаме
172
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да хванеш covid 19 на плажа в Гърция - вероятност 0,1 %.Да хвашен коремен вирус с температура и повръщане на БГ черноморието - 90 % вероятност, след което се налага да ходиш по поликлиники /особено ако става дума за дете/, където рискът да хванеш и covid се увеличава.Аз по принцип рядко боледувам, но какво ми е причинявало БГ черноморието през 2011, никога няма да забравя - аз и цялото ми семейство.Да помислят защо ходим в Гърция и тогава да говорят глупости !
171
1
 
4
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
Да им мухлясат хотелите дано,цаца с боб да ядат както едно време,едвам да преживяват!
170
1
 
3
 
! Отговори
абсурд преди 3 години
И безплатен ваучер да ми дадат,няма да отида на наш курорт изобщо,да фалират,маинатъ им
169
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на какво основание ще идват туристи от англия като се има в предвит високия ръст на зараза там. Или за Ангелакова парите не миришат .
168
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ангелкова да го дава по-яваш,след две седмици ЕС ще излезе с официално решение дали да се пази карантина след посещение в страна от ЕС.Така,че тя по-добре да мълчи и да се сети,че така обрича туроператорските агенции на фалит.Кой ще иде на екскурзия в Прага например за три дена и после 14дена ,затворен?
167
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Хахаха 179Ходи в Турция, друго ако не, поне по- евтин тест за Ковид19 може да си направиш. При всички положения няма да е скъп като тука.
166
13
 
2
 
! Отговори
Сопа за шопите преди 3 години
Шопите нали щяхте да ходите в Турция и Гърция а сега какво стана мишки чакам ви на слънчев бряг да ви одера пак кожите мишо и хахаха
165
1
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 3 години
До 555 В Турция е по евтино от Гърция. Явно не си ходил скоро...
164
2
 
6
 
! Отговори
На хранилката преди 3 години
Хе! Бойко ще оправи и този проблем! Ще подписват само декларация и ще ходят на Самотраки, Керкира и Митилини! Сам Премиера неведнъж се е гордеел как по празниците и летните дни, колони от проспериращи благодарение на Него, българи отиват на почивка в Гърция и Турция! Това е преди всичко гербав електорат, на държавна хранилка с финансови възможности, джипки, големи отпуски и газърлък като поведение! Трябва да се мисли, Ангелкова! Иначе ще викаш на ГКПП - Кулата 3 пъти, че няма карантина!
163
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ИстинатаПо последни източвици във Франция например приемат карантина при завръщане от държави с много зараза. Засега пътуванията са само при належащи причини
162
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ъъъТака ли?? Ако е така наистина е дискриминация.
161
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЛетовникКой е казал, че тая им карантина е само за български граждани?
160
0
 
21
 
! Отговори
Ха ха преди 3 години
Българина все ощи ли си мисли,че Ердоган е диктатор в Турция?))Ами да продължава да вярва на пропагандните медии,в БГ гъмжи от диктатори бре
159
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
почивката в бг Черноморието гарантира ли ни че няма да се заразим от нещо
158
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От гламави хора какво умно да очакваш.