Омбудсманът поиска да няма спиране на топлата вода през лятото

Пандемията изисква висока лична хигиена
13 май 2020 21:20,
9
Омбудсманът поиска да няма спиране на топлата вода през лятото
Снимка: Омбудсман

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати препоръка до председателя на Асоциацията на топлофикационните дружества у нас Кремен Георгиев, в която настоя ремонтите по топлопреносната мрежа да бъдат преустановени по време на пандемията, съобщиха от пресцентъра на обществения защитник.

Още по темата

Ковачева се аргументира с факта, че гражданите трябва да спазват висока лична хигиена, за да се предпазят от заразата, а това е пряко свързано с осигуряването и ползването на топла вода.

Повод за написване на тази препоръка станаха жалбите на столичани от централната градска част и кв. „Надежда -1“, които сигнализираха омбудсмана, че заради реконструкцията на топлопровод, „Топлофикация София“ ще ги остави без топлата вода цял месец.

„Като омбудсман и защитник правата и интересите на гражданите съм силно обезпокоена от предвидената рехабилитация на топлопреносната мрежа на „Топлофикация София“ ЕАД, предвид необходимостта от повишена хигиена“, пише Ковачева до Георгиев и допълва, че общият брой на заразените с COVID -19 продължава да се увеличава, като най-много са карантинираните в областите София-град, следвани от Благоевград, Хасково, Сливен, София, Видин, Враца и пр.

„Смятам, че в близките месеци не бива да се предприемат от топлофикационните дружества в страната ремонти, които биха довели до временно спиране на топлата вода. В тази връзка отправям апел към Асоциацията на топлофикационните дружества в страната да се обмисли приемането на обща политика от топлофикациите, с цел гарантиране правото на гражданите - потребители на топлинна енергия, на достъп до битово горещо водоснабдяване“, пише доц. Диана Ковачева. Тя изразява увереност, че ще бъде взето правилното решение, за запазване здравето и живота на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Снежана Христова преди 3 години
Не мога да повярвам,че образован човек като омбудсмана ,подкрепя идеята да няма спиране на топлата вода.Как точно ще се извърши подмяната на старите тръби без да се спре водата.Или по добре да не се подменят.Да си останеме в блатото.Освен това ,г-жата трябва да знае,че може да има и контрапротест от хората,които желаеме да се поднови водопроводната система,независимо от временните неудобства.А тези които искат да имат непрекъснато топла вода,могат да си купят бойлер,а не да пречат на ремонтите.
5
4
 
1
 
! Отговори
питанката преди 3 години
Това е най-глупавото предложение, което тая "лелка" може да измисли! През зимата ли да правят ремонти? При сухо и топло време ще "кръстят" ръце и после в дъждовното и студеното ще подменят топлопровод. Браво!!! Ще развалят спокойствието на жителите, а същите тези жители през зимата от луната ли ще им пратят топлинна енергия?
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днеска май топлофикациите са решили навсякъде да отслабят, има оплаквания на много места че топлата вода не е топла. Дали заради времето или нещо друго не знам.
3
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Топлата вода се топли в котле,дали набаба,или в централа си трябват условия.Едва ли с просташко лазене пред властище се пусне топлото,а не е сигурно и засладка служба след тези упражнения.
2
6
 
6
 
! Отговори
Тина преди 3 години
Лелята да се задвижи за безумната 14 дневна карантина след пътуване в чужбина. Този път това ще изяде главите на шайката, която съвсем се е самозабравила.
1
2
 
0
 
! Отговори
уф преди 3 години
голям проблем , вече разрешен