Държавата - още един играч на пазара на горива

Дончев отдаде критиките на Радев на недобра информираност
Обновена: 15 май 2020 15:28 | 15 май 2020 15:10, Веселина Йорданова
142
Държавата - още един играч на пазара на горива
Снимка: БГНЕС

Държавата ще участва в конкурентен пазар и ще се конкурира с останалите, от което полза ще има потребителят.

Това коментира вицепремиерът Томислав Дончев по въпроса за създаването на верига бензиностанции от държавата.

Още по темата
На пазара ще има още един играч, нито един пазар не е пострадал, ако на него има повече конкуренция, заяви Дончев. Според него когато държавата се включи и продава горива с минимална надценка, това ще е добре за потребителя. Обособено предимство няма да има, посочи той.

Икономическият министър Емил Караниколов каза, че едно такова дружество ще спазва всички законови правила.

Ще бъдем равнопоставени с всички други субекти, които са на този пазар, каза Караниколов, но призова проектозаконът да стане факт преди конкретно да се коментира, защото предстои работа и дълго обсъждане.

Целта е да се свали напрежението по отношение на цената и качеството на горивата, което е почти всяка година и да се изпълнят европейски директиви по отношение на държавния резерв, каза министърът.

Според него това ще направи сектора доста по предвидим и не е прецедент в Европа.

Отдавам критиките на недобра информираност, каза Томислав Дончев, попитан за критиките на президента Румен Радев за прилаганите икономически мерки от правителството.

Вицепремиерът каза, че ако се получи добро предложение, то ще бъде обсъдено. Съвети и щабове имаме много, въпросът не е в безкрайни съвети да се правят безкрайни дискусии, каза още той по повод предложението за социален и икономически щаб.

Над 290 хил. са заетите в моловете, тяхното неучастие в икономиката вреди и на бюджета на самата държава, каза Караниколов по повод отварянето на моловете от понеделник. По думите му целта е максимално много хора да се върнат на работа, но при спазване на всички здравни мерки за сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
34
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Хайде най после да сложим наморника... - на разбеснелия се звяр - Лукойл...
79
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От частни мафиоти на държавни мафиоти, не по врат, а по шия.
78
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СОБСТВЕНИКА НА МАЛКА ОХРАНИТЕЛНА ФИРМА ЩЯЛ ДА РЪКОВОДИ ГОЛЯМА ПЕТРОЛНА КОМПАНИЯ? ХАХАХАХА
77
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече наистина не виждам разлика между ГЕРБ и БСП. И едните са за одържавяване, и другите :)Вижданията им за частната инициатива се свеждат до пробутване на поръчки на свои хора и дотам.
76
0
 
37
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
До Активист на БКПТочно там тях ще назначат, но не да разнасят кафета а да са директори и мениджъри. Кафета ще разнасят хора с образование. После фирмата ще фалира, Бойко ще тегли заем и виновни ще са опозицията.
75
0
 
38
 
! Отговори
Сега ... преди 3 години
...да питам. Ако един собствените в държавата има в страната около 20 бензиностанции и си е купил собствена рафинерия, продава литъра нафта за 1,39 лв, може ли държавата и картела пак да го изнуди да продава на 2,10 лв литъра? Просто не ми е ясно и за един приятел питам??? Пък на мен да зареждам по 1,39 лв литъра нафта ми е добре!
74
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тва държавното много яко. Печалбата за теб, загубите за държавата. И за финал ти го представят като "избери българското, бъди патриот".
73
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КАКВО СТАНА С БЪЛГАРСКИТЕ НАХОДИЩА НА ГАЗ, КОИТО БОЙКО РАЗРАБОТВАШЕ, КОИТО ЩЯХА ДА НАПРАВЯТ БЪЛГАРИЯ ИЗНОСИТЕЛ НА ГАЗ??????
72
0
 
36
 
! Отговори
Активист на БКП преди 3 години
Държавата в лицето на ГЕРБ ще си има бензиностанции.А ще назначат ли там и партийни секретари,профсъюзни лидери ,секретарки ще разнасят ли кафета ???
71
0
 
32
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
САЩ е най-големият пройзводител на нефт, а България внася горива от чужбина. За да се получи печалба трябва да се сметнат и цените за доставката и ДДС, цената ще е по-висока в България.Няма как да ти го кажа по-просто.
70
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакайте малко ве!При този срив на пазара на горивата и тези ниски цени държавата ще става играч?!!?Да не би да го играем пак спонсор за складирането на доставки, които не се продават?Какъв е тоя абсурд??Ами станете играч на пазара на лекарстата бе иддиоти, кукупвайте от производителя, намалете цените и връщайте към болнте бе!!!
69
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Време е България да се отвори за инвеститори и да престане да толерира корупцията на политици и чиновници под предлог че е патриотична.
68
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СЛЕД ЕДНА ГОДИНА ДЪРЖАВНАТА ФИРМА ЩЕ ФАЛИРА И БОРИСОВ ЩЕ ТЕГЛИ ЗАЕМИ ЗА ДА Я СПАСЯВА.
67
0
 
31
 
! Отговори
V преди 3 години
Разбрах кво викали ;) Истина е .
66
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
червените отпадъци решили да си правят държавна фирма
65
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УБЕДЕН СЪМ че ГЕРБ ще подкрепи идеята. Там е пълно с хора които са се издигнали с *** и искат освен депутати, кметове, общински съветници да бъдат и мениждъри и директори в компания която нямат акъл да създадат.
64
2
 
42
 
! Отговори
Оставка! преди 3 години
В 17 часа пред парламента!
63
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХАХА..червените отпадъци започват да режат вени и да късат потници. Скоро да очаваме нов гей парад от Копейкин.
62
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега и държавата чрез КОЙ ще влезе в картела.Дончев..Дончев момчето ми сега отвори магазини за хранителни стоки,дрехи,автомобили и каквото се се сетиш.С тия хора пак ще има картели
61
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези "държавни" схеми добре му дойдаха на Шиши. Така се отърва от лафка, държавата ще му разпространява вестниците, така строи и Хемус за над милиард, като подизпълнител с Хидрострий. Сега и горивата ще разпределя