Радев: Българите излизат от хипноза след създаването на паника

Липсата на адекватни мерки задълбочава неравенствата, заяви той
Обновена: 15 май 2020 11:08 | 15 май 2020 10:25, Веселина Йорданова
624
Радев: Българите излизат от хипноза след създаването на паника
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българите все повече излизат от състоянието на хипноза след създаването на паника. Това каза президентът Румен Радев на дискусия за икономическите мерки в коронакризата.

Още по темата
По думите му задават се въпроси какви са пораженията върху икономиката и как ще продължи да се развива, какво виляние ще окажат на живота на хората, как трябва да бъдат продължавани всички тези мерки и др.

Радев подчерта, че най-важният ресурс за справянето с която и да е криза, е доверието в институциите, които я управляват. А едно управление се ползва с доверие, когато не взема решения в резултат на обществен натиск и пиар сметки, а в интерес на гражданите, каза той.

Според Радев доверие има, когато средствата се харчат прозрачно и се отчитат пред обществото.

Президентът посочи, че липсата на адекватни мерки ни изправя пред много по-дълбок проблем от възстановяването на производства - задълбочаването на неравенствата.

Ако не успеем да овладеем тази тенденция, рискуваме дълбоки обществени разломи, деградация, растяща престъпност, заяви Румен Радев.

Той уточни, че неслучайно дискусията е озаглавена "Европейският опит и България", защото е важно да синхронизираме тези мерки. Радев обясни, че ние сме отворена икономика и когато нашите мерки закъсняват или са неработещи, това свива и без това ниската ни конкурентоспособност.

Положителното е, че тази криза извади на преден план нашите добродетели и силата ни като общество, посочи той и поздрави българите, които вместо страх, проявиха здрав разум, дисциплина, солидарност и отговорност към другия.

По този начин ние показахме способността ни да се мобилизираме и да се справяме с общи усилия с предизвикателствата, подчерта държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


624
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
465
4
 
7
 
! Отговори
До забрана ли имате преди 3 години
За кой протест става на въпрос? За онзи режисиран от Копейкин, на който се развяват руски знамена и плакати "НАТО и ЕС вън", ли? Дето крещя онази неграмотната с краставиците? Против Бил Гейтс и 5G мрежите? И за кои млади хора става на въпрос, бръснатите татуирани билдерчета, дето са дежурни на всеки проруски протест у нас от 10 години насам? Ами ходи протестирай с тях и напиши някоя новина по повода. Забрана няма, просто повечето хора не ги интересуват подобни жалки прояви.
464
2
 
10
 
! Отговори
Въпросчо преди 3 години
Не разбрахме , това дето го плещи прецедента , Гьоте ли го е казал или Путин ? Вече разбрахме , че Радеф е страстен почитател и на Путин , и на Гьоте !
463
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТУК Е ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА И ВСЕКИ МОЖЕ ДА ПРОТЕСТИРА, СТИГА ДА НЕ БЛОКИРА, ЧУПИ И БИЕ. МНОГО ИСКАТ ДА ВНУШАТ ЧЕ ИМА ХУНТА- ДА ДЕ, АМА НЕ! НЯМА ХУНТА- МАРШ ДА ПРОТЕСТИРАШ!
462
5
 
12
 
! Отговори
Раде в преди 3 години
А този льотчик, бая зомбиран, как е фъркал?
461
2
 
17
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Само дето фатмю не е излязъл от хипнозата!
460
2
 
21
 
! Отговори
Ст.Кисьов преди 3 години
Ако да си президент е достатъчно само отвреме-навреме да се показваш по някоя телеви-зия и да плюеш и храчиш по бай Ганьовски наляво и надясно то това ВСЕКИ ГО МОЖЕ! Та ка,че не ми хвалете това човече,което явно се поддава много често на брътвежите на дру га една политическа фигура - другарката Нинова.Какво са направили или дали на българи те тия двамата ?!
459
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Завършен !!!
458
3
 
15
 
! Отговори
Джон Ленин преди 3 години
Пълен *** ...
457
4
 
20
 
! Отговори
До сеира преди 3 години
Би ли ни обяснил в какво точно се състои диктатурата ?! Знаеш ли,че ако имаше такава ,твоят пост тук нямаше да съществува вече,а към теб щяха да хвърчат коли на ДС ?! Престанете с глупостите си ! Мерките в България бяха едни от най-меките ! Поздравления за щаб и правителство за това ,че бяха навременни и се отървахме леко.Погледни какво става по света ! Кви диктатури,кви репресии бълнувате !? Аман от профани !
456
17
 
2
 
! Отговори
seira преди 3 години
"ИЗВЪНРЕДНАТА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА" = ПАРАВАН ЗА УЗАКОНЯВАНЕТО НА ФАШИСТКА ДИКТАТУРА В БЪЛГАРИЯ!!!НАРОДЕ!!!!!
455
3
 
16
 
! Отговори
само БСП (БКП) преди 3 години
Тоз лети към дъното с бясна скорост !
454
4
 
19
 
! Отговори
До 428 преди 3 години
Къде го видя този хиляден процес? В мечтите или в съня си? Вашият Радев къде спа и къде бля досега? Пишете глупости без да мислите!
453
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ми хвалете войник, който целува родното си знаме, после руското и накрая натовското. Такива въртиопашки са готови на всичко за кариерното си развитие. Не вярвам нито дума на мрънкалото Радев.
452
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Недостатъците на Борисов, умножени по 10 са по-малко от това, което ни насажда този злобен човечец! Не считам, че е маша на Путин или Русия, просто е поредния шмекер, домогнал се случайно до властта. Вижте как се е домогнал до генералското си звание и ще се отвратите. Вижте какъв е бил личния му живот и отново ще се отвратите!
451
12
 
24
 
! Отговори
и.д.и.о.т преди 3 години
Радев, народът ще излезе от хипнозата, но ти нямаш никакви шансове. Ще си хипнотизиран до края на мандата си, че и след това.
450
10
 
21
 
! Отговори
Гацо Бацо преди 3 години
Радев: Българите излизат от хипноза след създаването на паника.Радев не говори за себе си .Знаем ,че БСП са те хипнотизирали!
449
10
 
24
 
! Отговори
Излязъл преди 3 години
Тоя пак излезе от мишата дупка да поплюе по докторите и населението.
448
9
 
28
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
В началото беше - вирусът е в главата само на управляващите.После - в скафандъра се скрихме, и само от време навреме мрънкахме, че не ни показват по телевизора, да сипем мозък, докато си седим скрити.Накрая - излязъл от хипноза, и кво да правим сега, ами да, трябва да се огледаме откъде ще дойдат парите, че иначе на изборите лоша работа, а парадът за 80 годишнина сигурно ще е грандиозен.А докато си дремеше ... хората се изправиха срещу кризата
447
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хиляден протест от стотици хора, на който десетки размахват знамена и полицаите пак са повече? Смешници
446
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе този няма угодия. До преди седмици казваше, че само мерки и ограничения се предприемат, а не се прави нищо за бизнеса.Сега реве, че само се отварят бизнеси и никакви мерки не се взимат. Това преднамерена шизофрения ли е или какво?