Радев: Българите излизат от хипноза след създаването на паника

Липсата на адекватни мерки задълбочава неравенствата, заяви той
Обновена: 15 май 2020 11:08 | 15 май 2020 10:25, Веселина Йорданова
624
Радев: Българите излизат от хипноза след създаването на паника
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българите все повече излизат от състоянието на хипноза след създаването на паника. Това каза президентът Румен Радев на дискусия за икономическите мерки в коронакризата.

Още по темата
По думите му задават се въпроси какви са пораженията върху икономиката и как ще продължи да се развива, какво виляние ще окажат на живота на хората, как трябва да бъдат продължавани всички тези мерки и др.

Радев подчерта, че най-важният ресурс за справянето с която и да е криза, е доверието в институциите, които я управляват. А едно управление се ползва с доверие, когато не взема решения в резултат на обществен натиск и пиар сметки, а в интерес на гражданите, каза той.

Според Радев доверие има, когато средствата се харчат прозрачно и се отчитат пред обществото.

Президентът посочи, че липсата на адекватни мерки ни изправя пред много по-дълбок проблем от възстановяването на производства - задълбочаването на неравенствата.

Ако не успеем да овладеем тази тенденция, рискуваме дълбоки обществени разломи, деградация, растяща престъпност, заяви Румен Радев.

Той уточни, че неслучайно дискусията е озаглавена "Европейският опит и България", защото е важно да синхронизираме тези мерки. Радев обясни, че ние сме отворена икономика и когато нашите мерки закъсняват или са неработещи, това свива и без това ниската ни конкурентоспособност.

Положителното е, че тази криза извади на преден план нашите добродетели и силата ни като общество, посочи той и поздрави българите, които вместо страх, проявиха здрав разум, дисциплина, солидарност и отговорност към другия.

По този начин ние показахме способността ни да се мобилизираме и да се справяме с общи усилия с предизвикателствата, подчерта държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


624
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
445
6
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
римляни и гърци са плащали данъци на Царете ни...да да ние сме имали Царе...войни милеещи за просперитета на Народа ни...ние имаме пребогата История...ппредатели алчни им позволихте да ни превърнат в..роби...в периферия чакаща подаяния...какво падение...политическата класа на която плащаме ни доведе до тук...национална катастрофа в мирно време,няма далавери и лесни...отворете си очите и да се вземем в ръце за да просперират децата ни и Рода ни
444
25
 
11
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Президента ни е смел,образован/това е недостатък/,учил във Военно Въздушна Академия в САЩ,говори свободно с всички политици...ама читавото у нас мафията го убива,и ние им помагаме с мълчанието си,от обесването на Апостола...сме страхливци...да гледаш как убиват...Светиня...да гледаш безмълвно ...робски как прогонват децата ти от дома ти,как променят ценностите ти,как ограбват родителите ти...и създават Божковци...с вашите пари и мъки...животните убиват за да оцелеят децата им...вие...позор
443
4
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Радев предал България...то и Левски така я предаде...едни хаджи..крадящи Народа ни и служещи на агите гледаха как го бесят...сега пак,аз няма да гледам...аз ще съм там...за вас бизнес,далавера,за мен въпрос на чест и оцеляване..чакам с нетърпение Деня...не признавам властта и престъпните ви закони с които убивате Народа ми...няма да плащам данъци с които да си купувате защита от еничари полицай,живота ми е от Бога даден...Анатема...самотна майка от два месеца без стотинка...вие къщи
442
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има много такива като ББ, РБ все ще си е така.
441
2
 
2
 
! Отговори
ББ преди 3 години
абривиатурата на партията и етнос,религия,цвят на кожата на партията управляваща държавата ни за мен не е важна,важно е да просперира Народа ни,да има инвестиции,"българин" да се произнася уважително,как да стане като затваряте училища,отричате историята ни,вменявате на народа ни че не става за нищо...отклонявате вниманието за да може да създавате божковци,да продавате фабрики,земята ни,горите ни..не ми дреме коя сте партия...донесете просперитет на Народа ни с политиките си...дайте решения..
440
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББРадев предаде България и повече няма да е президент,аз също го харесвам,но България трябва да стои над всичко,а той предаде България и няма да му простят предателството и да го изберат отново!
439
23
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ако е необходимо да го защитя ...и сам ще изляза и ще рискувам живота си за този човек...истински Родолюбец и Справедлив Човек,децата ми няма да се срамуват от мен...това ще е наградата ми,Справедливостта в Родината ни ще ни донесе просперитет и уважение което заслужаваме,политиците ни са предатели и алчни крадци,мафиоти обслужващи чужди държави и интереси..за къщи и пари...а им плащаме вместо да ги избесим...дИмократично..животите ви и тези на децата ви са на пангара от 30 г....и сте "матрял"
438
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименПри управлението на Бойко Борисов България е на първо място ПО СМЪРТНОСТ В СВЕТА...............................................///////////////////Пълни глупости,на мен ми избиха над 10 роднини именно, защото защитавах ГЕРБ,не са от ГЕРБ тези хора!ГЕРБ и ДПС не са убийци!
437
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББАгент на ДС е "Академик",чийто слуга е Местан,понеже Местан го изгониха за кражба на пари от ДПС и сега е лакей на ДС агент Академик за пари и протестира срещу правителството,вместо да е затвора за убийство на дете!
436
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББТи добре ли си?Не виждаш ли,че най-големите престъпници и крадци ще дойдат на власт,ако падне правителството,тези,заради които България е бедна!
435
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББТи добре ли си?Не виждаш ли,че най-големите престъпници и крадци,ако падне правителството!
434
11
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
хаха прочетох някъде долу ченге да пише др.радев...*** които няма да може да се качи на самолета в които Президента ни е рискувал хиляди пъти живота си в служба на Родината ни,човек говорещ няколко езика,учил в ВВА в САЩ...Войник на Народа ни,не можахте да го купите и уплашите и сега го очерняте...другарЕ...от гроб,бсп,дпс...едно сте,доносници на ДС сте всички,пазачи на БКП.рожби сте им...ще ви търсим отговорност за престъпленията...и на децата ви...на внуците ви...Нема Правда Нема Мир
433
3
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
ами не е вярно...само заглавието на Винету е чел...и е гледал филма...не е чел нито една книга...щеше да е човешко същество ако бе чел не *** на крадци и алчни *** използващи го и съсипващи един достоен Народ...самотна майка от два месеца е без стотинка доход...геноцид...фашизъм в 21 век,а те лъжат хората с "даването" на едни милиарди...ЕС дори трилиони..ама няма да сте живи да ги видите...п.рно...фашизъм,истината е,че ви убиват бавно ..поръчка
432
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно ли е,че Бойко Борисов е прочел само една книга през живота си?
431
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като чета коментарите, се чудя, кой от пишещите заслужава толкова интелигентен президент.Такива хора, заслужават мутри като Боко и компания и нищо повече.Как да не емигрира всеки нормален човек?
430
6
 
21
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Наистина карантината затвори всички театри в България. Само един театър не затвори - Театърът на главния комик на Президентството - другарят Радеф.
429
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При управлението на Бойко Борисов България е на първо място ПО СМЪРТНОСТ В СВЕТА.Според него ние сме *** и лош материал.Ще цитирам него-Вие сте прости-и аз съм ***,затова се разбираме!!!Тоя е горд,че е прочел само една книга през живота си.Той нарече журналистките ***, А ТЕ МУ СЕ РАДВАХА??? Срам ме е от простащината му.
428
7
 
20
 
! Отговори
Студент преди 3 години
Каква паника,бе г,син президент?! Какви по-адекватни мерки от приетите досега ?! Абе, човече,слез най-сетне на земята - какви ги плещиш ?! Каквото и да кажеш само се смее човек с теб !
427
5
 
19
 
! Отговори
Призна си преди 3 години
Радо Грипена си призна, че до сега е бил в хипноза !!!Май все още не е излезъл от нея, такива неща ги плещи, че .......
426
15
 
8
 
! Отговори
дедо от село преди 3 години
''ръкопляскайте на поплювковците,които правят всичко възможно да прикрият себе си и да извлекат максимална полза от ситуацията.'' Точно така ! Жалки, късогледи ***, ръкопляскайте и се кланяйте на тези, които ви крадат, гонят от България ,вземат и последните ви свободи да имате работа и нормални доходи. Живуркайте и мизерствайте ,пишейки за жълти стотинки хапливи коментарчета,но вие не сте мнозинството и не определяте мнението за някого на българите.