Моловете отвориха, малко посетители, магазините останаха празни

Очакванията за наплив не се оправдаха
Обновена: 18 май 2020 13:55 | 18 май 2020 11:53, Камелия Цветанова
146

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От понеделник моловете отвориха врати, след като бяха затворени в продължение на месеци заради въведеното извънредно положение заради коронавируса.
Още по темата

Наплив от посетители обаче нямаше. Магазините в моловете пак си останаха празни.

Съгласно заповедта на здравния министър Кирил Ананиев в големите търговски центрове се спазват строги мерки на хигиена и спазване на дистанция между хората.

В моловете има определени врати за вход и изход. Навсякъде ще има разлепени стикери, които посочват къде трябва да се изчаква.

В асансьорите не бива да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите ще се допускат до седем човека на разстояние от 1,5 метра между тях.

Във всички вътрешни пространства е задължително носенето на маски. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти за клиентите и спазването на нужната дистанция. Само на терасите ще може да се консумира храна. Пробването на дрехи и обувки е разрешено.

Пробните и тоалетните ще се ползват през една.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дезинфекция, бърсане на дръжки, тинтири - минтири... След като всички дишат по цял ден един и същ въздух, всичко останало са глупости.. Да им проготвят по един празен магазин, който да се ползва за реанимация.. Това е по сигурна мярка за тия, които чак толкова не могат да живеят без молове
35
1
 
54
 
! Отговори
Шанс преди 3 години
Те какво очакваха? Тълпи от народ, на който му е домиляло за прескъпите им парцали? Да затварят наново. Няма да липсват никому.
34
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знаех ,че Моловете са жизнено важни точно сега Чудна работа -Чакам от 2 месеца да ме извикат на работа а моловете ми са последна грижа
33
0
 
8
 
! Отговори
redordead преди 3 години
ако пробваш и не я вземеш я отделят за дезинфекция и я пускат обратно след 24 часа.
32
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А след, като си пробвал стоката и не ти допада или не е твоя рамер пак на закачалката обратно да я пробва следващият ли? Без дезинфекция?Последните месеци постоянно ни повтарят как това е бил основният път на заразата след въздушно капковият, сега обратното правят.Вече се чудя аз ли съм се объркал или нещо не е наред в нашата държава.
31
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ъъъъ... Никой не ви принуждава да купувате неща, които не искате, нито дори изобщо да купувате неща. Нито дори да сте част от обществото. Преместете се в обезлюдено село, нямайте телевизор, телефон и интернет, отглеждайте си сами храната, затваряйте буркани и готово, не се подчинявате. Никой не ви е спрял и на никой не му пука особено.
30
19
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стойте си вкъщи, както казват медиците и правителството и не ходете никъде. В началото нали така ни казваха, ако си спомняте? И всички се затвориха и уплашиха, а то нямало нищо и нямало за какво.
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В работен ден не знам кво очаквате, да се пръскат моловете ли, кво ли? То и преди вируса понеделник мола си беше сравнително празен, освен ако някой не е отишъл до там за нещо конкретно...
28
0
 
29
 
! Отговори
иван преди 3 години
Е, то остава и наплив и опашки да има за моловете....
27
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ни трябват вашите дри сливи МОЛ-ове искаме клубове и кръжоци по наука, история, икономика, политика, философия, технологии не ви щем и фитнесите искаме алеи и зелени пространства за спорт.
26
1
 
6
 
! Отговори
до 30 преди 3 години
Нам, нам, ти наеш ли?
25
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 2Наеш ли колко пари е фитнеса в мола?
24
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То на хората им е до дрехи да купуват в момента, разходката за парцалчето може да им излезе доста скъпа.В добрият случай 130 лв за тест
23
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обърка се света, или пък аз, но след броени часове много хора ще започнат да ходят с кола в мола на фитнес, за да карат колело.
22
1
 
10
 
! Отговори
Гошко от 1-ви Б преди 3 години
До Само да попитамСега е голямото междучасие бе чичо.Отивяаме до книжарницата в мола за тетрадки.
21
2
 
43
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 3 години
Ами то покрай тоя вирус взе та и акъла им дойде на хората бе.И още има да им идва даже! Преди, кат отвързани коне тупурдяха навсякъде и на туй му викаха шопингуване ли, кво беше...Гледаме ги ний и с простите си глави не можем да разберем как по една пенсия дават за скъсани дънки...Та те скъсани още преди да ги туриш, ама некой са сетил таквиз да продава и наште кат невидели-айде юруш на парцалите.Еми тъй де, ние не разбираме от мода ама скъсано и протрито не носим-туй е за гражданята
20
1
 
27
 
! Отговори
Само да попитам преди 3 години
Тия *** безделници, защо не учат дистанционно в понеделник сутрин, а се шляят по моловете?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПроСоТоВ МОЛа има и ДЕТМАГ.Има и РЕП.
18
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДиметоИ кои са тези неща, които си преоткрил?Нещо забрави да ни ги кажеш.
17
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече имаме смелостта да бъдем себе си. не ни трябва вашия свят на илюзии Искате да ни натикате във един измислен Холивудски блясък, това е един интелектуално стерилен свят. Вече няма да харчим луди пари за да бъдем едни от многото или да угодим на някоя кариеристка да си купи скъпи обувки.