Моловете отвориха, малко посетители, магазините останаха празни

Очакванията за наплив не се оправдаха
Обновена: 18 май 2020 13:55 | 18 май 2020 11:53, Камелия Цветанова
146

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

От понеделник моловете отвориха врати, след като бяха затворени в продължение на месеци заради въведеното извънредно положение заради коронавируса.
Още по темата

Наплив от посетители обаче нямаше. Магазините в моловете пак си останаха празни.

Съгласно заповедта на здравния министър Кирил Ананиев в големите търговски центрове се спазват строги мерки на хигиена и спазване на дистанция между хората.

В моловете има определени врати за вход и изход. Навсякъде ще има разлепени стикери, които посочват къде трябва да се изчаква.

В асансьорите не бива да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите ще се допускат до седем човека на разстояние от 1,5 метра между тях.

Във всички вътрешни пространства е задължително носенето на маски. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти за клиентите и спазването на нужната дистанция. Само на терасите ще може да се консумира храна. Пробването на дрехи и обувки е разрешено.

Пробните и тоалетните ще се ползват през една.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
65
 
! Отговори
Димето преди 3 години
Преоткрих в карантина че има много по - важни неща от заведения, молове, суматоха и суета. Няма лошо да хапнеш и пийнеш някъде, но не се да се превръща в банално ежедневие
15
0
 
27
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
"КУПУВАЙ!"..."КУПУВАЙ,КУПУВАЙ,КУПУВАЙ!".."ПОДЧИНЯВАЙ СЕ!""ТОВА е смисъла на живота ти.."......("Те живеят")
14
1
 
61
 
! Отговори
Димето преди 3 години
Кой му е до мол и до дрехи с 200 % надценка... Това е последното за което ще се сетя и без това хората са напрлашени, вируса не е отстранен, кой ще си рискува здравето да ходи при струпване на много хора
13
7
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
м. му!.."Колко пъти попитах,-ни дума ни вопъл,ни стон.."..Що ще рече "МОЛ" бре хора,айде некой да са прежали и да ми обясни!..МОЛЯ!Зад абревиатури от сорта на.."ЦУМ","БКП","БСП","ГЕРБ","ДПС","ПТП", "ВСС","МВР","МВФ" ..и десетки други знаем какво стои.Но "МОЛ"?..-Нещо като "Хоремаг" ли ще да е?!..Вероятно "Хоремага на ВИП персоните"?
12
1
 
46
 
! Отговори
мол_че преди 3 години
много съм притеснен от това че моловете са празни !не , направо съм потресен !
11
1
 
65
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Гледах интервюта. Шефовете на фитнеси директно заявиха, че трябва да им се направи и на тях ДДС 9%. Ще почнат много браншове да искат 9%ДДС. Защо го направиха това за кафетата? Десетки собственици на кафета казаха директно, че цени няма да свалят, напровит. Отделно експерти казаха, че тази мярка е съмнителна, ще намалеят приходите от данъка, едва ли ще има силен ефект за минаване на светло. И? Загуби за държавата, никаква полза за крайния клиент и лавина от искания от други за 9%. Пълна тъпотия!
10
4
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моловете отворени ама 2,5 милиона Българи живеят под прага на бедноста и още толкова едва свързват двата края.С празни джобове не се ходи на мол, влизат разглеждат и излизат.
9
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Има скъпи, но има и евтини стоки в моловете.
8
13
 
2
 
! Отговори
Dida преди 3 години
Mnogo sa naivni kak shte hodim na mol ? Bacilnik,dtehite ,koito se merqt I obuvkite kak shte se dizenfikcirat? Smeshno inache na inskalatora po 7 :):)Hora pazete se tozi virus skoro nqma da si tragne po dobre online ili ot malki magazine da se pazari. Badete zdravi I da hvashtame gorata tam e istinata:))
7
12
 
6
 
! Отговори
до 4 преди 3 години
Специално парадайс е почти винаги пълен. Особено в почивни дни и преди празници.
6
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тъкмо след 5 часа като приключа работа ще се поразходя до мола.
5
0
 
36
 
! Отговори
Молец преди 3 години
Дайтe ни магазини и кредитни карти които да размахваме и отиваме на шопинг. Ще бъдем податливи и послушни консуматори, които никога няма да създават проблеми. Искаме да впечатлим останалите и да получим един снобарски статус във очите на останалитe. Веднъж пристрастени искаме да бъдем роби на този фалшив свят жадни за блясък.
4
3
 
27
 
! Отговори
В понеделник преди 3 години
в 10 сутринта по принцип нямаше посетители в моловете и преди извънредното положение, та не знам какво искате да ни кажете с тази "новина".
3
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моловете винаги са си били празни.Защото са много скъпи за средния българин.Да не би толкова да плакаха да ги отворят, понеже са едни големи перачници на пари?
2
3
 
41
 
! Отговори
Драган преди 3 години
Кой е луд да ходи по моловете да си хване нещо, а и цените тройни !
1
17
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След малко се качвам на колата и отивам във фитнеса да побягам на пътеката, после ще ида във парка да пия бира и след туй отивам във МОЛ-а е тъй да видя ко става там аджеба.