Радев отсече: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде

България се стопи при управлението на Борисов, заяви президентът
1037
Радев отсече: Ако аз управлявах България, нямаше да се краде
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев заяви, че от години апелира да се пресекат корупционните схеми, "които днес неудържимо изплуват на повърхността".

Още по темата
Радев припомни пред журналисти в Елин Пелин, че отдавна е снел доверието си от правителството.

"Ако аз управлявах България, нямаше да се краде. Откакто ни управлява г-н Борисов, смъртността расте, а България се стопи с 600 хил.", каза президентът. Според него е недостойно да се присвояват достиженията на българските медици в кризата с коронавируса.

Президентът каза, че не вижда смисъл премиерът "сам да се хвали, при толкова много социолози, политолози, журналисти, наети да възпяват министър-председателя".

"Днес българите протестират, отстоявайки своите права със законни средства и органите на реда трябва да уважават тези права", заяви още Радев, според когото е недопустимо да се събират лични данни на мирно протестиращи.

По отношение на посещението си в Елин Пелин той каза, че там, където местната власт си е на място и е ангажирана с развитието на младите хора и с подкрепа на бизнеса, нещата се получават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1037
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
846
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом в ДС били най-умнотр, тогава трябва да ти харесва и управлението на БСП.. там са другата половина
845
7
 
4
 
! Отговори
апп преди 3 години
О! Извинявай ти градско чедо, преливащо от интелигентност. Ейтакива са гербавите калинки, докачливи, с голямо самочувствие .. ама без покритие. Кажи едно де фЕС е наредил о Боко не е козирувал и изпълнил. Фактите говорят!
844
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб общо взето не ме вълнуват. Но като дойдат комунистите и застоя започва в цялата държава и без извънредно положение. Като при Виденов, Станишев, Орешака. А пък при тоя летец ли е, президент ли е де то знае две приказки предварително заучени ще е трагедия.
843
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото тиквата не е комунист, ама хич-гавазина на тато, проверен до 10-то коляно, де се е клел във вярност на партията... или пък повечето от лидерите на гроп - деца на видни комунисти и агенти на дс
842
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злобата му идва че изпусна комисионната. Тъкмо се виждаше милиардерче и обратно в крадените апартаменти. А повечето българи работим и спестяваме за апартаменти.
841
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Но най вече е злобната му душичка.
840
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И морала на Руменчо е на ниво , жена, любовница.
839
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е Руменчо си е комунист. Има всички качества да усвоява и приватизира. Комисионни, апартаменти...
838
4
 
2
 
! Отговори
апп преди 3 години
..същите тея пропадняци висят по форумите и обявяващ всеки трезвомислещ за комунист, като не пропускат момент да лъcнат имиджа на "вожда" си
837
0
 
2
 
! Отговори
мдаа преди 3 години
с такива изказвания имам чуството че е започнала предизорна кампания
836
4
 
2
 
! Отговори
апп преди 3 години
.. и тук съм съгласен, фЕС подкрепя тиквата, щото е послушен и не му дреме да ни закопава при всяка една възможност. Извънредно положение беше до източването на бюджета, никой не се е загрижил реално за бедстващите пенсионери със 150 евро пенсия. Колкото до президента.. няма как да се получи това, щото няма кадри, в администрацията влизат най-пропадналите и некадърните, които никой на пазара на труда неще.
835
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма по крадливи от комунистите. Да ГЕРБ усвояват евро пари , но строят нещо. Комунистите директно си ги крадяха и нищо не правеха.
834
0
 
4
 
! Отговори
Ако! преди 3 години
ако баба ми правеше челна стойка щеше да е спестовна касичка.Яви се избори като кандидат на бкп спечели изборите и управлявай кой ти пречи ,любимия ти живков не управлява вече та да спечели с 99,99% само с един кандидат изборите за което сигурно мечтаеш! стига смешен плач!
833
5
 
0
 
! Отговори
апп преди 3 години
Нещо позитивно ставали в държавата .. и кое е то? Фирмите на дпс и гроп усвояват европари в изпълнение на никому ненужни проекти с отчайващо качество. А тези пари са за да се създава у развива конкурентноспособен бизнес, горепосочените разчитат на пълната подкрепа на изключително некадърната администрация, която знае само едно - "да не дава на този, който не дава"
832
5
 
2
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
Разбира се,че всичките правителства на Борисов,се отличават с изключително усвояване/кражба/ на всякакъв вид средства.Разбира се всичко това се вижда от неговите началници/господари/,но това е своеобразна награда за неговата сервилност,защото част от тези пари попадат в техните държави, срещу ефимерни обещания или както се казва ,те са продавачи на надежда.Само за каквото не са се захванали ГЕРБ,само там не са се провалили
831
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като си мераклия да управляваш правиш или се включваш в някоя партия, явяваш се на избори иии ако го СПЕЧЕЛИШ управляваш. Как като си спуснат с червен парашут на президентски избори от нищото ти се увеличи апетита? Нима си вярваш, че не е кражба да вземаш на далавера и безценица апартамент и да го препродаваш на далавера или да назначаваш мисирка на два договора и да я употребяваш сексуално? Г-н Президент не си в час с морала, наглост е да парадираш с нещо, което нямаш!!! Нищо лично
830
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гнус ме хваща от този човек!Абе то за първи път в тази държавица се вижда,че става нещо позитивно,нещо реално и действащо,той тръгнал ако аз....Свирчо,твоята партия два пъти фалира България- ФАКТ ! Къде се слагате и натискате?!Нали ви видяхме!Боже,може ли да говори за смъртността като инструмент за популизъм.Нямам думи...Кажи КАК ще я намалиш бе,злодей!?Това е най-неадекватният политик в България! Като летец вероятно е ас,но нека покорява небето,не политиката !
829
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мадридския крадец говореше бавно защото си превеждаше от български на испански. Радко пиратко говори бавно за да чуе какво му казва Деса в слушалката. И до патриота дето децата са му в чужбина, къде в Русия ли ги евакуира та ни та искаш да ни управлява тоя копейкаджия.
828
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Зле ще е да ни управлява една чалгаджийка , любовникът на която по случайност е резидент. Голяма демокрация с *** кото знае само кръгом и марш.
827
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Бива ли такъв дебилен популизъм,бре Радев?Кажи едно хубаво нещо,което си направил за България,че да те запомним!Приказките-за децата!