Грешките на Радев били постоянните му критики към правителството

Разединението поражда несигурност у хората, смята експерт
17 апр 2020 22:08, Петя Славова
272

Разединението и войната между институциите пораждат несигурност у хората. А в битката срещу коронавируса те имат нужда от единно мислене на политиците. То създава чувство за спокойствие у народа. Политическият психолог професор Антоанета Христова заяви пред "Денят ON AIR", че стилът на говорене на президента Румен Радев му е изиграл лоша шега.

"Ролята на критик на управляващите е типично политическа, партийна позиция. Това, че атакува нещо, което изглежда смислено, беше грешка. Мерките до голяма степен се оказаха смислени" , обясни професор Христова.

Според политическия психолог елитите се справят всеки посвоему. Генерал Мутафчийски и премиерът Бойко Борисов се открояват. Те печелят дивидент и набират рейтинг по време на кризата около коронавируса.

"Те успяват да убедят хората с това, че успяват да управляват ситуацията. На фона на това БСП сякаш са незабележими. А ДПС показаха, че в криза могат да действат единно и да не създават шум в системата. Другите не могат да се впишат. Или просто избират да мълчат", анализира проф. Христова.

От другата страна е обществото. Според Антоанета Христова мнозинството се справя с изолацията. А един малък процент от хората не спазват мерките, защото са безотговорни и не било ясно кога всичко това ще приключи.

"Те не могат да се съобразят с препоръките без да им бъде наложено наказание. Във всяко общество има процент безотговорни. Не можем да избягаме от това", допълни тя пред Bulgaria ON AIR.

Политическият психолог прогнозира, че много голяма част от хората ще бъдат различни след края на извънредното положение, а технологиите ще са станали неизменна част от живота ни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
2
 
! Отговори
Зиганшин преди 3 години
Появяват се *** от най различни браншове.Тия *** настройват българите едни срещу други,за да се препитават в трудните днешни времена. "Проф",социолози,политолози и други пенкилер индивиди, влияят на по необразованата част от българите и то успешно. 200 "ТЕО" от Долен дънер,е олицетворение на простотията и малоумството. За по-кратко,той е един завършен ***,който е на герберската ясла.Дните ви са преброени,после отивате в контейнера.
193
4
 
1
 
! Отговори
teo преди 3 години
Крайно време е президента Румен Радев, тази руска комунистическа *** ДА ОСВОБОДИ ДОНДУКОВ 2 и да кандидатства за златната решетка, защото народът неговия работодател ще го изхвърли!!! България отдавна не е имала такъв президент РАЗЕДИНИТЕЛ И РАЗРУШИТЕЛ НА ДЪРЖАВАТА !!! БЪЛГАРИНО ????
192
0
 
4
 
! Отговори
Обяснение преди 3 години
Това не са грешки. ББ събра министри, които понятие си нямат от дейността на министерствата, които ръководят: историк начело на МО, философ - вицепремиер, икономисти на МЗХГ, МОН, МЗ, МТИ, МЕ, МТ, МОСВ,юрист на МВнР, бивш шофьор на Мето Илиенски на МВР, артист и сценарист на МК, пожарникар - премиер. От незнание или безхаберие все някой или някои допуска/допускат грешки. Какво прави икономистът К. Ананиев начело на Здравеопазването? Пише заповеди, друго не знае...
191
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Свекървата се изложи като бсп на избори
190
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кохортата приближени на диктатора правят всичко възможно да удържат статуквото. За тях са добрите контракти, държавната помощ, еврофондовете.За останалите е въпрос на избор - да се повлияем от манипулациите и да чакаме да ни освободят, или да се борим за бъдещето си.
189
21
 
8
 
! Отговори
Чебурашка преди 4 години
До АнонименНяма по-голям *** и продажник от клоуна от Дондуков 2, госпожо филоложке. Грешки може и да има, фактите, че Радев няма морал са истината.
188
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго си е цецка цачева Президент.
187
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аман от платени политически психолози.
186
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радев е една мрънкашта червена Свекърва дето за нищо не става
185
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според такива медийни анализатори Пеевски стана номер 4по рейтинг в държавата заедно с другия"дарител"Домусчиев .Вярвате ли им?Ако е така,защо стачкувахме на площадите по времето на Ореха
184
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Антоанета Христова получи "мазничко"в размер на 400 х.лв за да изработи листовки за КАТ от добрата бащина десница на вожда!Нейната професура и партийна лингвистика прегърнати с тази блага сумичка,дават благотворни анализи в очакване на още "мазничко"!
183
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отличителна черта на демокрацията е толерантността към критиката. Става дума за обоснована, истинна критика, като тази на Радев. Това е свободата на словото, която е гарантирана по закон. Обаче плюенето, лъжите и личните нападки, с които платените и предателите се опитват да обърнат мнението за този достоен българин, не са критика, а срам за тези, които ги ползват.
182
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом толкова лаят по Радев платените служителки, медии и ***.ч.ета, човекът е на прав път!
181
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Чебурашка"Понятията на Радев за морал и за Добро и Зло са обърнати наопъки. Така, че изобщо не ни го давай за пример."Я си преброй грешките в тия две изречения. Груби.Пропагандата цъфти върху полето на невежеството. И продажничеството също.
180
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Магарешкия инат на Радев е причина за неадекватното му бръщолевене и черногледство.Сега разбрахме защо ВВС'то е в разруха след дезертирането му от казармата !
179
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 192Ами както с мъркане си влязъл в Карантината, така с мъркане и скимтене ще излезеш !
178
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Обоснованата критика при демокрацията е норма и необходимост. Тя може да е "грешка" единствено там, където има диктатура и тирания! При диктатура и тирания и медиите са купени и пеят/спамят в хор възхвали на правителството и същевременно с готовност лаят и спамят срещу който критикува управниците!Радев нищо не е излъгал. Добре е, че има такъв политик. Този президент е една надежда за България и българите! Това, че го плюят платените от медиите само показва колко сме зле
177
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В катантината влязохме лесно, въпросът е как ще излезем, придворната социоложка дали знае....
176
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересна ще бъде ситуацията в туризма, очертава се да няма сезон по морето, а всички хотели ще останат празни, е тогава едни 200-300 хил човека ще чакат на държавата, а тя помага само на определени фирми, мастита п..латена социоложка какви ли ще ги стъкмява тогава...
175
3
 
12
 
! Отговори
бмв преди 4 години
Правителството е безгрешно!!!!!!!!!