Караниколов: Лавинно е, всички искат намаляване на ДДС!

По темата ДДС нямало конфликт в правителството
80
Караниколов: Лавинно е, всички искат намаляване на ДДС!
Снимка: БГНЕС

Не търсете конфликт в правителството по темата за ДДС, заяви икономическият министър Емил Караниколов на брифинг в МС.

Още по темата
Караниколов беше категоричен, че всеки министър на финансите защитава приходите и ако бил на мястото на Владислав Горанов, щял да бъде на становището на МФ. Според финансовото министерство, ако има промяна на данъка надолу за някои сектори, той трябва да се увеличи за други.

Караниколов уточни, че личното му мнение е, че трябва внимателно и след анализи да се намалява ДДС. Виждате, че е лавинно, казваш, че едни няма да плащат и всички не искат да плащат, коментира той.

Кризата засегна най-много туризма, една временна мярка за определен период би помогнала на този сектор, смята Караниколов. Той посочи, че секторът ще има и последващи проблеми във времето в сравнение с други сектори. Министърът даде пример и че имало големи проблеми банките да финансират засегнати в бранша.

Такава мярка за един сектор би ни "отворила очите" дали има смисъл за друг, смята също Караниколов.

Николина Ангелкова заяви, че като министър на туризма подкрепя времената мярка за намаляване на ДДС на 9%.

Като временна мярка до 2021 година това е една глътка въздух за този най-засегнат сектор на българската икономика, подчерта Ангелкова.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за ддс-то, но трябва да се въведе подоходно облагане.
73
0
 
0
 
! Отговори
полит стил преди 3 години
от *** на ***,от уйдурма на уйдурма,от фурма на фурма и тъй до СУРВА.
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимен44"За кой от шефовете става въпрос"Става дума за онзи, дето чува гласа на "началника" и три папи са го галили по тиквата.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ддс мазния търговец си го добавя в крайната цена. Ддс плаща реално клиента. Ама бб има друга идея
70
0
 
3
 
! Отговори
История: преди 3 години
ДДС по време на комунизма НЯМАШЕ !!!ДДС в България го въведе индивида от неизяснен етнос - Иван Костовобяснението беше че видите ли трябвало да съберем пари за да направин "независима" централна банка иначе нямало да ни приемат в европаНЯМА по несправедлив данък от ДДС, защото само най-бедните плащат ДДС !!!
69
0
 
2
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Добър ден ,снегът пак ни изненада.
68
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от всичко най-много искаме да си ходите ,защото ни писна от некадърници ,от лапачи и от едни пешки в ръцете на мафията !
67
0
 
2
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Велик е икономическиятминистър на ОПГ ГЕРБ:))) Все пак не бива да се забравя, че ДДС-то па разклати Кокалийцийката. Винкелот вика: едно решихме на Кокалиционният съвет,друго се случва в Пленарна зала. Подобна безпринципност за ГЕР$Б е нещонормално,това е арогантността на Мутрата. Но, ОП са курбанджии, хора без характер! Обичат да ги поебват, и прощават, ако след клатенето Бащицата ги захлеби доволно. Не искам да употребявам една друга дума, че тази година само тч ми е в устата;)))
66
0
 
7
 
! Отговори
Mister Cro преди 3 години
Този на снимката е икономическият ни министър, нали? Е, то затова нямаме икономика никаква! Пуснете снимка и на бокича, за да разберете защо не само нямаме икономика, ами и държавата е за закриване! Празни, но алчни и самовлюбени, арогантни кратуни благосъстояние и висок стандарт не създават! Ай лека ви вечер!
65
0
 
9
 
! Отговори
мушмулите от Дубай преди 3 години
След като сделката за агнетата и фурмите в Дубай е между части фирми, какво търсеше министъра там ?
64
1
 
10
 
! Отговори
министъра на фурмите преди 3 години
Караниколов нарочно го избраха некадърен - най-очевидният бушон в правителството.За това го набутват в разни странни схеми като тази с фурмите, направиха го лице на тръбопровода към Перник, сега той ще строи държавните бензиностанции, караха го да 'преговаря' с Тесла за завод, той 'преговаряше' и със Фолксваген - все неща обречени на провал.Но извади късмет - преди него жестоко се издъниха Ненов и Горанов.Много mъno парче - който е общувал с него знае.
63
0
 
7
 
! Отговори
Dinosaurus преди 3 години
Два месеца карантина - 18 месеца данъчни облекчения - и аз искам, "Кво ми е бе?"Обвщавам срещу намаляване на ДДС да намаля качеството и асортимента на предлаганите услуги, даже въобще никакви няма да предлагам, само ще искам!Съвършем бизнес план, ура другари!
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тоя туризъм.................да фалират алчните хотелиери и ресторантьори!!На кого му пука за тях, за тия алчнотии???
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се че ще искат! Не всеки може да се сдобие с 12 тона фурми и то от фирма, която произвежда фурми! Май верно по територията наречена РъБъ сме останали само кретеноидни същества! И най-големите такива стават министри, кой финансов, кой на икономиката!
60
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
има една много хубава приказка,която описва ситуацията-никой не го интересува какво искаш а какво даваш!
59
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да се увеличат данъците на други за компенсация -защо?-не може ли ви да си намалят разходите ! ДДС 9% било временна мярка- Да ти припомня ,че преди 20г. Ив.Костов повиши ДДС от 18% на 20% времинно !-още чакаме да го намалите/не сме го забравили/.
58
0
 
9
 
! Отговори
Лапачка преди 3 години
Тез ДДС-та са толкова нереално високи че не истина.Ама нали трябва да лапат от някъде...
57
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предлагам ДДС-то на туризма да е 20%. И без това повечето са чужденци, защо да не оставят в държавата данъци както останалите нашенци!
56
0
 
7
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Министърът на финансите МФ е гл.счетоводител на България. Премиерът отговаря за оперативната работа на кабинета и контролира дейността на министрите, МФ изготвя ИО и самия държавен бюджет за следващата бюджетна година и безусловно следи за изпълнението на бюджета по пера за текущата година. Премиерът не бива да се бърка във финансите на РБ, а ако се наложи, те двамата с МФ може в изключителни случаи да поискат промяна на ДБ. Те са равни по права .Заповед "или слушаш, или си отиваш" звучи грозно.
55
4
 
21
 
! Отговори
Анти-мафиот преди 3 години
Ей гробари, намалете ДДС-то на лекарствата и храните, й ако може по-малко да крадете. Щото народа ще му писне и ще ви смачка като валяк домат!