14 нови случая на коронавирус, три жертви, излекуваните от вчера – 48

Сред болните има и шофьор от Спешна помощ в София
Обновена: 30 май 2020 09:38 | 30 май 2020 08:12, Красимир Ангелов
116
14 нови случая на коронавирус, три жертви, излекуваните от вчера – 48
Снимка: БГНЕС

14 нови случая на коронавирус са регистрирани в последното денонощие в страната, съобщи на традиционния брифинг професор Тодор Кантарджиев.

От тях четирима са настанени на лечение в болница, а останалите 10 са на домашно лечение. От заболелите има 10 жени и 4 мъже. Активните засегнати области са 6. Новите случаи са в Пазарджик, Плевен, Разград, Сливен, София и Ямбол.

Общият брой на засегнатите от коронавируса медици е 256 души, като за изминалото денонощие има 1 нов случай  – шофьор на линейка в Спешна помощ в София.

Общият брой на излекуваните е 1064, като за последното денонощие те са 48. Това е 42 % от всички случаи на коронавирус в България.

Трима души са починалите вчера от коронавирус –  жена на 78 години в Пазарджик със сърдечна недостатъчност, 64-годишна жена в Пловдив с диабет, както и мъж в УМБАЛ "Света Анна" на 84 години. Средната възраст на починалите у нас е 67 години.

1353 проби са изследвани вчера.

Професор Кантарджиев съобщи още, че репродуктивното число на коронавируса вече е под 1 - 0,8. Въпреки това той призова: "Да не се отпускаме – маски и дистанция! Да не се събират много хора и винаги на открито". 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХА-ХА-ХА !!!Е що?Преди седмица един в Англия се споминал на 112.А нашите си отишли млади и зелени на 84.
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До сараТи тества ли се?И що?Свидят ти се 30лв за тест ли?
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Право беше началството по брифингите да им вика на тези същества на малки имена.Предполагам че със същото уважение и отвращение ще бъдат детронирани и изолирани.
39
3
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
НаДа напишат нещо за 28.04.1990г.,важна дата за един човек, задържан и осъден за кражба на автомобил в Чехия.
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пловдив Притеснявам се че както всичко в либералната демокрация няма да е ясно нито да е скоро.
37
0
 
14
 
! Отговори
До да да, ама не преди 3 години
"Тези, които създават законите, първи ги нарушават, а искат от нас, техните жертви да ги спазваме"-Дж. ЛондонНищо ново под слънцето.
36
16
 
1
 
! Отговори
9 преди 3 години
Мисля, че вече се презаразяваме 100 и повече кратно. Стаеа червено лицето като при изгаряне от слънце. Мисля че е алергична реакция. Според мен всички са болни в момента а се отразяват само най- тежките случей. Няма тестване, реално няма как да се знае колко болни има. Освен са хвърляте боп. Реалността е брутална според мен и се мълчи защото всички имат сметка от това освен потърпевшите.
35
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никой не е анонимен, всеки един от нас може да бъде проследен и открит по неговия електронен адрес. Това се отнася и за троловете, които списват лъжи за пари, това също е доказуемо. Ако тръгне разследване срещу трленето и троловете, то тия които им дават пари първи ще ги изпързалят. Така че троловете, сте с пирова победа за сега е тя.
34
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отворихме заведенията преди 20 дена и ето - свалихме репродуктивното число на 0.8 .Представяте ли си колко ще спадне като отворим и нощните клубове ?
33
15
 
5
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 3 години
Вируса си отивал ?!Като доидат скоро туристите(сега са малко), тогава ще има пикове и пълни, не дай Боже препълнени болници !!
32
1
 
7
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
До 30Училища затворени,детски площадки затворени,обаче, заведения отворени,важното е да си прочел само една книга.https://youtu.be/NgDaJeG_ebI
31
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ATAKA_FOREVERТроловете с техните лъжи и манипулации съсипаха тая държава.
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ATAKA_FOREVERПише се ***, а не прос, умнико.
29
10
 
4
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 3 години
91, 93, 86, 88.г.Ееххх ... млади Хора си отиват..Мамка му и Вирус..Сега.. Излизат Разходките и Заобикалките на КПП-тата...Прос Народ...И култовото:Тц тц тц Съсипаха Я тая Държава.
28
6
 
18
 
! Отговори
сара преди 3 години
Ясно е, че вирусът за щастие си отива. Не могат обаче да простят на Мангъров правилните прогнози и заключения. Отново намеци за това, че не зависело от броя на тестовете откриването на повече случаи - не било така. Ами не е така като вирусът вече затихва, но в силата на епидемията точно това беше важното - много да се тества, много да се открива. Хайде със здраве ! Радвайте се на новия ден !
27
3
 
13
 
! Отговори
до Пловдив преди 3 години
Прав си, човече, ама кому да стане ясно?! Нали ги гледаш какви са зомбирани повечето... явно им харесва да ги третират като кокошки подово отглеждане. Ако ги стегне яко глада и немотията тогава може и да се поокопитят...
26
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До zlatenaТи си луда ,*** !
25
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заразените са поне няколко хиляди, но няма, как да се хванат сред 6 милиона.Ще има естествен подбор и вероятно няма да се съобщава, заради "бизнеса" в България...
24
13
 
20
 
! Отговори
Пловдив преди 3 години
Побъркаха хората покрай този вирус,по-малко от 1% са заразени в световен мащаб,много по-малко от сезонните грипове.Срещу върхушката е трудно да се бориш.
23
18
 
12
 
! Отговори
zlatena преди 3 години
Вече е ясно че 18 годишните млади Българи са много безмозъчни същества които нямат никакъв мозък в главите си и не разбират че като ходят по улиците на всички градове на цяла България се заразят от друг човек с коварната болест коронавирус след като се върнат вкъщи заразяват с тази болест свойте родители.Явно целта на сегашното младо 18 годишно българско поколени е да заразят с короновирус свойте родители и като починат те наследяват от тях техните пари и имотите им