Доц. Мангъров: Спазвайте хигиена, не се струпвайте на закрито, това е!

Трябва да се научим да живеем с вируса, категоричен е той
Обновена: 9 юни 2020 20:17 | 9 юни 2020 20:14, Веселина Йорданова
260
Доц. Мангъров: Спазвайте хигиена, не се струпвайте на закрито, това е!
Снимка: БГНЕС

Трябва просто да се научим да живеем с този вирус, като спазваме най-елементарните изисквания за лична хигиена. Това коментира доц. Атанас Мангъров, началник на детското отделение на Инфекциозната болница в София пред БНР по повод предложението за удължаване на извънредната епидемична обстановка.

Още по темата
"Ако ние не искаме да имаме туристи, ако не искаме да имаме сезон по Черноморието, ако искаме просто да си живеем и да се пазим, нека да продължим по този начин - тоест, ако ние сме съгласни да караме по този начин, волята е наша и нека да го направим. Но аз мисля, че ние няма да може да се справим по този начин с това, което се случва не само у нас, но и по целия свят", заяви той.

Инфекционистът посъветва хората да живеят нормално, както са си живели досега, просто да си мият ръцете и доколкото е възможно да избягват събирания на едно място в затворено помещение. "Нищо повече", подчерта той и допълни, че изследванията у нас не дават реален поглед за разпространението на инфекцията.

Във връзка с откритите огнища в Доспат, Сърница и Сливен Атанас Мангъров коментира, че едва ли това са местата, където коронавирусът най-активно се разпространява. При изследване най-вероятно би се открило, че и "другаде има хора, които си ходят на работа, но ако се изследват, ще се окаже, че също са заразоносители“.

Доц. Мангъров не очаква коронавирусната инфекция да се активира през есента. Той отново подчерта, че тестването, което се прави в момента, не дава широк и обективен поглед върху особеностите на разпространението у нас.

"Ако продължаваме да го търсим (вируса) по този начин, ние на всеки няколко седмици ще откриваме може би такива огнища като в Доспат, Сърница и в Сливен, ще се плашим много, ще се затваряме, ще се скриваме и ако на нас ни харесва да живеем по този начин, нека да продължаваме. Всъщност в страната за момента това, което е важното, е, че броят на болните намалява. В момента в интензивните сектори има не повече 10-15 души", подчерта инфекционистът.

По думите му за миналия ден в страната са починали четирима души на доста сериозна възраст. "Не бива да се забравя, че всеки ден в страната умират около 300 души по всевъзможни причини. И ако ние изследваме тези 300 души за коронавирус, ние може да установим, че не са четири, а са може би 30-40 и повече души, които си умират с този вирус", добави Мангъров.

Той отново подчерта, че при откриването на огнища на коронавируса става въпрос за хора, които са инфектирани, но това не означава болни.

"Те до преди дни са си ходили нормално на работа и изведнъж, понеже по някаква причина някой е решил да ги изследва, е установил, че са положителни и изведнъж нещата драматично се променят... Те не са болни, намерени са заразени жени", каза доц. Мангъров.

Според него кръвната плазма не е нещо, което ще реши лечението на болните от коронавирус. За момента няма дефинитивно лечение и няма как да намерим за всички евентуални бъдещи болни замразена плазма от оздравели, отбеляза специалистът.

Помолен да коментира ситуацията в Швеция и в отговор на въпрос дали има опасност у нас ситуацията с коронавируса да стане подобна, Атанас Мангъров изтъкна, че основен проблем при контрола на разпространението на Covid-19 в скандинавската страна се е оказало проникването сред рискови групи в старчески домове.

Той посочи и че преди Швеция по отношение на смъртността от вируса са много други страни, които се "затвориха плътно" - Франция,  Италия, Великобритания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
беше повдигнато обвинение на ортака на Василев бившия соцдепутат и председател на движение Русофили Николай Малинов, ана Малофеев и генерала от ГРУ Леонид Решетников бяха наложени десетгодишни забрани да влизат в България------- След което Малинов беше пуснат да си получи медала за шпионлук от Путин, а на Малофеев и Решетников им е през оназ работа за забраната - така или иначе бяха изхабени от употреба.
185
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето защо олигарсите,които грабиха и убиваха народа не искат ГЕРБ да управлява и да бъдат вкарани в съда и затвора: "Йордан Цонев: ДПС ще подкрепи комисия за разследване на прехода, Делян Пеевски отдавна я предложи"Не искат да им разследват кражбите и убийствата,като тези на Василев,който ограби милиарди и криминали като БожковИскате ли поръчков убиец като Божков да ви управлява или грабители олигарси откраднали милиарди,заради които България е бедна?Ето тези хора искат да съборят правителс
184
2
 
3
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Не знам какво е правил Цв. Василев, но 2 милиарда от бюджета ги плати Бойко Борисов,. Реално с тези пари покри кражбата на руснаците, тоест, реално той ги открадна от бюджета. Също така Борисов плати парите за беленския реактор, без да е изрично наложително - можеше да си обжалваме до безкрай. Също така Бойко пази паметника на Съветската армия от събаряне и Бойко праща грозната кобила Ангелкова да се моли в Москва, уж че ще загинем без руските май муни по Черноморието.
183
2
 
2
 
! Отговори
от Монитор преди 3 години
подчинен единствено и само на интересите на олигарсите у нас пристрастие, спечелило й славата през последните месеци на Божков TV. През 2013-2014 година водех разговори с Тайм уорнър за мърджване (бел.р. сливане) на TV 7 и bTV, разкри още той, като съобщи също, че шест процента от bTV са били заложени през фирма, финансирана отново от него с откраднатото от КТБ. Като така си вкара автогол и на себе си, и на партньора си Божков, и на олигарсите-издатели, чийто мейнстрийм ползва този съюз в момента.
182
3
 
2
 
! Отговори
от Монитор преди 3 години
Планът България лъсна при избухването на шпионския скандал миналата година, при който беше повдигнато обвинение на ортака на Василев бившия соцдепутат и председател на движение Русофили Николай Малинов, а на Малофеев и генерала от ГРУ Леонид Решетников бяха наложени десетгодишни забрани да влизат в България.Покрай признанието, че е финансирал TV7 обаче Цветан Василев повдигна и завесата върху енигмата как bTV се превърна от национална телевизия в ефир, подчинен единствено и само на интересите на олигарсите у нас пристрастие, спечелило й славата през последните месеци н
181
1
 
3
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
единият се крие в Белград, другия в Дубай-------Нито Божков, нито Цв. Василев, доколкото ми е известно, не се крият.
180
3
 
2
 
! Отговори
от Монитор преди 3 години
Не е тайна, че TV7 беше сред активите, обещани от Василев на покровителите му в Русия в лицето на приближения до Кремъл олигарх Константин Малофеев в замяна на подкрепата им. Заедно с Дунарит, БТК и още няколко златни дружества, финансирани от КТБ, към които Малофеев и компания имат интерес заради стратегическия им характер. Те фигурираха и в списъка от активи, с които е трябвало да бъде финансиран т.нар. план България за промяна на геополитическата ориентация на страната ни от евроатлантическа към сателитна на Русия. Планът България лъсна при избухването на шпионския с
179
3
 
2
 
! Отговори
от Монитор преди 3 години
300 млн. лева, източени от КТБ, но през фирми-бушони, за да прикрие следите си и да скъса пъпната връв между финансирането от банката и крайния актив. За да може, след фалирането на трезора, да се пробва да открадне актива под носа на държавата чрез вторичния грабеж на КТБ.Не е тайна, че TV7 беше сред активите, обещани от Василев на покровителите му в Русия в лицето на приближения до Кремъл олигарх Константин Малофеев в замяна на подкрепата им. Заедно с Дунарит, БТК и още няколко златни дружества, финансирани от КТБ, към които Малофеев и компания имат интерес заради стратег
178
1
 
3
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
подведен под отговорност по 18 обвинения от целия спектър на Наказателния кодекс------Нито едно от които не е доказано.
177
1
 
4
 
! Отговори
Sata NATO преди 3 години
Паднаха маските и се видя, че Борисов и герберите са в ролята на прасетата от "Фермата" на Джордж Оруел. Диктатура на свиньете.
176
5
 
2
 
! Отговори
от Монитор преди 3 години
В опит да пренапише за пореден път историята обаче Цветан Василев без да иска издаде не малко олигархични тайни. В това число и себе си. Така, докато се опитваше да изкара, че изобщо е нямал влияние в TV7 реално призна нещо, за което изданията от Телеграф медиа алармирахме отдавна че е купил телевизията с десетки милиони, източени от КТБ. TV7 се финансираше от мен, призна Василев, който иначе години наред се пробваше да изкара, че нямал нищо общо с телевизията. За целта той наля в нея близо 300 млн. лева, източени от КТБ, но през фирми-бушони, за да прикрие следите си и д
175
5
 
2
 
! Отговори
от Монитор преди 3 години
Явно заплювайки си поста на зам.-председател в бъдещата му партия.За да е пълен рестартът на водевила, който наблюдаваме от 6 години, банкерът-беглец Цветан Василев избра за поредното си задгранично излияние не любимата си тунингованата (с откраднатото от КТБ) водеща в кабеларката Евроком Люба Кулезич, а най-новото попълнение в мейнстрийма на задкулисието, също кабеларка и пак финансирана със заграбени средства - TV1. Каква е причината за разжалването на Кулезич и смяната й с новата звезда на олигархичната машина за клевети и манипулации Генка Шикерова тепърва предстои да с
174
5
 
1
 
! Отговори
от Монитор преди 3 години
И сега, когато другият човек, ужилил хазната със 700 млн. лева и подведен под отговорност по 18 обвинения от целия спектър на Наказателния кодекс, тръгва по същия път, се присламчва към него. На този фон, беше съвсем очаквано, след като олигархът-беглец Божков даде сутринта интервю, в което официално обяви намерението си да прави партия (бидейки в нелегалност в чужбина), за да клати държавата, олигархът-(също) беглец Цветан Василев да даде вечерта интервю, в което да му приглася (бидейки в нелегалност, отново в чужбина). Явно заплювайки си поста на зам.-председател в бъдещата
173
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Статията е пусната нарочно заедно с всички *** подкрепящи щаба и формиращи изкривено обществено мнение.Това е чудовищна манипулация. Тоест използват мнението на доцент Мангъров, но в своя полза като му противопоставят цялото налично тролене. Нещо като прочит на неговото иначе уважавано мнение по начина, по който дявола чете евангелието. Това е недостойно, но няма да има ефект, защото доцент Мангъров е честен човек и те нямат аргументи, с които да го оборят. Освен ***.
172
4
 
2
 
! Отговори
от Монитор преди 3 години
.......И двамата са бегълци от правосъдието, а веднъж подведени под отговорност - се опитват да се изкарат жертви. И двамата обичат да разказват приказки за наивници. И тъй като знаят, че в България не са много хората, които ще се хванат на тези приказки, изсипват чувала с 1001 лъжи в сигнали и до чужди посолства и институции. С отчаяната надежда, че може и там да се подлъжат да им повярват. Разликата е само във времето. Единият човекът, ужилил хиляди вложители в пирамидата му КТБ, вече 6 години броди по този път. Търпейки провал след провал. И сега, когато другият чо
171
5
 
2
 
! Отговори
от Монитор преди 3 години
И сега, когато дойде време да плащат сметката и да отговарят за престъпленията си, логично се опитват да избягат от възмездието, като се пробват отново да ни хванат в плен. И нас - гражданите, и държавата.Олигарсите в България не са един и двама. Но ако има близнаци сред тях, то това безспорно са Божков и Василев. И двамата са галеници на Прехода отгледани под крилото на задкулисието у нас. И двамата са милиардери все с чужди пари. И двамата имаха амбиции да влязат в политиката през подставени лица-политици, финансирани с откраднатото. И двамата са бегълци от правосъдиет
170
6
 
1
 
! Отговори
До173 преди 3 години
Неособено интелигентните почитатели на Мангъров го издигат за герой, а той е обикновен използвач. Много е забавна и тезата, че се бил опълчил на Борисов, а в действителност Борисов го използва срещу заплашително нарастващата популярност на Мутафчийски.
169
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прави са били хората - краставите магарета и през девет баира се надушват. А когато става въпрос за олигарси, бягащи от правосъдието, миризмата граници изобщо не признава. Васил Божков и Цветан Василев знаят най-добре.Баирите им може и да са на два различни континента единият се крие в Белград, другия в Дубай, но съюзът им е по-силен от всякога. Защото са от една и съща порода тази на хищниците, които в продължение на десетилетия ни ограбваха. Окрадоха държавата, окрадоха джобовете ни, окрадоха и демокрацията ни. И сега, когато дойде време да плащат сметката и да отговаря
168
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До анонимник 172Др.гербераст ,по-безскрупулни мутри от Шайката на Барба Ганьос НЯМА!И никога не е имало.Държавата се обезлюди безвъзвратно , а Шайката стана недосегаема за закона.Нито един осъден гербераст за 11г ,в държавата с най-голяма корупция!А ,как ти се струва?
167
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СвойКакво искаш да ти кажат хора,които са подсъдими и разпространяват всякакви неверни слухове,за да заблудят хората в своя полза,за да не бъдат осъдени и затова се опитват да свалят властта?

Спонсорирани публикации