Над 2,3 млн. българи: Коронавирусът е изкуствено създадена болест

76% смятат, че България се справи с овладяването на епидемията
11 юни 2020 12:03, Елка Василева
158
Над 2,3 млн. българи: Коронавирусът е изкуствено създадена болест

Всеки пети българин смята, че чрез ваксината за коронавирус ще се поставят чипове в хората с цел контрол над тях. Над една пета от българите са на мнение, че Бил Гейтс стои зад пандемията. Над два милиона и триста хиляди българи са съгласни с твърдението, че коронавирусът е изкуствено създадена болест.

След приключването на извънредното положение и отпускането на противоепидемичните мерки агенция „Тренд“ тества нагласите на българите по темата. Отчита се доминираща положителна обща оценка - над три четвърти (76%) от анкетираните са на мнение, че България се справи с овладяването на епидемията от коронавирус. Едва 10% е делът на смятащите, че не се е справила.

Две трети от анкетираните декларират, че са се върнали напълно към нормалния си начин на живот след отпускането на мерките. До голяма степен може да се счита, че в съзнанието на българите извънредното положение и мерките около него са по-скоро отминал период.

Още по темата

В проучването има и въпроси, касаещи добили популярност в последните месеци конспиративни теории. Една от тях се оформи около темата за навлизането на 5G технологията, за която над една трета от анкетираните смятат, че е опасна.

Традиционно по всички теми хората с висше образование са по-информирани спрямо тези с по-нисък образователен статус. Въпреки това именно сред висшистите делът на смятащите 5G за опасна е най-висок – 44% спрямо 16%, които не я считат за опасна.

Над 2 милиона и 300 хиляди българи /43%/ са съгласни с твърдението, че коронавирусът е изкуствено създадена болест. Малко над една четвърт (26%) са тези, които не се съгласяват с това твърдение.

Всеки десети пък е съгласен с твърдението, че коронавирусът се разпространява чрез 5G технологията. Тук се отчитат по-високи нива скептицизъм спрямо тази конспиративна теория – 41% не са склонни да се съгласят с това твърдение.

Съществен е делът (40%) и сред мислещите, че коронавирусът е биологично оръжие, създадено с цел да се намали населението на Земята. Живеещите в малките градове и селата в по-голяма степен са съгласни с това твърдение, докато в столицата в най-малка степен.

Над милион са скептично мислещите, които смятат, че коронавирусът не съществува и че е световна измама. Над половината (56%) не се съгласяват с това твърдение.

Всеки пети (22%) българин смята, че чрез ваксината за коронавирус ще се поставят чипове в хората с цел контрол над тях.

Приблизително същия дял (21%) са смятащите, че Бил Гейтс стои зад пандемията от коронавирус, за да контролира хората през чипове, които ще бъдат поставяни заедно с ваксината.

39% не са съгласни с това твърдение, а голям дял от 40% не могат да преценят или изкажат мнение.

Конспиративните теории винаги са намирали широка социална база, когато са обвързани и с фармацевтичната индустрия. Висок е делът (43%) на онези, които смятат, че коронавирусът е изкуствено създадена болест с цел фармацевтични компании да печелят. Малко над една четвърт (26%) са несъгласните с това твърдение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
11
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Българите по принцип си вярват на секви глупости а като дойде време за нещо вярно са на принципа... аааа окО да види ръкА да пипне.
112
2
 
8
 
! Отговори
до ИСТ преди 3 години
Не в гараж,в нужника на село е създаден.Що за *** трябва да е човек за да вярва на подобна глупост.
111
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Освен това тези 2,3 милиона българи са "здраво стъпили на земята",защото знаят,че е плоска, за разлика от нас глупаците,които ходим по кълбовидната планета и постоянно падаме
110
2
 
10
 
! Отговори
д-р Хаус преди 3 години
От данните става ясно ,че 2,3 милиона българи мразят да се мият и си намират оправдание във всякакви конспирации
109
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-лесно е да компрометираш една истина, като я обявиш за конспирация и залееш народа с потоп от "правилни" новини, изречени от авторитети на всички равнища. Този филм го гледахме тези дни.По-убийствени от К-19 са неравенствата, несигурността и изядената истина.
108
6
 
2
 
! Отговори
дело на тиквата преди 3 години
До АнонименКороовируса за параван на Герб!
107
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бай Иван сади домати. Той не е много на ти с технологията, но разбира от билогията. Нали е слагал 1 път дрожди да прави вино. Против е чипирането и е горд че е дал вот на тази анкета през китайският си телефон с американска операционна система. Движенията на Бай Иван се следят от десекти корпорации и го таргетират с информация, за да си купува ненужни стоки и да гласува на анкети... Бай Иван няма нужда от чип ... той е ходещ транзистор...
106
7
 
4
 
! Отговори
улдурма преди 3 години
Всичко е измама и лъжа! Тово им е работата на правителството! От народа за народа!
105
5
 
15
 
! Отговори
до 188 преди 3 години
Данните са толкова плачевни, защото реално сме нацията с най-много обслужващ персонал (неквалифициран труд) в ЕС с най-ниска грамотност на глава от населението. Нормално е масово да се мисли, че Земята е плоска и, че ваксините са враг номер 1. Разбира се, у нас има поне 2 милиона интелигентни и добре платени хора. Около себе си аз не познавам човек, който да мисли каквито и да е небивалици. Но аз съм в горните нива на средната класа и съм заобиколен от интелигентни и отлично платени специалисти.
104
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 106Не притеснявай за ваксината!!Така и така няма да открият такава.Притеснявай се за това че си глупав и ще си беден цял живот.Това е по-сериозна причина за притеснение отколкото "Нероден Петко".Горното е валидно и за 99% от ганчовците.
103
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ефекта социални мрежи, стадно полиране на мозъци. Чип във ваксина!? Баси и.диотите.
102
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До dlмен пък ме е срам от верни на системата, промити мозъци, работни пчелички, неспособни да мислят самостоятелно и вярващи, че правителството и "науката" им дават всички отговори наготово.
101
10
 
4
 
! Отговори
11 преди 3 години
До dlМи тъй кат гледам, и ти не пращиш от високо ниво. Няма и как да разбереш защо, понеже нямаш с кво.
100
6
 
21
 
! Отговори
dl преди 3 години
Толкова са срамни данните от това изследване,защото показва какво е нивото на 90% от т.н.българска популация!Пълен резил!Всеки истински нормален човек няма да знае къде да се скрие от неудобство!Е,това е нивото,за съжаление,а се мислим за единствени и неповторими,но в какво?
99
4
 
9
 
! Отговори
Германец преди 3 години
Ето това е вирусът, който ще ви затрие. 2,3 млн паднали в боя до момента. Всеки ден новозаразени. Същият вирус ви казва, че правилата по пътищата са за балъците (справка: съседната статия).Вашата ситуация ако не беше трагична, щеше да е комична.
98
3
 
5
 
! Отговори
ист преди 3 години
80 те % са прави. Китайци са произвели коронавирус по аналогови технологии в гараж. Затова с новите цифрови технологии не може да направят лекарство и ваксина.
97
10
 
14
 
! Отговори
Dtrumpp преди 3 години
Значи 2.3 милиона простаци са в бг
96
5
 
4
 
! Отговори
И преди 3 години
без това ни следят за всичко,успокойте се!
95
8
 
9
 
! Отговори
Е. Пелин преди 3 години
Мийте си ръцете. Носете маски в затворени пространства. Иначе -мор!
94
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ваксината може да е всичко - засега никой точно не знае, но се спекулира със следното:1. нано-чипове, паспорти с лични данни и локация, контролирани чрез 5Г2. нано-частици в аксоните-четене на мисли, voice to skull2. химическа стерилизация3. днк-модификация /с рнк-ваксина възможностите тук са безкрайни/3. биооръжие- (най вероятно антракс или гмо вирус на бяс) / ако е бяс, това обяснява цялата вълна от филми и игри за пост-апокалиптични зомбита - програмиране на населението /напълно възможно

Спонсорирани публикации