Хотелите останаха празни – първите туристи не дойдоха

През последните дни 150 полета към Бургас бяха отменени
21 юни 2020 22:12, Нели Христова
252
Хотелите останаха празни – първите туристи не дойдоха
Снимка: Pixabay

Днес трябваше да пристигне първият чартърен самолет с чужди туристи у нас за сезона. Заради многото случаи на COVID-19 у нас напоследък обаче Латвия отмени полета, пишат от БНТ.

Това е втори фалстарт на туристическия сезон в седмицата, в която стана ясно, че 150 полета към летище Бургас са отменени по същите причини.

Днес около 09:30 ч. сутринта трябваше да пристигнат общо 145 души с директен полет от латвийската столица Рига. Те трябваше да бъдат настанени в хотели в Бургас и Златни пясъци. Заради нарастването на случите на заболели от COVID-19 у нас обаче, полетът бе отменен.

Хотел в Слънчев бряг трябваше днес да посрещне част от първите чужди туристи у нас. "Имат желание нашите гости да дойдат. Въпросът е, че нямат възможност да го направят, понеже са самолетни туристи, чартърни туристи", обясниха от хотела.

Заради отменения полет обаче хотелът остава празен. "Не зная докога всъщност ще успяваме да задържим положението, тъй като тези големи бази няма как да функционират при такава ниска заетост ", разказват оттам.

От бранша настояват страната ни да се рекламира повече като атрактивна дестинация. Така според тях по-малко държави ще анулират полети и ще въвеждат ограничения.

"Колкото и да е форсмажорна ситуацията, чартърен полет толкова бързо не може да се анулира. Тоест, за ден и половина се анулира този полет и доста ни притесни. За в бъдеще също се притесняваме, че пак подобни полети толкова рязко и бързо да се анулират", казва Бейзат Туналъ - представител на туроператорска компания.

Към днешна дата полетите за 26 юни, с които първоначално трябваше да дойдат първите чужди туристи, все още не са отменени. Рискът обаче и при тях е голям.

Очакваме само след няколко дни да пристигнат и първите туристи, които ще бъдат посрещнати със специална церемония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
6
 
! Отговори
годжи бери преди 3 години
А ние ще последваме примера на НОЩ. Ще ходим в Гърция. Явно е безопасно, щом НОЩ ходи там.
196
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Затваряте и ако дойдат, правителството да ги приеме у техните вили!А тези които лаят простотии да се замислят колко човека реално остават без работа и доходи.Което между другото не е сигурно никъде вече с тези глупости. Така че мислете по-мащабно - Зимата идва, грип е имало и ще има и болните няма да са 2 000 човека от 6 милиона а поне 100 пъти повече - може би ще си слагате край на живота?!Един вирус, пуснат сред хората, няма да изчезне никога, просто трябва да се изкара имунитет....
195
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките да останат празни дано, с това презастрояване така им се пада. И да се надяват на чужденци - ми ако не бяха ниските цени спрямо техния стандарт и те няма да идват в България. Българите браво че всички отиват в Гърция - покажете им че нищо не става от нашето Черноморие, всичко е съсипано и ограбено.
194
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрахте ли че сезон няма да има ?
193
0
 
15
 
! Отговори
Пожелание преди 3 години
Пожелавам на всички момчета с ниски челцета сладко лапане и смукане и капка вън да не остане.
192
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До NoooooАМИН!!!!!от нашите уста в Божиите уши, както се казва,....
191
3
 
4
 
! Отговори
Nooooo преди 3 години
""Ima takyw narod"" na Slawi Trifondelli........Има такъв народ" ,...........мдааа.......сега и на4елниците 6те разберат 4е народ има и той не спи по цели но6ти....Ако е рекъл Господ, някои от тях 6те бъдат сурово наказани....Амин, да бъде волята ти Господи!!!! България Те очаква!!!
190
0
 
10
 
! Отговори
england преди 3 години
втори фалстарт на туристическия сезон в седмицата, в която стана ясно, че 150 полета към летище Бургас са отменени по същите причини."ехааааа.........не съм помислял, 4е някога хотелите на БГ мутритет.е.БГмаФИЯ ще са празни.........impossible.......Thank you my Lord!
189
0
 
14
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Как така няма да идват? Ангелкова каза, че ще дойдат! Марш обратно да палят самолета и да идват на пресния бетон!
188
1
 
7
 
! Отговори
ХАХАХАХАХА преди 3 години
БОИЮ ЦАКА СВОИТЕ НЯМА ТУРИЗЪМ ПАЛЯЧЕТА НАЛИ ОЩЕ СКАЧАТЕ С КОРОНАВИРУСЧЕТА ЗАРАДИ ПАЧКИ КЮЛЧЕТА И ПИСТОЛЕТЧЕТА И СПЯЩИ КРАСАВИЦИ ЧАКАЙТЕ ТУРСТИ НА КУКОВО ЛЯТО.
187
0
 
20
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Сред множеството лоши новини и една добра. Да останат празни и до есента!
186
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на Л айноморието на Мухобойко никога !!!
185
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
на *** на Мухобойко никога !!!
184
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелите останаха празни първите туристи ОТИДОХА В ГЪРЦИЯ!!!
183
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам въз основа на какво правите поредните неверни изводи. Но далеч не всички хотели са останали празни.току-що се връщаме от 5-дневна почивка на морето и базата беше пълна до дупка. заявена и капарирана е всяка част от нея до края на сезона. Около нея беше доста празно.Но това, очевидно, не зависи от този политически вирус, а от професионализма на мениджърите, управляващи даденото предприятие. Когато предлагаш както трябва услугата - печелиш.
182
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забавно е, че мутрите си затвориха парите в бетон, хотели и молове. Сега ни едното, ни второто, ни третото ще го бъде.
181
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оказа се, че швабите и англичаните не били чак толкова пияни та да дойдат пак на БЕТОНОМОРИЕТО!
180
6
 
13
 
! Отговори
гларус небесен преди 3 години
Защо пишете глупости? Чартъра, както и стотици други са отменени по простото правило в този бизнес.Нямаш 60% пълен салон-отмяна.Истината е че полетното разсписание е от зимата а сега повечето туристи се отказват.Сезон ще има но ще е 30-40% от 2019г. При този рязък спад ще спечелят тия които въобще не отворят.Отворибите ще приключат на голяма загуба.Няма как има дни и дни.Вижте само заведенията.Празни!И с хотелите ще е тъй и с молове.Боко доста избърза с победата.2г ще трябват да се върне 2019та.
179
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 193Как да обясниш на някого, че с мерки и без мерки вирусът не може да се спре, не можеш да дезинфекцираш всичко непрекъснато и да държиш цялото население изолирано една година, повече хора трябва да минат през вируса- това е истината
178
4
 
10
 
! Отговори
некой преди 3 години
аре па вие с тея негативи за нашето черноморие- в *** се плувало, па слънцето свети лошо, па бетони, па незнам сикакво, да не мислите, че в други държави се пречиства всичко, там също изливат всичко в реки и в море... Лошото по нашето черноморие е факта, че още се стопанисва на принципа ден година храни и не се сещат, че ако продължават така никой вече няма да им стъпи там, защото в скоро време ще се окаже, че няма на света повече туристи, които да прецакат,